végrehajtás alá vonható jövedelem


nandy # 2009.10.01. 11:02

De előbb-utóbb csak megkapja a foglalási jegyzőkönyvet :)

Kovács_Béla_Sándor # 2009.10.01. 10:33

Még az se feltétlen. Azt látja, hogy kevesebb az átutalt munkabére, határozatot kap a földhivataltól a végrehajtási jognak a lakására bejegyzéséről; a cégbíróságtól az üzletrésze végrehajtás alá vonásáról. Etc.

nandy # 2009.10.01. 09:50

Majd a végreható értesíti.

Kovács_Béla_Sándor # 2009.10.01. 09:08

Nagyjából igen. De hát ha nem teljesít a jogerős ítéletre, akkor erre számítania kell.

pestszentlorinc # 2009.10.01. 08:48

Ha jogerős bírósági ítélet van, honnan értesül az adós, hogy megindult a végrehajtási eljárás? Vagy "majd észreveszi" alapon megy az egész?

végrehajtó1 # 2009.09.25. 07:22

Érthetőbben:

Családi pótlékból csak jogalap nélkül felvett családi pótlékot lehet levonni.

A GYES üösszege pedig olyan kevés hogy nem tud levonni(mentes a végrehajtás alóla mindenkori nyugdíj minimum KB:28000Ft ha jól tudom.) a Gyes se sokkal több ha jól emlékszem.

Az ügy szempontjából nincs jelentősége hogy a gyerek tartósan beteg-e.

Saint82 # 2009.09.24. 21:00

Én ezt találtam:

A bírósági végrehajtásról szóló 1994. évi LIII . törvény a következőkről rendelkezik.

Levonás a gyermekek ellátásához kapcsolódó juttatásokból (69. §)

A gyermekgondozási segélyből és a gyermeknevelési támogatásból legfeljebb 33%-ot lehet levonni a jogalap nélkül felvett gyermekgondozási segély, gyermeknevelési támogatás és anyasági támogatás fejében.

A családi pótlékból és az iskoláztatási támogatásból legfeljebb 33%-ot lehet levonni a jogalap nélkül felvett családi pótlék, iskoláztatási támogatás és anyasági támogatás fejében.

Mentes juttatások (74. §)

Mentes a végrehajtás alól:

* a nemzeti gondozási díj és a hadigondozottak pénzbeli ellátása, az életüktől és szabadságuktól politikai okból jogtalanul megfosztottak kárpótlásáról szóló törvény szerint járó életjáradék,
* az átmeneti segély, ideértve a meghatározott célra kapott segélyt is, a rendszeres szociális segély, a rendelkezésre állási támogatás, az időskorúak járadéka, a munkanélküliek jövedelempótló támogatása, az ápolási díj,
* az anyasági segély,
* a rokkantsági járadék és a vakok személyi járadéka,
* a megváltozott munkaképességű, illetve egészségkárosodást szenvedett személyt erre tekintettel megillető juttatás (keresetkiegészítés, átmeneti keresetkiegészítés, jövedelemkiegészítés, átmeneti jövedelemkiegészítés, rendszeres szociális járadék, átmeneti járadék, bányász dolgozók egészségkárosodási járadéka),
* a törvényen alapuló tartásdíj, ideértve a bíróság által előlegezett gyermektartásdíjat is, a gyermekek védelméről és a gyámügyi igazgatásról szóló törvényen alapuló gyermekvédelmi pénzbeli ellátások,
* a nevelőszülő részére az államilag gondozott gyermek tartásáért fizetett gondozási díj,
* az ösztöndíj, a tudományos továbbképzési ösztöndíjas munkabér jellegű ösztöndíjának kivételével [66. § d) pont],
* a kiküldetéssel, külszolgálattal és munkába járással összefüggő költségtérítés,
* a meghatározott kiadás fedezésére szolgáló összeg,
* a fogyatékossági támogatás.

Remélem segít!

Rilibá # 2009.09.24. 19:22

Tudna nekem abban segíteni, hogy most a gyes és a családi pótlék végrehajtható jövedelemnek számít-e? Ha igen, mekkora rész vonható végrehajtás alá abban az esetben, ha a családban tartós beteg gyermeket is nevelnek.
Előre is köszönöm.