Elektronikus kapcsolattartás


winettou2019 # 2019.09.20. 16:09

Szia gerbera,

nagyon köszönöm, már töltöm is le, és megnézem, ez lesz-e az....

Kellemes hétvégét Neked:-)

gerbera317 # 2019.09.20. 15:43

P23-19-02 számú nyomtatvány. Keresd itt:
https://birosag.hu/…ikus-urlapok?…

winettou2019 # 2019.09.20. 12:45

:-)

Olyan is van? :-) Azt még nem láttam:-)

gerbera317 # 2019.09.20. 12:41

Ha valamiről nem tudod,hogy konkrétan az kell, vagy tizenöt másodpercen belül nem tudsz választani a kínálatból, akkor mindig az "egyéb" megnevezésű nyomtatványt kell választani. ;-)

winettou2019 # 2019.09.20. 12:15

Létezhet az, hogy a P13-19-01 nyomtatvány lenne az?
A tájékoztatójában ezek vannak többek között:

I. Mely esetben kell benyújtani?

Ez az adatlap arra szolgál, hogy a fél, a beavatkozó vagy jogi képviselője a képviselet tekintetében bekövetkezett változást jelentsen be a bírósághoz.

II. Mi minősül a képviselő személyében bekövetkezett változásnak?

Változásnak minősül, ha az addig jogi képviselő nélkül eljáró fél jogi képviselőt meghatalmazott a per vitelére, változás továbbá az is, ha a jogi képviselő képviseleti joga megszűnik és a fél a továbbiakban jogi képviselő nélkül jár el. Változás továbbá, ha a felet a korábban eljáró jogi képviselő helyett vagy mellett a továbbiakban másik jogi képviselő (is) képviseli.

III. Ki nyújthatja be ezt a nyomtatványt?

Az adatlapot benyújthatja akár a peres fél vagy egyéb perbeli személy, akár ezek jogi képviselője, ideértve a pártfogó ügyvédet is.

IV. Az adatlap beküldését követően kinek a részére kézbesíti a bíróság az iratokat?

A bíróság az újabb jogi képviselő részére csak azt követően kézbesíti az iratokat, ha az új képviselő az elektronikus elérhetősége biztosítása érdekében a bírósággal elektronikus úton – a saját Ügyfélkapuján keresztül – felvette a kapcsolatot. Amennyiben a jogi képviselő személyében bekövetkezett változást a fél jelenti be és a bejelentéstől számított 15 napon belül az új jogi képviselő a bírósággal nem veszi fel a kapcsolatot elektronikus úton, a bíróság az új jogi képviselőt pénzbírsággal sújtja.

winettou2019 # 2019.09.20. 11:56

Szia gerbera,

köszönöm válaszodat.

Ezen az oldalon jártam már, de pont ezt az Általad is említett "megfelelőt" nem tudom beazonosítani :-(
Van egy rakás letölthető, de nem derül ki, nekem melyik kellene ehhez a feladathoz :-(

gerbera317 # 2019.09.20. 11:04

A birosag.hu oldalon, a nyomtatványoknál vannak ezek tematikusan rendezve, onnan lehet a megfelelőt letölteni, és az ÁNYK alá telepíteni. Beküldeni az OBHGEPI címre kell.

winettou2019 # 2019.09.19. 11:39

Annyit sikerült kiderítenem az 1-es ponthoz tartozó kérdésemmel kapcsolatban, hogy az ÁNYK-t kell letöltenem, telepítenem, ezt meg is tettem. Most már csak azt nem találom, hogy ebből hogyan leszek elektronikus kapcsolattartó? Gondolom, valami e-nyomtatványt kellene beküldenem az illetékes bíróságnak címezve, de melyik ez a nyomtatvány?

winettou2019 # 2019.09.19. 10:35

Sziasztok,

kis segítséget szeretnék kérni, és előre is elnézést, ha netán rossz helyre küldtem.
Igazából 2 kérdésem is lenne, szerintem mindkettőre egyszerű a válasz, de én sajnos, nem találtam elfogadhatót a neten :-(

1.) mai napon egy polgári peres tárgyaláson (devizahitel) kiderült, hogy az eddigi jogi képviselőm nem képvisel tovább, innentől magamat fogom képviselni.Az eljáró bíró jelezte, hogy 8 napon belül vegyem fel magam az elektronikus kapcsolattartáshoz, mondta, hogy valamikor a beállítások során meg kell majd adjam a Bíróság nevét, illetve az ügyszámot, és innentől kezdve csak így kommunikálhatok (papír alapon nem) a bírósággal.A kérdésem az, hogy ezt hol és hogyan tudom beállítani? Ügyfélkapus regisztrációval természetesen rendelkezem.

2.) megtalált az Intrum egy 2010-es hitelkártya követeléssel de úgy, hogy FMH-t küldött rögtön (semmi előzetes megkeresés, semmi...). Természetesen ellentmondtam, függetlenül attól, hogyha jogos a követelés (egyelőre nem tudom, miről van szó), akkor kifizetem. Annyi lenne a kérdésem, hogy mivel ellentmondás után automatikusan perré alakul az ügy,amelyben az Intrumnak kell gazolnia azt, hogy én valóban adós vagyok, nekem kell-e, vagy lehet-e az esetleg kitűzött tárgyalásig bármilyen dokumentumot benyújtanom (ellenkérelem, ellenkereset, bármi....), figyelembe véve azt, hogy az FMH-n szereplő ügyről sejtésem sincs, mi lehet. Ha kell, akkor mit és találok-e esetleg a neten valami mintát, üres dokumentumot, bármit, amivel fel tudok készülni a tárgyalásra?

Előre is mély tisztelettel köszönök minden segítséget.