Vinnék az autómat


alsovonal # 2020.03.10. 14:03

Köszi!

Szerintem nyilvánvaló, hogy nem követtem el bcs.-t, felesleges körnek találom, hogy feljelentett. Eggyel több kellemetlenség lesz rendőrségre járkálni.

gerbera317 # 2020.03.10. 12:07

Mi. Hát a rendőrség nyomozást indít, és a bizonyítékok alapján megállapítja, hogy nem történt bűncselekmény.

alsovonal # 2020.03.10. 11:57

gerbera317 2020.02.11. 20:23

Kezdeményezett, 104 § (3) szakasza alapján feljelentést tett. A Btk. 330 §-ra hivatkozik előtte.

Köti az ebet a karóhoz, hogy én vagyok a nyilvántartó rendszer szerint a tulajdonos.

Korábbi jegyzőkönyve szerint 2020. 01. 30-én foglalta le a gépjárművet, hiába küldtem el a már említett papírokat... Jóval a foglalás előtt bontattam
el az autót.

Mi várható ezek után?

alsovonal # 2020.02.11. 19:44

Köszi gerbera.

gerbera317 # 2020.02.11. 19:23

Nem fog intézkedni. Ez a teher már örökre rajta marad a roncson. Viszont nem fog büntetőeljárást kezdeményezni. Az már elég, nem?

alsovonal # 2020.02.11. 15:37

Valaki? :)

alsovonal # 2020.02.07. 14:11

Sziasztok!

Adott egy friss foglalási jegyzőkönyv. A gépjármű viszont nem létezik már. 2019. nyarán bontásra került sor. (bontási igazolás és az akkor kapott adás-vételi is megvan)
Adott egy trehány adós is (=egykori tulajdonos=én), aki nem adta le a fenti dokumentumokat a Kormányablakban. Botor módon azt hittem, hogy a bontó rendezi a továbbiakat.

Elküldtem a dokumentumok másolatait a vh.-nak. Intézkedik szerintetek az elidegenítési és terhelési tilalom törlése iránt?

gerbera317 # 2019.06.12. 08:04

és amit én ajánlottam, az havi 25e HUF lett volna,amit nem fogadtak el
Megismétlem: Mi akadályozott abban, hogy mindezek ellenére fizetgesd a 25 ezer forintokat?
Amit az autóval tervezel, az nem jogi kérdés, legfeljebb a következménye az.

Ottesz # 2019.06.11. 16:20

Szia gerbera,

nos:
"Mi tartott vissza eddig, hogy részösszegekben teljesíts?" Ezek szerint nem olvastál figyelmesen, erre ezt írtam: "és amit én ajánlottam, az havi 25e HUF lett volna,amit nem fogadtak el."

Másik dolog: amire én gondolok, mint esetleges nem túl szép megoldás: elég-e, ha a jelenleg a nevemen és tulajdonomban lévő autót egy átíratással eltüntetem a VH elől? Mit írassak át, hogy ne is legyen alkalma elvinni, letiltani, kivonni, mit tudom én, mit csinálni? Szerintem nem túl nehéz kérdés ez:-(

Tulajdonjogot írassak át, vagy üzembentartóit, vagy mindkettőt? Kire írathatom át? Olyan személyre is, akinek nincs jogsija, vagy csak olyanra, akinek van?
Ennyire egyszerű lenne a kérdésem, kerüljünk el mindenféle támadási lehetőséget. Leírtam: fizetni fogok így is, úgy is, most már menteném, amit nagyon muszáj, lásd: autóm....Hagyjuk a jogi sallangot.

Így már tisztább?

gerbera317 # 2019.06.11. 13:47

hogy tulajdonjogilag az autót ne tudja a VH elvinni.
Mi? Na, akkor kezdjük elölről:
A végrehajtó 1) lefoglalja az autót, majd 2) egy hónap elteltével kivonatja a forgalomból. 3) Ha az adós továbbra sem teljesít, vagy úgy teljesít, hogy az sohanapjára fog megtérülni, akkor elárverezi az autót.
Az autó lefoglalását nem fogod tudni megakadályozni (csak elvonással). A másik kettő már csak rajtad múlik.
És igenis értettem a kérdésedet. Te nem értetted a választ, hát azt is megismételem, hátha leesik: Engedményt a végrehajtó nem tehet, csakis könnyítést. Elárulom: ha az autót nem vonatja ki a forgalomból, az már könnyítés.
És ha már ilyen ismétlős formában vagyok, akkor megismétlem ezt is: Eddig mire vártál? És még most sem fizetsz, hanem megvárod, hogy majd letiltják? Mi tartott vissza eddig, hogy részösszegekben teljesíts?

Ottesz # 2019.06.07. 06:22

Szia gerbera,

ezt írod egy korábbi válaszodban: "Viszont kérheted a végrehajtót, hogy ne vonassa ki a forgalomból, mivel azzal jársz munkába."

ugyanakkor a legutolsóban viszont ezt írod: "A végrehajtó nem valami alkusz, hogy alkudozz vele.", majd közlöd velem, hogy "Látom, nem érted. Sebaj, talán valaki más majd megérteti veled."

Bevallom, tényleg nem értem. Lehet, csak én látok ellentmondást a válaszaidban, nem tudom....

