Nem kerek az a tényállás. Ha valaki a végrehajtásban nem teljesíti a részletfizetési kedvezményben foglaltakat, akkor már nem lesz újabb fizetési meghagyás.
SOS!! Végrehajtási lap
Akkor jó. És mindent megfizettél? A fizetési meghagyásban (és a végrehajtási lapon is) úgy kell összevadászni az összkövetelést, és némi hatodikos matek is kell a kamatszámításhoz.
Az Intrum Justitia meghagyásban szereplő számlaszámára fizettem, leegyeztetve a közleményt
Ebből csak az nem derül ki, hogy ki a tényleges jogosultja a követelésnek, te pedig kinek fizettél. Ha ugyanis nem a jogosultnak fizettél, akkor az annyi, mintha nem fizettél volna.
Én is szeretnék tanácsot kérni. T-mobil-os tartozásom 2010-ben került végrehajtóhoz, ezt követően (a társkártyát használó és a tartozást felhalmozó)részletfizetést kért az fizette is az utolsó kivételéve. Én erről 2014 novemberében értesültem MOKK fizetési meghagyás formájában, adott behajtó ügyfélszolgálatával telefonon egyeztetve be is fizettem a megadott összeget (a pánik mindennél nagyobb volt, mivel még sosem kerültem ilyen helyzetbe)a tegnapi napon viszont végrehajtási lapot kaptam. Ugyanerre vonatkozóan. A mobilszolgáltató annyit tudott mondani, ők 2010-ben átadták, onnantól nem foglalkoznak vele...Mit tehetek? Tavaly nov.ben azt a tájékoztatást kaptam, befizetem és minden rendben...
„Semmis hitelre, hogy adhatnak ki VH lapot?”
A vh-lapot nem a semmis hitelre, hanem a jogerős végrehajtandó határozatra állítják ki. Az, hogy a semmis hitelre jogerős marasztaló határozat született, az a te sarad.
Ha megérkezik a vh-lap, az Ffmhtv. 32. § szerint újra megnyilik a lehetőség az ellentmondásra, feltéve, hogy az "nem keresté"-vel emelkedett jogerőre. Ha a kézbesítés nem vélelmezett, akkor már nincs mit tenni. További véleményem, hogy egyébként sem járnál, illetve jártál volna sikerrel az ellentmondással, vagy csak minimális sikert mondhatnál magadénak, kb. annyit, amennyi a banki elszámolás alapján egyébként is megillet.
Tisztelt Fórumozók!
A következővel kapcsolatban szeretnék segítséget kérni. A devizahitelem miatt tavaly nehéz anyagai helyzetben kerültem, de szerencsére családi segítséggel sikerült rendben jönni. A deviza alapú lakáshitelem mellett volt egy személyi kölcsönöm, amit felmondtak nem fizetés miatt, mivel a lakáshitel elsőbbséget élvezett. Ez év márciusában fizetési meghagyás érkezett egy közjegyzőtől, a tartozást elismertem és kértem a közjegyzőt, hogy részletbe fizessem ki, ezt meg is kaptam 30 hónapban. A részleteket minden hónap 15-ig kell teljesítenem egy hitelszámlaszámra. Be is állítottam a bankomnál, hogy minden hónap 13-án utalja át az összeget, ez meg is történt májusban. Erre május 17-vel átadta az ügyet a közjegyző a végrehajtónak nem fizetés miatt, múlt hét pénteken kaptam meg a végrehajtótól a végrehajtási lapot. Teljesen érthetetlenül álltam, mivel elkezdtem a részletfizetést, akkor miért küldte át a végrehajtóhoz? Bementem a végrehajtóhoz (mivel a közjegyzővel ellentétben a lakóhelyemen van), aki szintén érthetetlenül állt az ügy mellett, hiszen látta, hogy elkezdtem és Ő se értette, hogy mi a gond, forduljak a közjegyzőhöz. Sajnos telefonon nem értem el, de tértis elsőbbségi levelet írtam még aznap, amikor megkaptam a végrehajtótól a végrehajtási lapot igazolva, hogy én határidőre átutaltam az első részletet.
