„ Tisztelt fórumozók !
Ha valaki tudna válaszolni a kérdésemre, azt megköszönném, ugyanis bármerre "keresgélek" érdembeni választ nem találok.
Problémám az lenne, hogy az utóbbi 1 évben ennek a fránya gazdasági hanyatlásnak következtében munkahely nélkül maradtam, csak párom dolgozik, van 2 gyermekünk, és igazán kemény idöszakon vagyunk túl. Aminek következtében, gázszámla tartozásunk miatt (217 ezer ft.) levágták a gázóránkat . Nagy gond ezzel még nincs, volt a házban régi fafütésü kazán, most azt használjuk, gond inkább az, hogy nincs miböl egyenlitsük a tartozásunkat a TIGÁZ felé, és félek, hogy esetleg végrehajtót küldhetnek-e ránk ? Veszélyben van-e a ház a fejünk felett ??? Nem tudom, mit csinálnék, ha a 2 gyerekkel az utcára kerülnénk.Próbáltam haladékot kérni, de csak részletfizetést ajánlottak fel, azt is maximális 3 részletben, amiböl az első alkalom a végleges adósság 50 %-át kell tartalmazza... Nos , az akárhogy veszem, több mint 100ezer ft. Nekem annyi jön be egész hónapban, amiböl fent kell tartani egy 4 tagú családot. Kétségbe vagyok esve, hogy mi lesz, mennyit várhat a TIGÁZ az adósság visszafizetésével? 2 felszólitást kaptunk, az elsőt Augusztusban. Mi a legroszabb amire számithatok ?
A segitségüket elöre is köszönöm ”
Távhő tartozás végrehajtás
Sok roszra számíthatsz:
- munkabér letíltás
- ingóvégrehajtás
- ingatlanvégrehajtás
Az a baj, hogy ha valakinek nincs munkája, jövedelme, akkor a részletfizetés rendezésére sincs fedezet... Ez egy ördögi kör.
Próbálj meg az önkormányzattól átmeneti segélyt kérni + Nagycsaládosok Egyesülete stb. nem tudom, kik vannak még a környéken.
Ezzel egyidőben levélben jelezni kellene a szolgáltató felé, hogy milyen lépéseket tettél a tartozásod rendezése érdekében, és egyben türelmi időt kellene kérni.
Segítséget szeretnék kérni távhő ügyben!
Lehet hogy nem találtam el a helyes címszavat,de ha valaki tudna segíteni megköszönném!
Az én gondom azzal van, hogy tető alatti 60 m2-es lakásom új,gazdaságos távhőszámlája 260 ezer Ft lett és semmilyen kompenzálást nem akarnak megszavazni.A lakásban 20-22 fok volt egész télen és mélységesen felháborít ez az összeg.Kijött az illetékes szakember és azt mondta a lakás tájolása, illetve a szigetelés hiánya okozza a gondot nem az óra hibája.Ezért mér az én órám 10 ezer egységet, míg a lentebbi lakásokban 4 ezer körül.Nekem negyed óránként lép 1 egységét és mégis fázok.
Egyszerűen nem tudom hogyan tudnám kiharcolni a kompenzálást,ami mindenki szerint jogos csak nem jár.
Ha tudna valaki tanácsot adni Írjon a csillus.f@freemail.hu címre, mivel több fórumon is keresgélek, ezzel meggyorsítaná az infoáramlást.
Köszönöm előre is!
Panka.1
Ennyit jelent a nem megfelelő szigetelés. Mit kompenzáljanak? Azt, hogy az utcát fűtöd?
"Jogos, de nem jár..."
Azt, hogy mi a "jogos" a jogszabály határozza meg. Tehát, ha megfelelsz a jogszabályi feltételeknek, akkor jogos valami. Ha nem, akkor mindegy, hogy "jár-e"...
Tisztelt Válaszadók!
Kérném véleményüket az alábbi esetben:
távhő tartozásunk van 160 e ft, bírósági végrehajtásról jött levél.férjem munkanélküli én gyes-en vagyok 2 gyerekünk van.kihez tudok fordulni mert részletfizetést sem tudunk vállalni.lehet ilyen ügyben megoldást találni vagy jön a végrehajtás?
Hálózat Alapítvány, helyi önkormányzat, családsegítő szolgálat...
Ezért a legfontosabbra, internetre van pénz...
Jön a végrehajtás. Saját lakás, vagy önkormányzati?
Kedves Kadaj!
Honnan tudod, hogy hol internetezik a kérdező? Lehet akár szomszédnál, munkahelyen, kávézóban, bárhol... Vagy kaphatja a munkáltatótól is otthonra.
Szép Napot!
