Üdvözletem.
Csak érdeklődésképpen kérdezném a következőt:
egy hazai bankkal volt egy vitás ügyem, ami anno végrehajtásig eljutott. Perbe álltam a pénzintézettel, addig a végrehajtást felfüggesztették. Megegyeztünk, a pénzintézet kérésére én, mint felperes elálltam a pertől, ki is jött a végzés a bíróságtól, miszerint jogerőre emelkedett a keresetem, megszüntetik a pert, viszont felhívja a végrehajtót, folytassa a végrehajtást, nyilván addig, ameddig új iratokkal az alperes nem kéri a végrehajtás megszüntetését.
Ami számomra nem világos, és bocsánat előre is: a végrehajtótól kaptam tegnapelőtt, 01.22-én (a postai átvétel dátuma ez) egy hivatalos iratot, amelyben közli velem a tényt, hogy fizessek be haladéktalanul...stb...stb...plusz odaírja, hogy a követelés kielégítéséhez más eszközökhöz is folyamodhat, úgy mint munkabér letiltás, ingóság foglalás, stb. Még ezzel sincs bajom. Ami viszont kicsit felpaprikázott az az, hogy ugye szerdán este (01.22) 17 körül vettem át a hivatalos értesítést, amelyen a dátum 2020.01.14, a tértis igazolás még vissza sem érhetett a postára, max az aláíró képernyőn rögzitett aláírásom, de tegnap délután már nem tudtam a kártyámat használni, mert végrehajtó inkasszálta a számlámat anélkül, hogy lehetőséget adott volna esetleg egy tárgyalásra, vagy bármire. A kérdésem annyi lenne, hogy ez mennyire szabályos, urambocsá: mennyire törvényes eljárás a végrehajtótól, illetve ha ezzel törvényt sértett netán, akkor milyen fórumon tudok ellene panaszt tenni? Hozzáteszem: nem a visszafizetést vitatom, mert az fennáll, nem véletlenül állapodtunk meg, és az elvet is értem, hogy ilyenkor miért folytatódik a végrehajtás. A gondom a pár sorral feljebb leírtakból adódik: miért inkasszál azonnal a végrehajtó, és én erről miért nem kapok előbb esetleg hivatalos értesítést? Mármint arról, hogy inkasszálni akar. Értem, hogy ezek az inkasszóérések a pénzintézetek felé elektronikusan történnek, de akkor is. Szóval: panaszt tennék a végrehajtó ellen, de hol tehetem ezt meg, ha egyáltalán megtehetem? Előre is köszönöm a válaszokat mindenkinek.