FMH - mit tehetek?


alsovonal # 2020.03.10. 11:49

Köszi gerbera!

gerbera317 # 2020.03.10. 11:03

Viccelsz? Ítélt dologban új fmh?
Fmhtv. 29. § (2) Részletekben való teljesítés engedélyezése esetében bármely részlet megfizetésének elmulasztása esetében az egész tartozás esedékessé válik.
Ott folytatódik tehát a dolog, ahol a részletfizetés engedélyezésével félbeszakadt: a jogosult kérheti a végrehajtási lap kiállítását.

alsovonal # 2020.03.10. 07:52

Sziasztok!

Közjegyző által (is) - azt hiszem 8000 Ft illeték lerovása mellett - engedélyezett részletfizetés nem teljesítése esetén mi fog történni?

Új FMH-t kell kérelmeznie a jogosultnak?

Köszi, ha válaszolsz!

winettou2019 # 2019.10.03. 18:51

Szia gerbera,

nem gondoltam, hogy magyarázkodnom kell, de megteszem :-)
Az elvált pasik klubjában játszom, már lassan 11 éve. Ez a 10 éves hitelkártya történet jó eséllyel abból fakadhat, hogy váláskor az asszony majdnem mindent vitt, kivéve autót, lakást, pénzt....a válás neki felróható okokból következett be, legyen elég ennyi.
A hitelkártyáról viszont, bevallom férfiasan, megfeledkeztem, legalábbis az egyikről.2 volt, de azt nem tudom, kinek a nevén futottak: az egyik az enyémen volt, az biztos, ami ki is lett egyenlítve.A sajátom rendezve van, azóta sincs hk-m, és nem is lesz, az tuti. Erről viszont, amivel most az Intrum betalált, fogalmam sincs: hogy az asszony tudott-e magának valahogy csináltatni, vagy mi lehet ez, nem tudom: de akár ez, akár az, véleményem szerint elévült. Ezért kérdeztem, kell-e nekem bármit előkészítenem, vagy hagyjam, hadd folyjanak a dolgok a maguk medrében.

gerbera317 # 2019.10.02. 18:35

Hány hitelkártyád volt 2010-ben, hogy nem tudod, jogos-e a követelés?
Majd az Intrum előbb szépen bebizonyítja, hogy tartozol, mert költöttél hitelszámláról, és nem fizeted vissza. Erre te válaszul bebizonyítod, hogy igenis visszafizetted. Ja, hogy nem tudsz rá előre felkészülni, mert nem tudod, melyik banknál melyik hitelkártyáddal csináltad a túlköltekezést? Az gáz.

winettou2019 # 2019.10.02. 15:17

Sziasztok Tisztelt Szakértők,

a kérdést már egy másik almenüben feltettem, de sajnos, nem kaptam rá választ, ezért itt is "bepróbálkoznék ":-)

Szóval,
megtalált az Intrum egy 2010-es hitelkártya követeléssel de úgy, hogy FMH-t küldött rögtön (semmi előzetes megkeresés, semmi...). Természetesen ellentmondtam, függetlenül attól, hogyha jogos a követelés (egyelőre nem tudom, miről van szó), akkor kifizetem. Annyi lenne a kérdésem, hogy mivel ellentmondás után automatikusan perré alakul az ügy,amelyben az Intrumnak kell gazolnia azt, hogy én valóban adós vagyok, nekem kell-e, vagy lehet-e az esetleg kitűzött tárgyalásig bármilyen dokumentumot benyújtanom (ellenkérelem, ellenkereset, bármi....), figyelembe véve azt, hogy az FMH-n szereplő ügyről sejtésem sincs, mi lehet. Ha kell, akkor mit és találok-e esetleg a neten valami mintát, üres dokumentumot, bármit, amivel fel tudok készülni a tárgyalásra?

Előre is mély tisztelettel köszönök minden segítséget.