Én egy 24 éves lány vagyok, teljesen árva. Sajnos Édesapám halála óta teljesen egyedül élek, és az árvasági segélyből tartom fenn magam, ami az én esetemben 59000-ft. 3 testvéremmel együtt osztozunk a házon, de csak én élek bent egyedül. Abba a helyzetbe kerültem, hogy télre sajnos nem sikerült fát vennem, így kénytelen voltam gázzal fűteni. Februárban pedig jött a végszámla közel 170.000 Ft. Amit sajnos nem tudtam befizetni. Majd megemelték az álltalány díjat havi 35.000-re.Így tartok körülbelül 300.000Ft-nál. Kértem részletfizetést, de nem kaptam meg, mert 2-nél több felszólító levelem volt. Próbáltam a helyi önkormányzatnál,lakásfenntartási segélyt kérni, hogy feltudjak kerülni a védendő fogyasztók köré, de azt helyből elutasították, mivel 42.750-Ft-ot meghaladja a jövedelmem,mivel ők az előző hónapot nézik.Most fejeztem be középiskolai tanulmányaimat, így munkahelyem nincsen, és az árvaságimat is megszüntették, tehát a jövő hónaptól nem kapok egy kanyit sem. Mostanra már addig jutottam, hogy átadták egy behajtó cégnek. Kihez fordulhatnék segítségért, hogy ne vegyék el a házat a fejem felől? Vagy mi tudok tenni ilyen esetben? Kérem segítsenek!!!
Előre is köszönöm
llenarth!
Nem most érettségiztem, hanem okj-s képzésre jártam, tovább tanultam,2 szakmát elvégeztem, hogy nagyobb esélyem legyen elhelyezkedni...mint ahogy a másik helyen is leírtam, nagyon rossz helyzetbe kerültem...és próbálok, mindenbe kapaszkodni....Édesapám súlyos betegségben hirtelen hunyt el, és 20 éves korom óta egyedül tartom fent a házat,de mivel úgy kezdtem, hogy tartozásokat kellett fizetnem, így teljesen elcsúsztam.Amikor csak lehetőségem adódott dolgoztam is. De ez nem olyan egyszerű dolog. Ezért fordultam ide, hogy hátha tud nekem valaki segíteni...
Kedves Csiuka!
Ez nem a "MÁLTAI SZERETETSZOLGÁLAT" Oldala!
Mit szeretnél? fizessem ki helyetted a számláidat?
Mi köze van az egésznek a "JOG"-hoz?
websas
Jó mindegy.... köszönöm a megértést és a segítséget...
Tisztelt Asszonyom/Uram
Kérdésem a következő: az egyik közszolgáltatónál jelentős tartozásom van, de ő azt mindig részletekben nyújtja be a bírósághoz végrehajtásra.
Egy 2008-as beadvány elkeveredhetett, mert arra nem reagáltam, csak most, mikor már végrehajtóhoz került.
Egy 2009-es beadványra kértem, és kaptam részletfizetési kedvezményt a bíróságtól - anélkül hogy bármilyen iratot vagy illetéket kértek volna.
Egy 2010-es beadványra is u.így kértem, de ott már illetéket és igazolásokat követelt a bíróság(u.az a felperes, u.az az ügy, csak a tartozás egy másik részlete)
Mikor kézhez kaptam a 2008-as végrehajtásról szóló felszólítást a napokban, kifogást emeltem és részletfizetést kértem ismét.
Jött a válasz, hogy illeték és igazolások a jövedelmemről.
A bíróság levelében az ügy számát elírták, a 2008 helyett 208 szerepel.
Húzhatom-e az időt azzal, hogy válaszomban azt kérem a bíróságtól, hogy pontosítsanak, mert ilyen számon ellenem végrehajtási eljárás nem folyik?
Továbbá hivatkozhatok-e arra, hogy 2 hónappal ezelőtt, u.ezen szolgáltató felé fennálló tartozásom miatti 2010-es ügyben már nyilatkoztam, igazolásokat is csatoltam és illetéket is fizettem. Kérhetem-e a bíróságot, hogy vegyék elő ama ügyszám alatti dokumentumokat, és ott megtalálják a kívánt információkat? (mondom: u.az a felperes, u.az a bírósági titkár, aki a levelet aláírta, stb stb)
Kérhetek-e illetékmentességet, hisz pont a jogerős végzés alapján fizetett részletek teljesítése kerülne veszélybe, ha megint illetéket kéne fizetnem.
Köszönöm
Tisztelt Fórumozók!
Többször kérdeztem a fórumba a haszonélvezőm miatt sajnos újra ezt kell tennem.
