SOS!! Végrehajtási lap

ancsa78 # 2009.09.24. 11:24

Hahó!

Valaki mondja meg nekem, hogy hány példányban nyújtsam be a bíróságnak a végrehajtási lapot? Korábban olvastam a 6 példányt, de én azt soknak találom a Vht. alapján!

Köszönöm

Ancsa

ObudaFan # 2009.09.24. 12:39

Hatot szoktak kérni. Legalábbis a PKKB-n.

Kovács_Béla_Sándor # 2009.09.24. 13:10

Másutt is.

ancsa78 # 2009.09.25. 08:30

Köszönöm!

Lili** # 2009.09.25. 09:06

Sziasztok!
Az a gondom, hogy egy rokonomnak áprilisban kölcsöndadtam egy összeget egy hétre, viszont a mai napig nem adta meg. Két kisebb összeget adott, ezen kívül csak ígérget, kommunikálni sem nagyon hajlandó. Elegem van, gondoltam bírósághoz fordulok fizetési meghagyással, csak hát papír ugye nem készült, és utólag már nem is hajlandó aláírni.
Mitévő legyek? 8(

Kovács_Béla_Sándor # 2009.09.25. 09:10

Na igen, az a világ legbizonytalanabb állatfaja: a mitévő legyek.

Van jogi jellegű kérdésed is?

Lili** # 2009.09.25. 09:37

A kérdésemet egy műveltebb és értelmesebb embernek szántam, úgyhogy nem kell magadra venni, rád ez biztosan nem vonatkozik.
Lehetséges, hogy én egy állat vagyok, de ebben sem vagyok biztos, hiszen annyira bizonytalan vagyok. Te viszont a bálnaürülék után következel a faji meghatározást illetően.
Ahogy látom, nincs más örömed és szórakozásod az életben, mint a fórumozókat itt piszkálni, elbújva a biztonságos monitor mögé.
Köszönöm értékes hozzászólásodat, melyre a továbbiakban nem tartok igényt.

ObudaFan # 2009.09.25. 09:44

Azt neked kell tudnod, hogy tanúkkal, más módon tudsz-e bizonyítani, vagy várható-e egy elismerés a másik fél részéről. És ez után a tiéd a döntés, hogy megkockáztatod-e az eljárást.
Mindenesetre ha egy tartozáselismerést sikerülne aláíratnod vele, előrébb lennél.

Lili** # 2009.09.25. 09:53

Köszönöm a választ!
Nem hajlandó már aláírni semmit. Küldök neki tértivevénnyel egy felszólítást, aztán megyek a bíróságra. Ahogy itt olvasgattam, akár rendőrségi feljelentést is lehet tenni csalás miatt.

ObudaFan # 2009.09.25. 09:56

Hát, azért annak sok esélyt nem adok.

