Távhő tartozás végrehajtás

manocska766 # 2013.10.08. 17:31

Tisztelt Szakértők!

Édesanyám általi befizetlen csekkek, felhalmozott tartozások miatt engem mikor vehetnek elő mint apukám utáni örököst?
Mi a végrehajtás menete, kaphatok-e előbb-utóbb fizetési meghagyást, mikor terhelik meg az ingatlant, mikor kereshetnek meg engem?

Köszönöm!

valaki23 # 2012.04.16. 08:10

jo napot kivanok.nekem az lenne a problemam hogy meg fiatal koromban volt a nevem lakas,edespam elajandekozta nekem.nem vagyok tisztabn a dolgokkal hogy hogyan lehetett ugy eladni a lakasomat hogy nekem nem biztositottak a lakas osszeget sem pedig uj haza.most 23 eves vagyok.18 evemet be toltottem erdeklodtem hivatalokba es azt mondtak enkem hogy annak idejen 800 000 forintra volt fel ertekelve a lakas es anyi volt rajta a kozuzemi tartozas.ezert kozuzemi tartozas fejjeben adtak el a lakast a szuleim. de hozza teszem ez egy nagyon jo helyen levo masfel szobas panel lakas.a vevo nem tisztesseges uton jutott az ingatlanhoz mert edesanyam tartozott neki egy nagyobb penzosszegel es annak neveben vette meg a hazat..legyenek szivesek enkem segiteni mert nagyon tanacstalan vagyok hogy mi tevo legyek.erdemes e belefojnom a jogi procedurakba...van e meg valami jogom a haz felett.varom a valaszukat

kercsa # 2011.12.05. 21:13

Tisztelt fórumozók!

Látom másnak is van ilyen gondja. A keresztlányommal volt egy közös ingatlanunk 50%-50% amiben ő él az édesanyjával. Mivel nem fizettek közös költséget elegem lett a sok végrehajtói felszólításból ezért tavaly átajándékoztam neki az én 50%-tulajdonomat. Most kaptam egy bírósági idézést miszerint 2004-től nem fizetnek fűtést sem. Rajtam keresnek 1.2m ft-tot. Én a hét év alatt soha nem kaptam felszólítást sem figyelmeztetést a saját hivatalos lakcímemre. Beszéltem két bíró ismerősömmel is az 5-év egyértelműen elévül szerintük. Nem értem a szolgáltató miért hagyta, hogy felhalmozódjon ennyi tartozás. Ha a lakásszövetkezet megtalált 100e ft-tal is. azt értem, hogy én is tulajdonos voltam, de emberi mulasztás miatt miért nekem kell fizetnem. Mostanában volt a tévében egy hasonló eset, ott tulajdonos nyert pert albérlővel szemben. Ha valaki hallotta Írna róla nekem? Vagy ha valaki tud segíteni megköszönném. Különben már lassan emiatt kitanulom a jogot. Köszönettel

C a s a b l a n c a # 2011.08.19. 09:06

Akkor is felelős vagy a tartozásért.
Ugyani a tulajdonos joga és kötelessége ellenőrizni az ingatlan bérlőjét/használóját. Nyilvánvaló, hogy szülőd a tudtod és beleegyezéseddel használja az ingatlant.

Ilyen erővel akkor bárki kibújhatna a kötelezettség alól, mindenki más lakcímre jelentkezne be, de máshol élne, továbbá a tulajdonoa pedig egy harmadik helyen lenne.

A probléma elkerülhető, ha a saját nevedben kötöl szerződést a szolgáltatóval és a számla bemutatásával elkéred a rezsiköltséget az ingatlanhasználótól.

Érdemes lenne utána nézni annak is, hogy szülőd fizeti-e a közös költséget, illetve az egyéb közüzemi szolgáltatások díját, a hasonló helyzetek elkerülése érdekében.

bneanna # 2011.08.18. 10:20

Köszönöm a gyors választ...