Mi a véleményetek, hogy mi lehet a gond? Vajon miért adta át a végrehajtónak az ügyet? Vissza tudja-e vonni vagy már nem?
Lehet-e az, hogy a bank nem dolgozta fel az átutalásomat időben és ezért küldte el a közjegyző? Ami nevetséges a mai 4 órás utalásnak köszönhetően 13-án a számlán kellett lennie a pénznek.
Köszönettel:
Ilona
Köszönöm a választ!
Még nem fizettem ki amit követelnek mivel CHF volt a hitel (amit felvettem azt kifizettem sőt a dupláját már) . Még nem jött ki a VH lap! Én azt akartam megtudni, hogy ha a fizetési meghagyásra nem mondtam ellent( akkor még nem tudtam, hogy ez így működik most már tudom de lehet, hogy késő)van - e még esélyem valamit tenni?!Mint tudjuk a CHF hitelek úgy mondd semmisek! Semmis hitelre, hogy adhatnak ki VH lapot?
A végrehajtás megszüntetése, korlátozási pert az adósnak joga van megindítani. De értelme csak akkor van, hogy tudja bizonyítani, hogy a végrehajtott követelés létre sem jött, vagy már kiegyenlítette, esetleg egyébként megszűnt.
Fizetési meghagyás esetén az első meg a harmadik lehetőség tulajdonképpen alapból kiesik. Szóval kifizetted a kölcsönt? (És az fmh eljárás költségeit.)
Kit akarsz perelni? Tartozik neked valaki?
Sziasztok!
Lenne egy nagy problémám! Az Otp faktoringhoz került egy devizahiteles személyi kölcsönöm amire már meg is jött a fizetési meghagyás! Sajnos kicsúsztam az időből( 15 nap), hogy ellentmondjak! Végrehajtási lap még nem jött! Ha kijön a végrehajtási lap azt még meg lehet támadni(perre vinni, leállítani)?
A válaszokat előre is köszönöm!
gerbera! köszi.
A kérelmemet a PKKB-ra kell beadnom. Tapasztalatotok alapján kb. melyik évszázadban fogok választ kapni rá?
A költségfeljegyzéssel nem mész semmire, ide költségmentesség kell. Ha már megfizetted az eljárás kezdetén megfizetendő költségrészt, azt nem fogod visszakapni, csak sikeres behajtás esetén.
Sziasztok,
adósom ellen fizetési meghagyás kibocsátását kértem, mely jogerőre is emelkedett már. Végrehajtóhoz került, aki elküldte a költségjegyzékét.
Mivel az előre fizetendő összeg igen nagy, a családi költségvetésbe ez nem fér bele. Szeretném kérni a költségmentességet 24/2010. IRM rendelet 10.§(4) alapján, de legalább a költségfeljegyzési jogot, az igazolások összeszedésébe már bele is kezdtem.
Az lenne a kérdésem, hogy ha ezzel egyidejűleg - kölcsönből - befizetem a díjat, hogy a végrehajtás elinduljon és megítélik a költségmentességet, akkor a végrehajtó visszautalja-e a már megfizetett összeget?
Köszönöm!
A kötelezett a teljes tartozást fizeti, de a járulékterheket és az adóelőleget nem a végrehajtónak, hanem közvetlenül az adóhatóságnak.
A költségmentesség csak akkor jár, ha ezt az igényedet már a keresetlevélben is feltüntetted. Feltételezem, hogy ez megtörtént. Ahogy a jogszabály is mondja, a költségmentesség a végrehajtási eljárásra is kiterjed. Azt azonban tudnod kell, hogy a végrehajtó nem kötelezhető a végrehajtási költségek előlegezésére, kivéve a 82/A. (7) szerinti inkasszó kiadásával járó költségeket. De ha a továbbiakban az állam késlekedik a végrehajtási költségeket előlegezni, addig a végrehajtó nem köteles eljárni.
