adós a végrehajtási kifogás ellen

vivien75 # 2011.05.02. 10:44

Akkor mire vonatkozik a kézbesítési vélelem megdöntése a végrehajtási eljárás során?
A végrehajtás elrendelése előtt fizetési meghagyást kellett volna hogy kapjak nem, vagy valami értesítést hogy elindul? Ezt én nem kaptam, elköltöztünk és a lakcím is át lett jelentve?

Mit lehet tenni ebben az esetben?

Köszönöm

Kovács_Béla_Sándor # 2011.05.02. 07:25

Végrehajtás elrendelése ellen akkor se felebezhetsz, ha tudsz róla.

atti06 # 2011.05.02. 05:30

Senki nem tud segíteni?

atti06 # 2011.04.29. 17:43

Tisztelt fórumozok, SOS segítséget kérnék

Hitelünk van amit tavaly felmondott a bank, családi házunk a fedezet és 3-an vagyunk kezesek. Közjegyző is értesített róla hogy felmondták a hitelt, még tavaly.
Közben áruljuk a házat, el is költöztünk, lakcímet is átjelentettük.

A héten itt voltunk a háznál kert rendbetételre és átvettem a végrehajtó levelét, a végrehajtói záradékkal. Ebben tudtam meg hogy elindult a végrehajtás, és még az autónkat is lefoglalták, ami a férjemnek munkaeszköz, most hogy fog dolgozni?

Meg most zárolják a bankszámlákat is, akkor is ha még van 13 napom a végrehajtói kifogásra?

Nem kellett a közjegyzőnek értesíteni a végrehajtásról, ahol lehetett volna jogorvoslattal élni, fellebbezni?

Most mit tudunk tenni ebben a 15 napban, mit tudok beírni végrehajtási kifogásként?

Arra gondoltam, hogy nem értesítettek, nem vettük át a végrehajtásról a levelet, nem tudtunk élni a fellebbezéssel ez lenne az egyik.
A másik, hogy vitatjuk az összeg nagyságát is.
És ahány kezes annyi összeg, egyiknél 20-30 ezer Ft eltérés, de pl. nálam 2 millió Ft különbség. Meg mitől van az, hogy a tőke mindannyiunknál megegyezik de a kamat mindhármunknál különbözik?

Aki tud nagyon kérem segítsen megírni a végrehajtói kifogást, hogy kb. miket írjak bele, gondolom paragrafusokra is kell hivatkozni.

végrehajtó1 # 2011.03.23. 19:34

Biztos van végrehajtható okirat.A vh csak úgy magától nem hajt végre.Menj be a vh-hoz vagy a bíróságra és kérd ki az okiratokat

Blero # 2011.03.23. 18:18

Tisztelt Cim,

Szeretnék segítséget kérni.A múlt héten kaptunk egy levelet a végrehajtótól hogy elinditotta a végrehajtást minden számlánkat leinkaszozott.Az egészet nem értjük nem hozzá tartozunk mit területi végrehajtó,és semmilyen levelet nem kaptunk előtte.A történet pedig,2001-ben eladtunk házra való cserepet egy illetőnek aki saját maga rakta fel autóra és szállította el.Egy év múlva vissza jött hogy hibás a cserép és adjuk vissza a pénzét.Mi mondtuk neki nem vállaltunk érte felelőséget,mi csak azért adtuk el mert nem lett elég a mi házunkra.Ezek után kiküldetett egy fizetési meghagyást,majd közölte ha nem fizetünk bírósághoz fordul.Így is tett per lett belőle,miután a bíróság annyival elküldött bennünket hogy egyezünk meg ha megtudunk.2002 -ben kaptunk egy levelet a végrehajtótól akihez nem tartozunk,a gyerekünk vette át,nem emlékeztünk rá.Az érdekesség a bíroság megszüntette az eljárást 2002-ben mivel senki nem ment vissza,nem felebezett.Erre most kapunk egy értesítést 2011-ben hogy a végrehajtó kiadott egy végrehajtást 2001-es számú fizetési meghagyásra.Ilyenkor mi a tendö?

végrehajtó1 # 2011.03.19. 12:32

Te esetedben nincs értelme vh kifogást írni.

Rianas # 2011.03.19. 10:01

Van banki tartozásom amit, most ráterheltek a lakásomra és elküldték a fizetési letiltást a munkahelyemre.A levál tartalmazza, hogy l5 napon belül végrehajtói kifogással élhetek.
Mit tegyek? Milyen kifogást fogadnak el?

Rianas

végrehajtó1 # 2010.10.22. 08:13

valamint ha pl:apeh stb tartozást hajt be akkor apeh felé vh kifogást adhat be.

végrehajtó1 # 2010.10.22. 08:11

több felé:

• a városibíróságon(vh kifogást)
  • megyei bíróság elnökének cimezve a panaszt
  • a végrehajtói kamaránál panaszt
  • de ha bizonyítani tudja a szándékos károkozást a vh részéről akkor polgári perben és vagy büntető feljelentés a nyomozóügyésségen
Smarten # 2010.10.21. 18:27

Tisztelt végrehajtó!

Végrehajtási eljárással kapcsolatosan hol, hogyan élhetek panasszal?

Köszönöm válaszát!

Dudika0318 # 2010.07.29. 21:18

Kedves Végrehajtó 1!

Köszönöm a választ!Írtam végrehajtási kifogást,amire a végrehajtó másnap válaszolt.Megszüntette az eljárást és a költségek megfizetésére a végrehajtást kérőt kötelezte.Nem tudom lesz-e folytatása az ügynek,de azt gondolom nagyon korrekt és villámgyors volt.Mégegyszer köezönöm a segítséget!

monalisa1 # 2010.04.11. 17:45

A végrehajtás akkor szünetel ha nincs honnan ill. miből végrehajtást eszközölni, vagyis nincs kereset, nincs autó az adós nevén, vagy nincs lakás és/vagy ház se.