Ha anyám nyilatkozna, hogy én nem is tartózkodom a lakásban, és a tartozást ő halmozta fel?

végrehajtó1 # 2011.08.18. 10:16

A távhőtörvény azt mondja hogy a tulaj felel a tartozásért.
De én beszélgettem pont a napokban erről biró ismerőssel és azt nyilatkozta hogy ez nem ilyen egyszerű, ugyanis ha van szerződő fél akkor a ő felel.
Mondj ellent .Ha vesztesz akkor persze többet kell fizetned de ha nyersz ...

bneanna # 2011.08.18. 10:13

Tisztelt Szakértők!

Távhő tartozást halmozott fel az édesanyám, és élettársa. A lakás tulajdonos én vagyok, anyámnak haszonélvezete van rajta. A távhő anyámmal van szerződésben. Én másik lakásban éle, ami szintén az én tulajdonomban van. Anyámék nem fizették a fűtést. Most jött egy fizetési meghagyás ahol én mint egyetemleges kötelezett szerepelek. Kérdésem:

• jogában áll-e a szolgáltatónak tőlem levonatni bármit is, ha nem is élek a lakásban, és anyám haszonélvező csupán...?
  • ráterhelhetik-e a lakásra a tartozást?

várnám a választ, mert csak 15 napot kaptam az ellentmondásra.
Köszönöm
Bné

micoka # 2011.04.17. 08:33

Tisztelt Szakértő!

Kérdésem, hogy elévül- e az 1999- óta követelt távhő tartozás díj azokkal szemben akiket a távhő behajtó jogtanácsosa,csak 2010-ben keresett meg ,mint az osztatlan tulajdonú ingatlan " nem adós" /más helységekben élő tulajdonostársait. A tulajdoni lapon
l997-óta rajta vannak,szerintem igen későn kezdett keresgélni és fizetőt találni.Fizetési meghagyást soha nem küldött, csak az ingatlanban lakónak, erről is a mostani jogtanácsos leveléből értesülünk.
Ebben kérem szives segítségét, hogy a jogszabály erre
hogyan vonatkozik. Azt tudom, hogy minden tulajdonos felelős és köteles fizetni az osztatlan tulajdonban, na de itt nem a mi hibánkból telt el 10 év és most meghurcoltat minket a bíróságon.

Köszönöm szives válaszát, tisztelettel Forumozó.

nandy # 2010.08.02. 08:43

Ren­dszeresen fizeti az alpdíjat+ a 10% fűtésdíjat,amit nem is használ el mivel nem lakik a lakásban.

Egy apró megjegyzés: a párod ugye bele sem gondol abba, hogy a lakást - legalább állagmegóvás miatt - muszáj valamilyen szinten fűteni... Ezt megteszik helyette a jó szomszédok, a saját számlájuk kárára.
Szóval örüljön, hogy csak 10%-ot, plusz a 8 ezret kell kifizetnie! Nálunk 40% az átalány...

végrehajtó1 # 2010.08.02. 07:43

igen fizetnie kell

nildiko # 2010.08.01. 17:59

Tisztelt Fórum!
A mi problémánk még nem végrehejtás,de távhővel kapcsolatos!
A párom tavaly márciusban kiköltözött a lakásból,de a fűtűsi szezon kezdeteén felrakták a távhőmérő fiolát a radiátorokra.Rendszeresen fizeti az alpdíjat+ a 10% fűtésdíjat,amit nem is használ el mivel nem lakik a lakásban.A fűtési szezon végén kijött egy 8100 forintos elszámoló számla,mondván ennyi volt a fűtés számlája!
Akkor ha a fiola párolog,neki kell kifizetni azt,pedig nem is lakik a lakásban!?
Azért fizessen amit nem fogyasztott el?
Kérem segítsetek!

