Eos ZRT jogtalan eljárás


osztap # 2023.01.31. 11:51

+1

Az EOS-t érdemes megkeresnie az adósnak vagy a kezesnek, és felajánlani, hogy egyszerre kifizet x Ft-ot. Vagy mondjuk hat hónapon keresztül nagyobb részletet fizet. Cserébe az EOS elengedi a többi követelést. Én úgy lőném be x-et, hogy a 2,5 milliós tartozás 20-50%-a legyen. De ez megállapodás kérdése. Az EOS nem köteles rá. Utána még ki kell fizetni a végrehajtási költségeket a végrehajtónak, de az nagyságrenddel kisebb lesz.

Már csak azért is, mert ha az adósnak vagy a kezesnek van ingatlantulajdona, előbb-utóbb árverezhetik azt is.

drbjozsef # 2023.01.31. 11:43

Kedves Veronika,

Ez a tényállás ezer sebből vérzik, kezdve azzal, hogy az EOS nem vonhat semmit le senkitől, csak az önálló bírósági végrehajtó tehet ilyet. Ha már végrehajtás van, akkor panasszal lehet fordulni a végrehajtóhoz, esetleg kifogással, ha meg tudod jelölni, pontosan melyik szabályát sértette meg a végrehajtási törvénynek.

Ha az a kérdés, akkor az, hogy egy 400ezer forintos hitelnek nem csökken, hanem nő a fizetendője, az simán lehetséges. Az összegből azt tippelném, hogy ez egy személyi hitel, amelyeknek a késedelmi kamata gyakran 40% feletti. Ha a nyugdíjból nem tudnak levonni annyit, hogy az aktuális kamaton felül a tőkerész törlesztésére is fusson belőle, akkor egy ilyen tartozás folyamatosan nő.

Ha tudsz egyben néhány százezer forintot fizetni, akkor az EOS-sal meg próbálhatsz egyezségre jutni, hátha elfogadják, és megszüntetik a végrehajtást.

Lengyel Veronika # 2023.01.31. 10:24

2009 ben egy ma már megszünt cégtől felvett 400 ezer forintos hitel nem fizetése miatt az Eos zrt 900 ezer forintot kezdett vonni a kezes nyugdíjából3 és fél évvel ezelőtt havi 36 ezer ft összegben. Ma 2023 január 30 án az Eos zrt azt az infót adta telefonon keresztül hogy a kamatok folyamatos növekedése miatt jelen pillanatban még 2 millió 500 ezer ft van erre a 400 ezer forintos alap tartozásra. (a 3 és fél éves folyamatos levonások mellett) Az lenne a kérdésem hova kell vagy lehet fordulni panasszal ez ügyben. Jó szándékú válaszokat köszönöm szépen! Veronika.