Az 5 év elévülési időn belül elég ha csak egy-két esetben próbálja meg ujra a végrehajtást, ezáltal az elévülési idő megszakad ill. az 5 év ujra kezdődik. És ezt akár az idők végtelensékéig folytathatja, vagyis a tartozás akár soha sem évül el, sőt, a késedelmi kamat és az egyéb járulékos költségek okán a végén már a csillagos eget eléri a tartozás...

A személyazonosság megállapítása a végrehajtási szakaszban már nem lehet kérdéses hiszen előzőekről a bank és a bíróság azt már rég tisztázta.

Ha esetleg elgépelték a nevet vagy a lakcímet, vagyis egy-két betűt/számot az egészből, az csupán adminisztratív hiba - kijavítható.

Tudni kell, hogy a végrehajtó megtanulta a szakmáját melyet a mindennapokban gyakorolja is.

"Lisa"
laikus hozzászóló

Yasmina # 2010.04.11. 17:06

Mit jelent az, hogy szünetel a végrehajtási eljárás, ha a személyazonosság megállapításához szükséges adatok hiányoznak? És ha 5-6 évig hiányoznak, akkor elévül a követelés?

végrehajtó1 # 2010.02.26. 13:27

Postán vegye át.De ha tényleg 11 évig nem csinált semmit akkor nem kell izgulnia.

mandy5 # 2010.02.26. 13:07

Ha kiküldi postán részemre ezt a foglalási jegyzőkönyvet akkor átvegyem? De ha nem teszem 2 alkalom után így is úgy is átvettnek minősül, és kezdődik minden nincs elévülés.
Tehát a végrehajtási kifogást már most megtegyem?
És mit írjak bele?

végrehajtó1 # 2010.02.26. 12:51

5 év az elévülés ha nem volt vh cselekmény.

Azt írta, hogy 15 napon belül jelenjek meg a végrehajtói irodában

Mikortól 15 nap mulva?Hiszen azt sem tudja igazolni hogy megkapta a jegyzőkönyvet.
Én nem mennék be.
Felszólítás nélkül nem fogja felnyitni.

mandy5 # 2010.02.26. 12:42

Azt írta, hogy 15 napon belül jelenjek meg a végrehajtói irodában, ha nem teszem akkor jön a rendőrrel, viszont, ha felveszem vele a kapcsolatot akkor újra indíthatom az ügyet és nem tekinthető a dolog elévültnek.
5év az elévülési idő vagy nem?

mandy5 # 2010.02.26. 12:38

Köszönöm a gyors reagálást és a segítséget!!!
Mit írjak a végrehajtási kifogásba?

végrehajtó1 # 2010.02.26. 12:20

találtam egy foglalási jegyzőkönyvet melyben megfogalmazza a végrehajtó, hogy legközelebb rendőrséggel és lakatossal nyittatja ki az ingatlan

Semmi időpont,semmi tértis levél?Így nem fogja felnyitni.

11 év!!!!telt el és sem a bíróságtól, sem a végrehajtótól nem kaptam semmilyen felszólítást,–levelet

Ha így van akkor írj végrehajtási kifogást a bíróságra.

mandy5 # 2010.02.26. 12:13

1998-as 10.000.-ft-os pannon tartozásom 1999-re 92.000.-ft lett amit a végrehajtó küldött el nekem levélben.Ezt a levelet átvettük.Ezután a feledésbe merült a dolog és éveken át nem történt semmi, míg tegnap előtt a postaládámban találtam egy foglalási jegyzőkönyvet melyben megfogalmazza a végrehajtó, hogy legközelebb rendőrséggel és lakatossal nyittatja ki az ingatlan, mert a fennálló tartozásom 450.000.-ft. 11 év!!!!telt el és sem a bíróságtól, sem a végrehajtótól nem kaptam semmilyen felszólítást,-levelet. 8éve lakom ezen a címemen.1/2-1/2 arányban van a férjemmel az ingatlanunk,jelenleg gyesen vagyok 8 hónapos kisfiammal + 6 éves a lányommal
Fogalmam sincs mit is tehetnék..

Ronesz # 2010.02.18. 16:32

Köszönöm.

végrehajtó1 # 2010.02.18. 15:52

Valamint a bíróságtól is.

Mallinalli # 2010.02.18. 15:48

"Erkölcsi pert indíthatok ebben az esetben vh.kérő ellen a szükségtelen meghurcoltatá­sért?Milyen címszóval?"

Ó, igen, persze. És majd a jogosult kér elnézést, amiért nem teljesítettél és végrehajtást indított.

(Egyébként a végrehajtónál lehet kérni részletfizetést, bizonyos feltételek mentén.)

Ronesz # 2010.02.18. 15:38

Tiszteletem.Végrehajtással kapcsolatos pert szeretnék indítani.A végrehajtást az egyik hozzátartozóm indította ellenem,ami ugyan okirat szerint jogos,de a vh.kérő az eljárásban nem akar megegyezni,pedig fizetnék de részletben.Van egy csecsemőkorú gyermek is a háztartásban,aki igencsak megsínyli a feszültség miatt az eseményeket már jó ideje.A vh.kérő valószínű hogy az ingatlant akarja valami úton-módon.Mindet megteszek folyamatosan a közös megegyezés érdekében,de a vh.kérő nem enged.Erkölcsi pert indíthatok ebben az esetben vh.kérő ellen a szükségtelen meghurcoltatásért?Milyen címszóval?Köszönöm.