nyilítkozat végrehajtási eljárás megszüntetéséről


Kovács_Béla_Sándor # 2022.06.09. 06:00

Töröltetni? Honnan?

drbjozsef # 2022.06.09. 04:06

ne több helyre.

Sad Girl # 2022.06.08. 21:48

Kedves Csoportragok!

Olyan kérdésem lenne hogy 2012ben beiratkoztam egyetemre fizetősképzésre de mivel kb 1-2hónap múlva ott kellett hagynom családi okok miatt (nem iratkoztam ki, szerettem volna folytatni) nem fizettem be a tandíjat még akkor nem fizettem be. Sajnos az életem másképp alakult így nem tudtam visszamemni. Rá egy évre kiküldtek egy levelet melyben felszólítottak hogy behajtásra kerül az ügy, de az azóta eltelt időszakban (kb 8-9év)nem kaptam több levelet sem levonást a fizetésemből sem hogy lefoglalnak bátmit. Az lenne a kérdésem hogy ez elévült követelés? Hogy tudom ezt töröltetni? Nem banki tartozás

ObudaFan # 2009.11.20. 10:03

Aláírhatod, szerintem mindenkinek ez szolgálja az érdekét. Bár egyébként nem kerülne le a zárlat.

Ritucci # 2009.11.12. 09:05

A polgári jog témakörhöz is írtam, de ott nem kaptam választ, hátha itt nagyobb eséllyel indulok...

Kedves Hozzáértők!
Jogerős bírósági ítélet szerint, vádlott köteles x Ft-ot (kamataival együtt) kártérítésként megfizetni magánfél polgári jogi igényének helyt adva.
Az ítélet 2009. szeptember 15-én született, azóta a végrehajtási lapot (vádlott lakására) magánfél megküldte az illetékes bíróságnak, azonban a bíróság még nem továbbította azt az illetékes végrehajtónak.

Az ingatlan tulajdoni lapján egyelőre még bűnügyi zárlat van, de miután az eljárás a bírósági ítélettel lezárult nem tudni meddig.

Kérdéseim:

* a bírósági ítélet kihirdetésének napjától számítva, mikor kerül le az ingatlanról a széljegy? (zárlat)
* amennyiben a széljegyet törlik, de még nem kerül a végrehajtó elé az ügy, ergo nem jelenik meg az ingatlan tulajdoni lapján széljegyként (joghézag?), és a vádlott ezidő alatt értékesíti az ingatlant, de nem fizet magánfélnek, ez fedezetelvonásnak minősül e?
* tudomásunk van arról, hogy vádlott előszerződést kötött az ingatlanra valakivel. Az ingatlan vevőjének ügyvédje arra kéri magánfelet, hogy nyilatkozzon írásban, hogy amennyiben a átutal x+kamatai összeget, vételár előleg címén magánfél számlájára dec. 31-ig, úgy a már megindított végrehajtási eljárást megszünteti.
Fő kérdés: Jogszerű ez így? Aláírhat magánfél egy ilyen tartalmú nyilatkozatot? Ha nem írja alá (mert nem szívesen köt háttéralkut vádlottal), úgy a fenti joghézag miatt, esélyes hogy nem jut a pénzéhez.

Az ingatlan tulajdoni lapján a fentieken kívül négy, vagy öt végrehajtási jog van bejegyezve, de az eladási ár elvileg fedezi azokat is.