kovacsz # 2010.07.22. 18:58

Polgar:
Szerintem szerződés a szolgáltató és a haszonélvező között van, így a haszonélvezőnek kell azt megfizetnie, majd első körben az ő nyugdíjából, ill. esetleg a saját nevén lévő ingó, ingatlan vagyonából hajthatják végre.

kötelezett:
Vazzeg három éve nem fizetsz és még neked áll felljebb, húzod az időt és problémázol. Nem szégyelled magad.
Amit elhasználtál fizesd ki aztán jónapot.

polgar # 2010.07.14. 05:19

Sziasztok.Valaki esetleg?Köszönöm

polgar # 2010.06.28. 21:29

Tisztelt Fórumozók!
Többször kérdeztem a fórumba a haszonélvezőm miatt sajnos újra ezt kell tennem.
Nem fizeti a távhő számlát.Nem cseréltettem ki a mérőóráját és átállt átalánydíjas fizetésre.A szolgáltatás a nevén van de nekem továbbküldi a csekkeket,úgy gondolja nekem kellene fizetnem vagy nem tudom miért.A kérdés az lenne, hogy jelenleg úgy 230 ezer forint tartozást halmozott fel.A szolgáltató korábban már bíróság elé vitte az ügyét.Az embertől a bírósági papírt június elején kaptam meg ,mert azt is továbbküldte nekem.(Tájékoztató arról hogy mennyi a tartozás,ha nem ért vele egyet jegyzőkönyvbe mondja az ellenvetését,stb.)
Tehát a kérdés az, hogy mennyi idő múlva kerül végrehajtásra ,mint tulajdonos okozhat-e problémát ez nekem.(A szolgáltatás a haszonélvező nevén van).Terhelhetik -e az ingatlanra vagy a nyugdíjából tiltják le
Köszönöm a segítséget!

kötelezett # 2010.06.24. 09:15

Tisztelt Asszonyom/Uram

Kérdésem a következő: az egyik közszolgáltatónál jelentős tartozásom van, de ő azt mindig részletekben nyújtja be a bírósághoz végrehajtásra.
Egy 2008-as beadvány elkeveredhetett, mert arra nem reagáltam, csak most, mikor már végrehajtóhoz került.

Egy 2009-es beadványra kértem, és kaptam részletfizetési kedvezményt a bíróságtól - anélkül hogy bármilyen iratot vagy illetéket kértek volna.

Egy 2010-es beadványra is u.így kértem, de ott már illetéket és igazolásokat követelt a bíróság(u.az a felperes, u.az az ügy, csak a tartozás egy másik részlete)

Mikor kézhez kaptam a 2008-as végrehajtásról szóló felszólítást a napokban, kifogást emeltem és részletfizetést kértem ismét.
Jött a válasz, hogy illeték és igazolások a jövedelmemről.

A bíróság levelében az ügy számát elírták, a 2008 helyett 208 szerepel.
Húzhatom-e az időt azzal, hogy válaszomban azt kérem a bíróságtól, hogy pontosítsanak, mert ilyen számon ellenem végrehajtási eljárás nem folyik?

Továbbá hivatkozhatok-e arra, hogy 2 hónappal ezelőtt, u.ezen szolgáltató felé fennálló tartozásom miatti 2010-es ügyben már nyilatkoztam, igazolásokat is csatoltam és illetéket is fizettem. Kérhetem-e a bíróságot, hogy vegyék elő ama ügyszám alatti dokumentumokat, és ott megtalálják a kívánt információkat? (mondom: u.az a felperes, u.az a bírósági titkár, aki a levelet aláírta, stb stb)

Kérhetek-e illetékmentességet, hisz pont a jogerős végzés alapján fizetett részletek teljesítése kerülne veszélybe, ha megint illetéket kéne fizetnem.

Köszönöm

Csiuka # 2010.06.20. 12:37

Jó mindegy.... köszönöm a megértést és a segítséget...

websas # 2010.06.20. 11:59

Kedves Csiuka!

