Végrehajtás megszüntetése, megállapodás


recece # 2023.03.09. 18:24

És mennyi ilyen okos van akit átvertek a csúnya bankok :) .Régen személyigazolvány bemutatásával adták a suzukikat full hitelre,aztán ment a hiszti,mert nem tudta,hogy fizetni kell a törlesztőt .

Majordomus # 2023.03.09. 20:27

Jogos gerbera!

drbjozsef # 2023.03.10. 05:37

Mondjuk az igaz, hogy ha az adós pont erre akar hivatkozni, az azért valóban eléggé öngólnak tűnik...

gyula1971 # 2023.06.02. 16:04

Jó napot! Szóval a követeléskezelőnél megtörtént a jogutódlás.-
Viszont beidézi a bíróság a 15-évvel ezelőtti hitel ügyintézőit.- A szerződés ha kiderül,hogy teljesíthetetlen, a deviza részét nem is vizsgáltuk még-akkor az érvénytelen szerződés szerint kell eljárni.-
Követeléskezelő hallgat.
Ha a szerződő felek viszonyában a jóhiszeműség követelményét sértve egyensúlytalan helyzetet teremtettek, ezért tisztességtelenek.
Azért dúrva,hogy a bank egyedül élő személynek,aki rokkant ellátásből él, -nem is minősül jövedelemnek, erre ad hitelt,de az még hab a tortán,hogy adóstérs bevonását sem kérte....

drbjozsef # 2023.06.02. 19:16

gyula1971,

Valóban nagyon durva. Mocskos haszonleső bankok, szerintem jó esély van rá, hogy kifejezetten a hitelfelvevő akarata ellenére tukmálták rá a hitelt, rákényszerítették, hogy adhassanak neki pénzt. Csak úgy tömködték a zsebébe.

Azért írd meg mi leszesz majd a vége. Kíváncsi vagyok, hogy egy cselekvőképességében nem korlátozott személy ügyleti akaratát - pláne 15 év után - mivel fogjátok bizonyítani. Mert azt, hogy a bank hitelt akar kihelyezni, nem szorul különösebb bizonyításra, hiszen eleve ezért léteznek.
Persze, ha az akkori törvényeket (akkoriban nemigen volt korlátozás szerintem), vagy a saját szabályzataikat igazolhatóan megszegték, akkor lehet keresnivaló. De pusztán arra hivatkozással, hogy 25ropi volt a rokkantsági támogatás? Hát.

drbjozsef # 2023.06.02. 19:18

gyula1971,

Azt pedig halkan jegyzem meg, hogy az adós tisztában van azzal, hogy az esetleg (!!) érvénytelen szerződés esetén mi fog történni? Vagy ez ügyben is mint borjú az újkapura? Mert akkor rohadt kellemetlen meglepetés fogja érni, amikor egy összegben esedékessé válik minimum (!) a tőketartozás...

Azt ugye nem gondolja, hogy a végén csak simán nem kell majd megfizetnie semmit?

Majordomus # 2023.06.03. 19:57

Még te vagy felháborodva hogy hitelt adott a bank?

gerbera beirása a helytálló

igazsagot_akarok # 2023.07.14. 09:51

Üdvözletem.

Segítséget szeretnék kérni végrehajtási kérdésben, mint adós.
Tavaly nov-ben indult ellenem vh eljárás elmaradt és jövőben esedékes gyermektartásdíj ügyében. (nyilván én vagyok az apa)
A nem túl számottevő elmaradást egy összegben kifizettem, azóta is minden hónapban időben megy az utalás.
Ezt a vh-t kérő rendre el is ismeri, hogy nincs azóta sem tartozásom, mégsem kéri az eljárás megszüntetését, fenntartja a "jövőben esedékes" havi tartásdíjak vonatkozásában. A végrehajtó - biztos ami biztos - még az autómat is lefoglalta szintén még tavaly nov-ben ... most figyelj ... két nappal azután, hogy mindent kifizettem!! Ezt azóta sikerült első és másodfokon is "visszaperelnem" nemperes eljárás keretében, lévén, hogy szabálytalan volt.
Kértem az eljárás megszüntetését is, hivatkozva arra h nincs tartozásom, amit a másik fél el is ismer, de azt a nemperes eljárásban elutasították, mondván, hogy adósként én nem kérhetem ill. nekik ebben nincs hatáskörük, csak a vh-t kérő kérésére szűnhetne meg ... polgári pert kell indítanom. Addig is amíg folyamatban van, a végrehajtó is tartja a markát minden hónapban a havi tartásdíj összeg 8%-áért, ami vérlázító és igazságtalan!

És ebben kérném a segítséget, nem tudom, hogy itt milyen pertárgyértéket ill. fizetendő illetéket kell megadnom a P01-es nyomtatványon.
Tartozásom tehát 0 Ft, eddig havi 40.000 Ft-ot kellett fizetnem, amit múlt hónapban a másodfok 55.000-re módosított. (erről a végzés még nincs a kezemben)

A hab a tortán, hogy a gyermekem olyan szinten ellenem lett nevelve, hogy két éve gyakorlatilag nem is láttam, noha a mélyentisztelt bíróság havi 60 percet azért adott nekem is ... ezekre valahogy sosem kerül sor. (Na ezeknek meg én kértem a végrehajtását minden hónapban ... eredmény semmi ... de ez egy másik téma)

Előre is köszönöm!
Üdv.
A.

Kovács_Béla_Sándor # 2023.07.14. 16:50

A kérdésemre választ ugyan nem kaptam
Kaptál. Csak nem értetted.

Majordomus # 2023.07.14. 20:48

Ettől függetlenül igaza van.

Minden hónapan fizet,nincs tartozása,és többletköltsége keletkezik?

Szerintem érdemes lenne a vh kérőtől perben behajtani a feleslegesen kifizetett 8 %-okat.

Van erre jogi lehetőség?

gerbera317 # 2023.07.14. 22:15

A megoldás a per, de tekintettel arra, hogy a bíróság a végrehajtást a jövőben lejáró tartásdíj részletekre is elrendelte (Vht. 17. § (1) bek.), az eredmény igencsak kétesélyes. És ha esetleg sikerrel járt, a 8 százalékokat akkor sem követelheti vissza. Ő adott okot a végrehajtásra, ennek következményét viselnie kell.

igazsagot_akarok # 2023.07.17. 07:33

Az eddig kifizetett 8%-okat meg a többi végrehajtói díjat nem akarom visszaperelni.
Az eljárást akarom megszüntetni, mivel NINCS tartozásom igen régóta. Ha majd LESZ, akkor kérjen újra végrehajtást.
Tehát a kérdésem annyi, milyen pertárgy értéket kell ilyenkor megadnom a kereset benyújtásakor? Illetve mennyi az illeték?