Visszatérve az előző kérdésedre: Ha az adós a végrehajtás elrendelése előtt teljesít neked, de ez az elrendeléskor még nem volt ismert (mert pl. ugyanazon a napon történt mindkettő), vagy mert rosszhiszeműen elhallgattad, akkor a végrehajtást a fennmaradó követelésre kell korlátozni. Ez igazából csak a végrehajtó díjazását érinti hátrányosan. Ha az elrendelést követően teljesít az adós, ugyanaz a helyzet, de akkor a végrehajtót a teljes ügyérték szerinti díjazás megilleti. Viszont a hozzád befolyt összegből - a költségmentességed ellenére - meg kell fizetned a végrehajtónak járó összegeket. Ezt azután ugyanúgy az adóson kell behajtani. Tehát téged is érinthet hátrányosan a dolog, de csak ideiglenesen. A részletes szabályozás a Vht. 41. §-ban található.
Ez a kérdés egész' tűrhetően van szabályozva. Ha tényleg felmerül a kérdésed szerinti probléma, kérdezd meg újra - most teljesen feleseges kitárgyalni.
„502 vagy 502a”
:-))))))))
„260. § (1) Ha a végrehajtandó követelés a bíróság határozatán, illetőleg a bíróság által jóváhagyott egyezségen alapul, a végrehajtás elrendelésével kapcsolatban a bíróság részéről - a bíró feladatkörében eljárva - a végrehajtási ügyintéző állítja ki a végrehajtási lapot.”
Legyen 502a. Egyébként édesmindegy, mert ha mégis bíró írja alá, akkor csak simán, áthúzással-föléírással kijavítják.
Debreceni Törvényszék Munkaügyi Bírósága? Talán gyorsabban dolgoznak. PKKB: most már mindegy.
Milliós követelésnél az inkasszó nem lassabb, csak az inkasszó 35 napja alatt nem biztos, hogy megfordul annyi pénz a bankszámlá(ko)n, amennyi a követelésed.
Jelöld meg valamennyit! Ha nem fér bele a nyomtatványba, akkor azt írod oda, hogy "különlapon részletezve", és különlapon sorolod fel őket.
Ha szerencséd van, a végrehajtóhoz érkezés után néhány nappal már inkasszálva is lesz a követelésed - hacsak nem milliókat követelsz.
Ugye nem a PKKB-nél van az ügyed? Mert akkor csak jövő ilyenkor küldik meg a vh-lapot a végrehajtónak.
Annyira azért nem mindegy.
A kérdező adósa valószínűleg cég. Ha a kérdező 82/A. § (7) szerinti inkasszóval kezdődő végrehajtást akar, akkor közölnie kell az adós valamennyi bankszámláját. Ha ezt elmulasztja, akkor költségfelhívással kezdődik az eljárás, és addig nem lesz inkasszó, amíg meg nem előlegezi a végrehajtást. Vagy ha nem közöl minden számlát, akkor csak arra lesz kiadva az inkasszó, amit közölt.
Nyilvánvaló, hogy én különböző pénzintézeteknél vezetett bankszámlákról beszélek, hiszen az ugyanannál a pénzintézetnél vezetett több bankszámla közül az inkasszó csak az egyikre megy, fedezethiány esetén pedig a bank terjeszti ki automatikusan az inkasszót a többi számlára.
Lehet. De felesleges, a végrehajtó ugyanazokat a számlákat látja a cégjegyzékben, mint te.
Sziasztok!!
Nekem is volt végrehajtási esetem és össze találkoztam egy nagyszerű céggel aki segített nekem.És több ismerősömnek is akiknek tartozásuk lett mert nem tudtak fizetni a munkájuk elvesztése miatt. Ha bárkit érdekel és ezzel tudok segíteni akkor írjon az elertcel@gmail.comra
Mindenféle végrehajtásban kilakoltatásban tudnak segiteni ha időben van orvosolva.
Köszönöm a gyors választ csak azért gondoltam mert mondta egy pár ismerősöm hogy ameddig az áram nincs kifizetve addig nem kapcsolják vissza, még ha az én tulajdonomba került is az ingatlan. Még nem volt időm bemenni hogy visszaköttessem, de remélem nem nekem kell fizetni.
Eza tartozás az előző tulajt terheli.
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02