VH - levonás ktg - ei


gerbera317 # 2019.03.22. 13:03

Próbáld meg, majd rájössz. És én felé.

Hanna2019 # 2019.03.22. 10:38

Gerbera:

Köszönöm a választ. Mástól is ezt az információt hallottam, de azt gondolom, hogy a szolgáltatást igénybe vevőnek kell kifizetni a számlát, s ő terhelheti át a munkavállalóra szintén a végrehajtási költségek mellett. Nyilván meg is teszi. Számomra nonszensz, hogy ingyen dolgozzak egy végrehajtó utasítására, s azt egyébként sem terhelhetem rá egy harmadik személyre. Mindenképpen kiszámlázom a végrehajtó iroda felé, mert azzal nem követek el jogsértést. Ő pedig a munkavállalón vagy a behajtást kérőn behajtja.

gerbera317 # 2019.03.22. 08:39

Ráterhelhető-e a végrehajtó személyére vagy a végrehajtást kérő személyére?
Nem. Ráadásul a végrhajtó nem személy.
De tegyük fel, érthető volt a kérdés, legalábbis a szándék: A munkáltató a letiltással járó extra költséget fizetési meghagyással az ellen érvényesíti, aki ellen akarja, de a kérdés szerinti két "személy" ellen a pert elveszítené. Azonban sikerrel érvényesítheti a munkavállalója ellen.

Hanna2019 # 2019.03.22. 08:31

Sziasztok!

Abban szeretnék segítséget kérni, hogy kinek kell viselnie a munkavállaló béréből végrehajtó által kért letiltás utalási és elszámolási költségeit. Ez nem a Munkáltató tevékenységével összefüggő költség. Kizárólag a dolgozó nemfizetéséből adódó pluszköltség, s szerintem nem korrekt a munkáltatóval kifizettetni ezt. Ráterhelhető-e a végrehajtó személyére vagy a végrehajtást kérő személyére? A Megbízó ebben az esetben ugyanis maga a végrehajtó, aki egy szolgáltatást vesz igénybe, s ezért nem akar fizetni.