Te is tudod, hogy nem. De ha rendelkezési jogod van, az más.
Inkasszó
Nem fogalmazok át semmit,csak kérdeztem hogy egy meghatalmazotti státusz (ami valljuk be nem sok jogosultsággal rendelkezik) felér e egy tulajdonostársival hogy ezáltal inkasszózható legyen a másik fél számlája.
Nem volna hátrány, ha látszana, hol ér véget az állításod, és hol kezdődik a kérdés.
A számlaszerződés pontosan leírja, milyen jogcímen van hozzáférésed a számlához. Ezt ne akard átfogalmazni csak azért, hogy itt kedvező választ kapj. Saját magadat csapod be vele.
Valóban én ellenem van eljárás de egy számlához amihez csak úgymond meghatalmazásom van ami ugye nem tulajdonostársnak minősül miért zárolhatja?
Hiányos a kérdés.
Ha a végrehajtás a férj vagy a lány ellen folyik, természetesen a férj, illetve a lány bankszámlája végrehajtás alá vonható. Ezek nem élveznek mentességet csak azért, mert a kérdezőnek is hozzáférése van a számlához.
Ha viszont azért érdekli ez a kérdezőt, mert őellene folyik végrehajtás, és most aggódik a hozzátartozói bankszámlája miatt, hát akkor okkal aggódik, mert tényleg végrehajtás alá vonható minden olyan bankszámla, ami fölött ő rendelkezéssel bír.
Baboca83,
Igen. Már ha rátalál, vagy bejelenti valaki neki.
„Vht. 82/A.§ (1) A pénzforgalmi szolgáltatónál kezelt, az adós rendelkezése alatt álló, a 7. § (3) bekezdésének a) pontjában meghatározott összeg – ideértve a nem pénzforgalmi számlán kezelt összegeket is – végrehajtás alá vonása iránt a végrehajtó a végrehajtói letéti számla javára benyújtott hatósági átutalási megbízással (e §-ban a továbbiakban: megbízás) intézkedik.”
Üdvözlöm!
Érdeklődnék, ha a férjem számláján meghatalmazott vagyok,illetve a 16éves lányom számláján mint rendelkező inkasszózhatja e ezeket a számlákat a végrehajtó?
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02