Legal Group tevékenysége


DolgozóBajban # 2020.06.30. 11:45

gerbera,

a gondom az, és pont ezért vagyok kicsit dühös, hogy szerintem olyan adatokat akar megosztani a legal, amihez semmi köze a jövőbeli hitelezőnek.Gondolok itt arra, hogy mekkora havi törlesztőben egyeztünk meg, mennyit fizettem már be, stb....

gerbera317 # 2020.06.30. 11:16

Ó, hát akkor tiltsd meg a referenciaszolgáltatónak, hogy a KHR-ből is megismerhető információn kívül bármit is kiadjon a reménybeli hiteleződnek.

DolgozóBajban # 2020.06.30. 10:50

gerbera,

"Azt még tegyük hozzá, hogy ez nem végrehajtási téma."

igazad van, nem sokkal utána át is tettem egy másik csoportba a kérdést.

DolgozóBajban # 2020.06.30. 10:49

Szia gerbera,

"Hol van itt a harmadik fél?"

Az egyik fél én vagyok, a másik a Legal.A harmadik fél pedig az a pénzintézet, aki ebben a körben nem szerepel, csak példákkal élek:
1.fél : Erste adta el a tartozásomat
2.fél : OTP-től vennék fel hitelt,
3.fél Legal, aki megvette Erste-től, és most az OTP-vel akar erről beszélni.
4.fél: csak halkan, az pedig én lennék, akinek nem világos, hogy a Legal milyen jogon beszélget rólam egy olyan pénzintézettel,amelyikkel semmilyen, velem kapcsolatos kapcsolata nincsen.

A Legal akar az OTP-vel beszélgetni rólam, kvázi, nyilvánvalóan kiadni az adataimat, stb.... Erre azt hiszem, ott a KHR, ahol még a lekérdező bankok sem látják, kivel-mivel áll az adott ügyfél kapcsolatban, csak annyit látnak, hogy van-e hitele, azzal van-e gond vagy minden rendben. A teljes hiteljelentést csak az ügyfél láthatja, más nem, tehát másnak semmi köze ahhoz, hogy adott esetben én melyik banknál vagyok még akár jó, akár rossz adós.
Remélem, jól írtam :-)

gerbera317 # 2020.06.30. 09:07

Azt még tegyük hozzá, hogy ez nem végrehajtási téma.

gerbera317 # 2020.06.30. 09:06

A LegalGroup jogszerűen ismerte meg a személyes adataidat. A neked hitelezni szándékozó pénzintézet szintén. Hol van itt a harmadik fél?

DolgozóBajban # 2020.06.30. 07:40

Sziasztok.

Hibás vagyok, fizetek, ez nem kérdés, de:
az egyik hazai nagybank folyószámla hitel tartozásomat eladta ennek a Legal Group, vagy Legal Team nevű csoda cégnek.

Most szerettem volna hitelt felvenni, de még a nagybank, akinél elmaradásba estem, KHR-listára tett, teszem hozzá, jogosan, tehát nem a "nemakarokfizetni" kategória vagyok. A hitelbírálatnál kiderült a negatív KHR-találat, a hitelező bankom annyit kért, mint régi, jó ügyfelü, kössek megállapodást a Legal-al, mennyi havi dijjal tudom fizetni a tartozásomat.A Legal kért először is nagyobb összeg befizetését, ez a múlthéten meg is történt, átutaltam 100.000 Ft-ot részükre, és szóban megállapodtunk havi 25.000 Ft-os törlesztőben. Innen jönne a kérdésem érdemi része: a Legal azt mondja, Ők nem adnak ki egyelőre semmilyen megállapodásról papírt, hanem a nekem hitelezni kívánó bank döntéshozója hívja fel őket, és megbeszélik az ügyemet. Itt, bevallom, elszakadt bennem valami, de nem szóltam egy szót sem, lévén, valóban én vagyok a hunyó, de azért megkérdezném: ez mennyire elfogadható eljárás? Felmerült a GDPR: a Legal gyakorlatilag ki akarja adni az adataimat egy 3.félnek, függetlenül attól, ez milyen célból történik. Mit lehet vagy mit kellene tennem ebben az esetben? Elvileg a Legalnál a telefonbeszélgetéseket rögzítik, biztos vagyok benne, hogy a nekem hitelező banknál ugyanez a helyzet.

Mit tegyek szerintetek?