fabokek # 2009.09.30. 12:40

Tisztelt Cimzett! Ezuton fordulok ismét Őnökhöz is. Előző e-mailomban irtam hogy ellenünk folyó végrehajtási ügyünk felfüggesztését kértük az illetékes kalocsai biróságtol melyet gondolkodás nélkül utasitóttak vissza holott előtte ügyvéddel konzultáltunk hogy az ellenünk folyo végrehajtásban szereplő tartozás ősszegét a végrehajtónak kőtelessége igazolni hogy tudjuk a tartozásunkat rendezni és ne kerüljőn sor árverésre. Ezt az igazolást a végrehajto megtagadta sőt a hozzá küldőtt ilyen kérelmet is letagadta de a nem létező levélre azért válaszolt két nap mulva hogy nincs igazolás ugy sem akarunk fizetni Ezért kértük a biróságot hogy fuggessze fel a végrehajtást mert igy nem tudunk semmit kezdeni az igazolás nélkül és a biroság kőtelezze a végrehajtót az igazolás kiadására. A biróság elutasitotta a beadványunkat 15 napi fellebbezési határidővel Ezt a végzést szept. 07-én kaptuk kézhez. Még aznap elküldtük a fellebbezésünket, és hogy másnap árverés. Ez senkit nem érdekelt sem a biróságot sem a végrehajtót (akivel sem személyesen sem levélben nem lehet komunikálni) másnap szept. 08-án megtartották az árverést. Három családi házra. szántófőldekre. Kértem személyesen tájékoztatást a biróságon a tőrténtekről de azt üzente le a biróság portájára az ügyintéző hogy nincs mit mondania. Szept. 10-én megkaptuk az árverés eredményét. És milyen érdekes hogy a vevő a végrehajtást ellenünk kérő lánya.( a saját testvérem) Ugy tudtuk családtag nem vehet részt az árverésen. Arról nem is beszélve hogy a nagy három szobás családi ház kikiáltási ára 1 millió ft volt amit aztán 500 ezer ft-ért vett meg a vevő. Volt ami nem kelt el de még két szántófőld is gazdára talált fillérekért akik érdekes modon olyan távoli városi emberek akik nem fognak főldet turni nem beszélve arról hogy az árveresi hirdetmények is pontosan odataláltak hozzájuk. Vajon mit tehetünk ilyen esetben? Ahhoz a birósághoz nem nyujthatunk be panaszt aki ellen panaszkodni szeretnénk. Az árverési eredmény ellen nyujthatunk be panaszt három napon bellül. De hova? Mindenhól csak eltusolják, lepasszolják az embert.

ObudaFan # 2009.09.30. 12:57

Nemcsak hogy a vh. kérő családtagja, de maga a vh. kérő is részt vehet az árverésen. Egyébként 15 napon belül a végrehajtást foganatosító bíróságon lehet kifogással élni.

ObudaFan # 2009.09.30. 12:57

Nemcsak hogy a vh. kérő családtagja, de maga a vh. kérő is részt vehet az árverésen. Egyébként 15 napon belül a végrehajtást foganatosító bíróságon lehet kifogással élni.

ObudaFan # 2009.09.30. 12:59

Nemcsak hogy a vh. kérő hozzátartozója, de akár maga a vh. kérő is részt vehet az árverésen. Egyébként 15 napon belül a végrehajtást foganatosító bírósághoz lehet kifogással fordulni. De ahhoz jogszabálysértést kellene találni.

mehlaw # 2009.10.01. 08:25

Álláspontom szerint itt már nem sok mindent lehet tenni. Bár az ügy részleteit pontosan nem ismerem, érdemi (összegszerűségi) vitatásra a vh- eljárásban már nincs mód. A végrehajtónak nem szükséges igazolnia a behejatandó összeget, hiszen a követelés végrehajtásának a lehetőségét egy jogerős, és végrehajtható bírósági határozat, vagy egy közjegyzői okiratba foglalt tartozás-elismerő nyilatkozat teszi lehetővé. A végrehajtási megelőző eljárás során volt meg annak a lehetősége, hogy jogi-összegszerűségi vitatásra kerüljön sor, a vh. eljárás nem erre szolgál...

Tovább kell lépni.

üdv:

M.

Kovács_Béla_Sándor # 2009.10.01. 08:34

Apropos, végrehajtási lap. Tudja valaki, melyik jogszabály határozza meg a kötelezően alkalmazandó végrehajtási lap nyomtatványt?

Nem arra gondolok, hogy a Vht. előírja, hogy nyomtatványt kell használni; hanem arra, hogy van-e jogszabály, amely (pl. mellékletként) pontosan meghatározza ennek a nyomtatványnak a tartalmát, formáját. Ahogyan a fizetési meghagyás nyomtatványnak.

fabokek # 2009.10.01. 09:28

Mehlaw-tól szeretném kérdezni hogy ha a végrehajtónak nem kell igazolni a tartozás összegét akkor mért kéri mégis minden ( pénzintézet , őnkormányzat, magánhitelező stb.........) A kisujjunkbol szopjuk ki hogy mennyit kell pontosan befizetni nem is beszélve arrol hogy ilyen igazolás nélkül szóba sem állnak velünk.