Természetesen meg fogom kérdezni a VH-t, ha odakerül az ügy, hogy lehetséges-e az autót megtartanom, viszont ezek szerint Te sem értelmezted jól az alapkérdésemet, ami arról szólt, hogy mi van akkor, ha mégsem sikerül? Szeretném magam addigra bebiztosítani úgy, hogy tulajdonjogilag az autót ne tudja a VH elvinni. Ergo: mit kell tegyek esetleg azért, hogy ha rákeres a megfelelő rendszerekben, akkor ne azt lássa, hogy ennek a szerencsétlennek van egy kb 500.000 Ft-ot érő kocsi a nevén, hopp, foglaljuk le?

gerbera317 # 2019.06.06. 18:53

még megpróbálok valamit alkudozni a VH-val
A végrehajtó nem valami alkusz, hogy alkudozz vele. Ő hatóság, akinek az a dolga, hogy a jogosult kérelmére behajtsa, amit kell. Engedményt nem tehet, csakis könnyítést.
ha még a kocsit is viszi
Látom, nem érted. Sebaj, talán valaki más majd megérteti veled.

Ottesz # 2019.06.06. 18:25

Igen, most már én is látom, hogy hibáztam, de annyira hirtelen és váratlanul ért a dolog, hogy nem nagyon volt időm gondolkodni, meg csinálni valamit :-(

200 nettó körül keresek, ennek "jobb esetben" a 33%-át viszi a VH. Az nekem nagyon sok pénz, és amit én ajánlottam, az havi 25e HUF lett volna,amit nem fogadtak el.

Mindegy, a lényeg, hogy egyszer túl leszek rajta, még megpróbálok valamit alkudozni a VH-val, ha tudok.
Nekem ez a 60e HUF nagyon sok pénz lesz, amit letilt...ha még a kocsit is viszi, akkor még maszekolni sem fogok tudni, kiegészíteni a fizetésemet.

gerbera317 # 2019.06.06. 18:13

12 havi részletfizetést adtak volna
Mit számít, hogy mennyit engedélyeznek? Akármennyit fizetsz, azt a követelés jogosultja köteles elfogadni. És onnantól annyival kevesebbel tartozol. Már régen elkezdhetted volna a tartozásod megfizetését.

Ottesz # 2019.06.06. 17:39

Szia gerbera,

köszönöm válaszodat.
A baj az, hogy amikor próbáltam egyezkedni, 12 havi részletfizetést adtak volna, és a VH is ennyit fog adni :-(

De mivel a végösszeg több lesz, mint 1.000.000, ezért kevés lesz az amúgy is alacsony fizetésem a törlesztésre.
Erre mondta egy ismerősöm, aki elvileg jártas a VH-ügyekben, hogy akkor mindent vinni fog, amit a törvény enged neki, sőt, lehet, azon túl is, ha olyan VH-t "fogok ki".
Azt a tanácsot kaptam több helyről, hogy ha valakit meg tudok nevezni üzembentartóként, de a kocsi a tulajdonomban marad, akkor nem viszi a VH.Vagy ha átíratom egy az egyben a tulajdonjogot is és az üzembentartói jogot is. De ez is olyan sok pénz, hogy sok ember el sem hiszi...kb 60.000 Ft lenne, mintha most íratnám az autót a nevemre.

Azt mondod, meg lehet kérni a VH-t, hogy ne vigye el az autót?
Végülis egy próbát lehet megér....de azért szeretném magam biztosítani is :-(

gerbera317 # 2019.06.06. 16:50

Eddig mire vártál? És még most sem fizetsz, hanem megvárod, hogy majd letiltják. Mi tartott vissza eddig, hogy részösszegekben teljesíts?
Az autót - ha a végrehajtó már lefoglalta - nem tudod elsütni. Viszont kérheted a végrehajtót, hogy ne vonassa ki a forgalomból, mivel azzal jársz munkába.

Ottesz # 2019.06.06. 16:39

Sziasztok,

nagy bajban vagyok:sajnos, tudom, hogy nemsokára, 1-2 hónap múlva, végrehajtó fog nálam kopogtatni, és sajnos, jogosan. Hiába ismertem el, és ismerem le mai napig is a tartozásomat, nagyságrendileg 1.000.000 HUF körül van, képtelen vagyok kifizetni, megállapodni nem sikerült:-(

Egyetlen egy dolgot szeretnék elérni, ha már a fizetésemet úgyis tiltani fogják: az autómat ne vigye el a végrehajtó, mert akkor még dolgozni is nagyon nehezen fogok tudni járni :-(
Ne gondoljatok valami csilivili BMW-re: egy 12 éves Ford Focusom van, ami jogilag az én tulajdonom, és én vagyok az üzemben tartója is. Hogy tudnám átpapíroztatni, hogy legalább azt ne vigye a végrehajtó?

Tudom, becstelen dolog, nem is kérném, ha nem lenne nagyon lényeges....A családban csak nekem van jogosítványom, illetve idős édesapámnak, ez nem tudom, számít-e bármit is.

Szóval, ebben az ügyben kérnék egy kis segítséget....Azt sajnos, semmilyen dokumentummal nem tudom igazolni, hogy munkavégzéshez elengedhetetlen az autó, nem vagyok mozgáskorlátozott, semmi ilyesmi...bármit vigyen, ha akar, csak a kocsit ne :-(

Előre is köszönöm, és elnézést minden hozzám hasonló jogkövető embertől, de egyszerűen nincs más megoldás jelenleg :-(

Ottó