végrehajtás adóstárs


gerbera317 # 2019.02.10. 19:35

az osszes lenyeges dolog benne van ami a valaszadashoz kell
Azt te csak hiszed. Közöld ezeket, aztán majd Grave válaszol neked (ha eddig nem rágott be rád)
- az ügyszámokból legalább az évszámot
- legalább a követelés jogcímét, de az sem baj, ha az ügyértéket tudod
- ügyenként mikor volt az utolsó végrehajtási cselekmény
- a te ügyed miért (milyen befejezéssel) szünetel, és az asszonyé miért nem?
És legyél okos, mert eddig nem nagyon sikerült.

Uhhh # 2019.02.10. 15:24

Koszonom Grave! Holnap megyunk be a vegrehajtohoz es megtudjuk:(De ez azert biztato!Koszi megegyszer!

Uhhh # 2019.02.10. 12:22

Sejtettem...nem tudja a valaszt...az osszes lenyeges dolog benne van ami a valaszadashoz kell, ott van h mikor szuneteltek le , ott van h van ket ados, hogy az egyiknek szunetel mig a masiknak nem...stb...mi kellene meg? Ugyszam? :)))))))))))))) Erre gondoltam, ha nem ert hozza es nem tudja segiteni a kozosseget akkor kotozkodni kar feljarni erre a forumra:) Amigy meg ha segito gesztus lenne Onben megkerdezne amire kivancsi, jaj remelem nem hallok Onrol tobbet, mondjuk szakmai valaszokat biztos
Nem...:))))))

Grave7 # 2019.02.10. 12:19

@Uhhh: Mindkét lehetőség előfordulhat, ennyiből ezt nem lehet megállapítani, megjósolni. Azt sem tudjuk, hogy a volt feleséggel szembeni végrehajtásban az inkasszó előtt mi történt.

gerbera317 # 2019.02.10. 09:11

Most ebből mit tudtunk meg a két végrehajtásról? (Ha egyáltalán fontos a megoldás.)

Uhhh # 2019.02.09. 22:58

Kit feketitek be? Mi az, hogy eloadtam? Megkerdezhetem, hogy On hany eves? Mert ahogy olvasom a forumot csak oltogatni tud! Lehet, hogy nem is tudja a valaszt! Vagy On itt az ugyeletes troll? Mindig azt nezi mibe , hogy kothet bele! Higyje el -es ebbol gondolom- , hogy egy szuleivel lako fiatal lehet, sok esetben vannak olyan erthetetlen dolgok a jog vilagaban amire maximum az eljarasban resztvevok hozzanemertese vagy a , figyemetlensege szamlajara irhato! Majd ha lesz tapasztalata akkor megtudja, hogy nagyon sok esetben hibaznak a jogi szakemberek, Szerintem vagy adjon valaszt, vagy ha nem tudja akkor hallgasson!Ne firtasson es ne kritizaljon. Tehat a kerdes: ha van egy vegrehajtas es en vagyok az ados es van egy adostarsam, de en 2014 ben kaptam egy hatarozatot arrol, hogy szunetel a vegrehajtas, akkor ha az adostarsam iranyaba tortent vegrhajtoi cselekmeny, abban az esetben az en vegrehajtasom tovabb szunetel/ nyugszik, vagy majd kapok egy hatarozatot arrol , hogy ujra indul az elevulesi ido?vagy szepen elevul a 2014 ben kapott szunetelteto hatarozat alapjan iden valamikor? Mi a tapasztalata? Tud ra valaszolni?

gerbera317 # 2019.02.09. 21:02

Most viccelsz? Amit eddig előadtál, az csak mások vagy magad befeketítésére elegendő. Milyen választ vársz, és mi alapján?

Uhhh # 2019.02.09. 20:20

Gerbera! Mi sem ertjuk! Inkasszoztak vh szammal, amikor felhivtam a vegrehajtot akkor, elmondtam neki h a tartozast a bank idokozben engedmenyezte egy ugyvednek, de most nem ez a lenyeg, eseteleg a kerdesemre tudnal valaszt adni? Hidd el nekem is nagyon fura par dolog! Koszi

gerbera317 # 2019.02.09. 19:49

de később visszarakták a számlára
Mi ez, mesedélután?

Uhhh # 2019.02.09. 18:05

Szia!
Köszönöm a választ.

Azt szeretném még kérdezni, hogy ha a feleségemtől vontak (de később visszarakták a számlára) akkor az én szünetelő végrehajtásomat újraindítják vagy ez nem befolyásolja az én szünetelésemet és az elévülés dátumát?

Grave7 # 2019.02.09. 15:45

@Uhhh:
a bírósági végrehajtásról szóló 1994. évi LIII. törvény
18. §
(1) Minden ügyben rendszerint egy végrehajtási lapot kell kiállítani.
(2) Több végrehajtási lapot kell kiállítani, ha
a) a követelés több végrehajtást kérőt illet meg, és a követelésnek az egyes végrehajtást kérőkre eső része a végrehajtandó határozatban pontosan meg van jelölve, vagy
b) a követelés több adóssal szemben áll fenn.

Tehát ha több adós van, akkor több végrehajtási lap és így több végrehajtási ügy is van.
A végrehajtó meg is tudja mutatni ezeket és látni fogjátok, hogy külön ügyszámokon van a két végrehajtási ügy, melyekben különböző eljárás cselekményeket folytatott le.

Uhhh # 2019.02.09. 11:30

Sziasztok!

Van egy szünetelő végrehajtásom, ezzel kapcsolatban kérdeznék. Én vagyok az adós a volt feleségem az adóstársam, de az én nevemen fut az egész eljárás és a hitel is az én nevemen futott mi miatt lett a végrehajtás. 2008-as ügy, sajnos nem tudtuk fizetni a lakást amit elárvereztek. 2014 ben szünetelték le. Nagyon vártam már , hgy elévüljön erre tegnap felhív a volt feleségem, hogy inkasszót tettek a számlájára :( . Nos felhívtam a végrehajtót aki a következőt mondta: " az én részemről szünetel a végrehajtás, de az adóstárs részéről nem. Kérdés: nem úgy van, hogy van egy végrehajtás egy ügyszám alatt, és az szünetel teljes egészében? És ha több úgymond adós van benne MINT NÁLUNK akkor az egészet újra folyamatba tették volna és erről értesítenek mondjuk egy határozat formájában engem is? Valóban van ilyen, hogy az adóst és az adóstársat különválasztják és az adós úgy tudja, hogy szünetel miközben az adóstársé nem, holott egy ügyszámon fut az eljárás?? Légyszi segítsetek, köszönöm!