mehlaw # 2009.10.01. 09:58

Elvileg a végrehajtónak az eljárás kezdetén, közölnie kellett volna Önökkel -jegyzőkönyv formájában-, személyes eljárása folytán, vagy postai úton a tartozás pontos, aznapi összegét, és emellett fel kellett volna szólítani Önöket a tartozás 15 napon belüli rendezésére. Ellenkező esetben kilátásba helyezi, hogy további kényszecselekményeket foganatosít (letiltás, ingó-ingatlan végrehajtás)
Így kezdődik a vh. eljárás. De a végrehajtónak nem kell igazolnia, hogy a behejatandó összeg miért annyi, amennyi.
Ellenben, ha a Vh. jegyzőkönyv nem tartalmazza pontosan a jogerős határozatban megjelölt összeget, akkor természetesen Vh. kifogással lehet élni a végrehajtást lefolytató Bíróságnál.

Tudtommal fogadó órákat is tartanak a végrehajtók, ahol részletfizetést, befizetéseket lehet eszközölni.

Az ingatlan végrehajtás -már a vh. jog bejegyzése a tul.lapra is- feltételez több hónapi végrehajtói eljárást. Az árverés pedig ennél még több idő.

Kovács: Complex, kb 5 perc alatt megtalálod, ha nem akkor baj van...:)

Kovács_Béla_Sándor # 2009.10.01. 10:19

Van itt egy kis félértés a szóhasználat miatt. Közölnie kell a végrehajtónak a tartozás összegét, de igazolnia nem. Azt hiszem, a kérdező az előbbire gondol, és az utóbbit írja.

Kovács_Béla_Sándor # 2009.10.01. 10:20

mehlaw: akkor baj van. Ha neked ilyen gyorsan megy, légy szíves. Hálás leszek.

fabokek # 2009.10.01. 11:23

Köszönöm valóban igy értettem közölni kellett volna az ősszeget amit nem tett.

pestszentlorinc # 2009.10.01. 12:00

Egy telken van két ház, mind a kettő régóta édesanyám tulajdonát képezi. Egyikben lakom én, a másikban ő. Végrehajtó abba a házba is bemehet, ahol nem én, hanem az édesanyám lakik????

Kovács_Béla_Sándor # 2009.10.01. 12:21

Van annak a két épületnek önálló helyrajzi száma, házszáma?

metallus # 2009.10.01. 12:41

Üdv
11998-an váltam, a tárgyaláson tartásdíj ügyében megegyeztünk a volt feleségemmel. Ő nem kért tartásdíjat a gyermekünk után 2004-ben jelezte, hogy mégis szeretne tartásdíjat kapni, szóban megegyeztünk 5000 ft-ban amit kb egy évig fizettem is. Az exem és a fiam ausztriában él de mindketten magyar állampolgárok és 2007-ben a volt felem elindított egy kérelmet grazban ahonnan kaptam mindenféle német nyelven írt leveleket. Mivel nem beszélek németül érdemben nem is tudtam reagálni a levelekre. A dolog vége az lett, hogy felemelték a tartásdíjat 50 eurora és visszamenőleg követelnek rajtam kb 3500 eurot. Kaptam egy végzést a BKKB-ról, hogy a bíróság jóváhagyja a végrehajtást. 30 nap fellebezési időm van. Rokkantnyugdíjas vagyok havi 58000 ft-os ellátással két kiskorú gyermeket nevelek és 1 hónap múlva megszületik a 3. gyermekünk. Van valami megoldás a problémámra?
Köszönettel, Wendler László

végrehajtó1 # 2009.10.01. 16:47

Én azt sosem értem meg hogy az adós miért akkor megoldást a problémájára amikor már végrehajtás van.
Miért nem fordítattad le a német nyelvű szöveget? Ídőben!

Ha gonosz akarok lenni azt mondom a külfőldön élő gyermek is a sajátod.Azt is el kell tartanod...Nem?

De nem vagyok gonosz ezért fellebbezz.