Nem fizeti a távhő számlát.Nem cseréltettem ki a mérőóráját és átállt átalánydíjas fizetésre.A szolgáltatás a nevén van de nekem továbbküldi a csekkeket,úgy gondolja nekem kellene fizetnem vagy nem tudom miért.A kérdés az lenne, hogy jelenleg úgy 230 ezer forint tartozást halmozott fel.A szolgáltató korábban már bíróság elé vitte az ügyét.Az embertől a bírósági papírt június elején kaptam meg ,mert azt is továbbküldte nekem.(Tájékoztató arról hogy mennyi a tartozás,ha nem ért vele egyet jegyzőkönyvbe mondja az ellenvetését,stb.)
Tehát a kérdés az, hogy mennyi idő múlva kerül végrehajtásra ,mint tulajdonos okozhat-e problémát ez nekem.(A szolgáltatás a haszonélvező nevén van).Terhelhetik -e az ingatlanra vagy a nyugdíjából tiltják le
Köszönöm a segítséget!
Sziasztok.Valaki esetleg?Köszönöm
Polgar:
Szerintem szerződés a szolgáltató és a haszonélvező között van, így a haszonélvezőnek kell azt megfizetnie, majd első körben az ő nyugdíjából, ill. esetleg a saját nevén lévő ingó, ingatlan vagyonából hajthatják végre.
kötelezett:
Vazzeg három éve nem fizetsz és még neked áll felljebb, húzod az időt és problémázol. Nem szégyelled magad.
Amit elhasználtál fizesd ki aztán jónapot.
Tisztelt Fórum!
A mi problémánk még nem végrehejtás,de távhővel kapcsolatos!
A párom tavaly márciusban kiköltözött a lakásból,de a fűtűsi szezon kezdeteén felrakták a távhőmérő fiolát a radiátorokra.Rendszeresen fizeti az alpdíjat+ a 10% fűtésdíjat,amit nem is használ el mivel nem lakik a lakásban.A fűtési szezon végén kijött egy 8100 forintos elszámoló számla,mondván ennyi volt a fűtés számlája!
Akkor ha a fiola párolog,neki kell kifizetni azt,pedig nem is lakik a lakásban!?
Azért fizessen amit nem fogyasztott el?
Kérem segítsetek!
igen fizetnie kell
„Rendszeresen fizeti az alpdíjat+ a 10% fűtésdíjat,amit nem is használ el mivel nem lakik a lakásban.”
Egy apró megjegyzés: a párod ugye bele sem gondol abba, hogy a lakást - legalább állagmegóvás miatt - muszáj valamilyen szinten fűteni... Ezt megteszik helyette a jó szomszédok, a saját számlájuk kárára.
Szóval örüljön, hogy csak 10%-ot, plusz a 8 ezret kell kifizetnie! Nálunk 40% az átalány...
Tisztelt Szakértő!
Kérdésem, hogy elévül- e az 1999- óta követelt távhő tartozás díj azokkal szemben akiket a távhő behajtó jogtanácsosa,csak 2010-ben keresett meg ,mint az osztatlan tulajdonú ingatlan " nem adós" /más helységekben élő tulajdonostársait. A tulajdoni lapon
l997-óta rajta vannak,szerintem igen későn kezdett keresgélni és fizetőt találni.Fizetési meghagyást soha nem küldött, csak az ingatlanban lakónak, erről is a mostani jogtanácsos leveléből értesülünk.
Ebben kérem szives segítségét, hogy a jogszabály erre
hogyan vonatkozik. Azt tudom, hogy minden tulajdonos felelős és köteles fizetni az osztatlan tulajdonban, na de itt nem a mi hibánkból telt el 10 év és most meghurcoltat minket a bíróságon.
Köszönöm szives válaszát, tisztelettel Forumozó.
Tisztelt Szakértők!
Távhő tartozást halmozott fel az édesanyám, és élettársa. A lakás tulajdonos én vagyok, anyámnak haszonélvezete van rajta. A távhő anyámmal van szerződésben. Én másik lakásban éle, ami szintén az én tulajdonomban van. Anyámék nem fizették a fűtést. Most jött egy fizetési meghagyás ahol én mint egyetemleges kötelezett szerepelek. Kérdésem:
- jogában áll-e a szolgáltatónak tőlem levonatni bármit is, ha nem is élek a lakásban, és anyám haszonélvező csupán...?
- ráterhelhetik-e a lakásra a tartozást?
várnám a választ, mert csak 15 napot kaptam az ellentmondásra.
Köszönöm
Bné
A távhőtörvény azt mondja hogy a tulaj felel a tartozásért.
De én beszélgettem pont a napokban erről biró ismerőssel és azt nyilatkozta hogy ez nem ilyen egyszerű, ugyanis ha van szerződő fél akkor a ő felel.
Mondj ellent .Ha vesztesz akkor persze többet kell fizetned de ha nyersz ...
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02