Ez nem a "MÁLTAI SZERETETSZOLGÁLAT" Oldala!
Mit szeretnél? fizessem ki helyetted a számláidat?

Mi köze van az egésznek a "JOG"-hoz?

websas

Csiuka # 2010.06.20. 09:41

llenarth!

Nem most érettségiztem, hanem okj-s képzésre jártam, tovább tanultam,2 szakmát elvégeztem, hogy nagyobb esélyem legyen elhelyezkedni...mint ahogy a másik helyen is leírtam, nagyon rossz helyzetbe kerültem...és próbálok, mindenbe kapaszkodni....Édesapám súlyos betegségben hirtelen hunyt el, és 20 éves korom óta egyedül tartom fent a házat,de mivel úgy kezdtem, hogy tartozásokat kellett fizetnem, így teljesen elcsúsztam.Amikor csak lehetőségem adódott dolgoztam is. De ez nem olyan egyszerű dolog. Ezért fordultam ide, hogy hátha tud nekem valaki segíteni...

Csiuka # 2010.06.19. 16:25

Szép Napot!

Én egy 24 éves lány vagyok, teljesen árva. Sajnos Édesapám halála óta teljesen egyedül élek, és az árvasági segélyből tartom fenn magam, ami az én esetemben 59000-ft. 3 testvéremmel együtt osztozunk a házon, de csak én élek bent egyedül. Abba a helyzetbe kerültem, hogy télre sajnos nem sikerült fát vennem, így kénytelen voltam gázzal fűteni. Februárban pedig jött a végszámla közel 170.000 Ft. Amit sajnos nem tudtam befizetni. Majd megemelték az álltalány díjat havi 35.000-re.Így tartok körülbelül 300.000Ft-nál. Kértem részletfizetést, de nem kaptam meg, mert 2-nél több felszólító levelem volt. Próbáltam a helyi önkormányzatnál,lakásfenntartási segélyt kérni, hogy feltudjak kerülni a védendő fogyasztók köré, de azt helyből elutasították, mivel 42.750-Ft-ot meghaladja a jövedelmem,mivel ők az előző hónapot nézik.Most fejeztem be középiskolai tanulmányaimat, így munkahelyem nincsen, és az árvaságimat is megszüntették, tehát a jövő hónaptól nem kapok egy kanyit sem. Mostanra már addig jutottam, hogy átadták egy behajtó cégnek. Kihez fordulhatnék segítségért, hogy ne vegyék el a házat a fejem felől? Vagy mi tudok tenni ilyen esetben? Kérem segítsenek!!!

Előre is köszönöm

nandy # 2010.06.15. 12:22

Kedves Kadaj!

Honnan tudod, hogy hol internetezik a kérdező? Lehet akár szomszédnál, munkahelyen, kávézóban, bárhol... Vagy kaphatja a munkáltatótól is otthonra.

kovacsz # 2010.06.15. 11:58

Jön a végrehajtás. Saját lakás, vagy önkormányzati?

kadaj01 # 2010.06.15. 11:53

Ezért a legfontosabbra, internetre van pénz...

nandy # 2010.06.15. 11:48

Hálózat Alapítvány, helyi önkormányzat, családsegítő szolgálat...

Sztella81 # 2010.06.15. 11:31

Tisztelt Válaszadók!

Kérném véleményüket az alábbi esetben:

távhő tartozásunk van 160 e ft, bírósági végrehajtásról jött levél.férjem munkanélküli én gyes-en vagyok 2 gyerekünk van.kihez tudok fordulni mert részletfizetést sem tudunk vállalni.lehet ilyen ügyben megoldást találni vagy jön a végrehajtás?

C a s a b l a n c a # 2010.02.15. 09:40

"Jogos, de nem jár..."

Azt, hogy mi a "jogos" a jogszabály határozza meg. Tehát, ha megfelelsz a jogszabályi feltételeknek, akkor jogos valami. Ha nem, akkor mindegy, hogy "jár-e"...