Feree
„Az eos kérésére fizetési meghagyást kaptam, amivel szemben ellentmondással éltem (4 hete)”
Jogos volt a tartozás? Leírásod szerint igen! Akkor miért mondtál ellent? Divatból? :-D
„Azért fizetek, mert tartozom feléjük.....Fizetek, csak nem annyit, amennyit kértek.
ha per lett volna, ott veszítenek, így meg kapnak pénzt.”
Itt fontos kérdés, hogy miként is keletkezett a tartozás és mekkora volt az összege, illetve most mekkora? Elévült vagy nem?
Nem biztos, hogy érdemes velük packázni, mert a végén nagyon megszívod mindig. Ők általában tutira mennek.
És hogy kik is ők?
„Az EOS Magyarország egy professzionális követeléskezelő cég. Fő tevékenységünk az, hogy segítsünk a partnereinknek hatékony és együttműködésen alapuló megállapodást kötni a nem fizető ügyfeleikkel. Partnereinkkel kötött szerződéseink alapján az EOS Magyarország a hitelező érdekeit képviseli mind az adminisztratív mind pedig az esetleges jogi eljárások folyamán. A legrosszabb, amit tehet, hogy figyelmen kívül hagyja megkeresésünket, így további költségek is felmerülhetnek. Célunk, hogy megtaláljuk a megfelelő megoldást minden egyes ügyben. Tisztában vagyunk azzal a ténnyel, hogy bizonyos esetekben nehézséget jelenthet a teljes összeg azonnali megfizetése. Igyekszünk ezért közös megoldást találni úgy, hogy figyelembe vesszük az Ön egyedi helyzetét és a megbízónk igényeit.”
Szóval én csak úgy, „divatból” tuti nem mondanék nekik ellent. Ez ugyanis csakis akkor szokott előfordulni, ha a levél címzettje már nem rendelkezik végrehajtható tartozással. Azaz vagy egyáltalán nincs már az adott tartozása, vagy úgy gondolja, hogy elévült. Utóbbi esetben nem árt tudni, hogy egyedül az adótartozások szűnnek meg az elévüléssel, minden más tartozás ott marad a levegőben, csak nem lesz bíróságilag végrehajtható egészen addig, amíg ismét nem keletkezik róla egy végrehajtható okirat (pl. a fizetési meghagyásra nem reagál időben a címzettje). Ekkor ugyanis újra indul az elévülés, mi több, már az sem biztos, hogy az eredeti elévülési idővel, mert mondjuk egy távközlési szolgáltatás ebben az esetben legtöbbször már átminősül egy sima polgári tartozássá, aminek tudtommal alapból 5 év az elévülési ideje.