vegrehajtasi eljaras folyamata

végrehajtó1 # 2010.09.03. 12:16

garai

Oké, nem foglalhat az én tulajdonomból, de honnan tudja mi az enyém?

Nézd aki évek óta ezt csinálja az még azt is tudni fogja hogy mit akarsz kérdezni.:)De vélelmezi.

De mi van ha én nem vagyok otthon csak mondjuk a 10 éves fiam., vagy esetleg ő sem

Ha a gyerek van otthon akkor kell két tanu az eljáráshoz.Ha nincs otthon senki akkor kapsz egy idézést a helkyszi eljárás következő időpontjárol, hogy legyél otthon.De fel is nyittatthatja lakatossal, de elsőre nem teszi meg.

Egyáltalán behatolhat a lakásba úgy hogy az adós csak mint tartózkodási hely ként van oda bejelentve, vagy mindenképp értesítenie kell a lakás tulajdonosát e céljáról?

Ez nem katonai hadművelet hogy behetolunk:)
De elöbb utóbb be kellene engedni...

C a s a b l a n c a # 2010.09.02. 12:04

Hát, Cica, egy kicsit tévelyegsz, ugyanis nem a végrehajtó feladata felhajtani Téged, neki elég a bankszámlád...

Neked kellene pontosan tudni, hogy az FMH ügyben milyen összeg szerepelt a papíron.

Ha részletben szeretnél fizetni, igen, a törvény előírja, személyesen kell megjelenned a végrehajtó színe előtt (max: 6 hónap részlet adható) és rögtön az első részletet készpénzben kifizetned. De szerintem már felesleges, addigra, mire megmozdulsz, levonnak a számládról mindent...

Ezért ne hibáztass mást, csak magad...

garai # 2010.09.02. 10:26

Nendi
Végrehajtó 1

Oké, nem foglalhat az én tulajdonomból, de honnan tudja mi az enyém?

De mi van ha én nem vagyok otthon csak mondjuk a 10 éves fiam., vagy esetleg ő sem.

Az adós sincs ott, de őt valószínű nem is érdekelné hogy mit foglalnak,sőt....

Egyáltalán behatolhat a lakásba úgy hogy az adós csak mint tartózkodási hely ként van oda bejelentve, vagy mindenképp értesítenie kell a lakás tulajdonosát e céljáról?

köszi

Orange # 2010.09.01. 14:06

Kérd a családi pótlékot és a gyedet postán keresztül, és szüntesd meg a számlát. - szerintem.

Gica84 # 2010.09.01. 13:13

Sziasztok! Nem tudom, kérdeztek e hasonlót, de sajna nincs időm mindet átolvasni, így ha volt ilyen kérdés bocsi!
A lényeg 2007 ben volt 3 be nem fizetett parkolásom, ahol kértem részletfizetést 6 hónapot, de csak 3 hónapra kaptam, azt nem tudtam teljesíteni, küldött a parkolási cég, illetve annak ügyvédje felszólítást, valamint, hogy végrehajtóhoz kerül a dolog. Ez eddig tiszta sor, igazuk van, nem tudtam fizetni. Idén 2010-ben minden felszólítás, elszámolás, tartozási kimutatás nélkül a végrehajtó inkasszózta a számlám, s a ráérkező jövedelem GYED és Családi pótlék 50%-át le vonta. Mivel semmi papírt nem kaptam, interneten kerestem meg az elérhetőségüket, de csak személyesen hajlandók velem beszélni, engedélyeznének részletfizetést, de csak személyesen (Budapest-Szeged) távolság miatt, és egyéb okokból nem tudok leutazni, de semmilyen más megoldás (átutalás vagy bármi más nem érdekli) Azt mondja vigyem le személyesen az első részletet (közben többször inkasszózta a számlám és ő vonogat), de fogalmam sincs mennyi egyáltalán a tartozásom. Mennyiről indult? Mennyi lett a letiltások után? Mekkora az első részlet? Ez jogos?? A történethez tartozik, hogy állandó bejelentett lakcímem vidéken van, s Budapesten lakunk albérletbe, ahova nem lehet bejelentkezni, de én az állandó lakóhelyem szerinti polgármesteri hivatalban is megadtam a pesti címem, a végrehajtó a bankszámlaszámomról is tudhatta volna, ot is megadtam. Sőt a férjem ismeri is korábbról, s így általa is tudja az elérhetőségünk, e-mailbe is megadtam nek, de hiába várok bármilyen papírt. Ha akartak volna, mint minden hivatalos hely megtalált, megtaláltak volna, de most hogy megadtam e-mailen az elérhetőségem, sem világosítanak fel.Telefonon, sem válaszolna a kérdéseimre, csak részben, és nem koknrétan. Légyszíves segítsetek, mert a családi pótlék és a gyed az össz jövedelmem, nincs kifogásom a fizetés ellen, ha küldene egy csekket befizetném, de kis gyerekekkel nem tudok csak úgy utazgatni.Köszi

nandy # 2010.09.01. 13:12

zizi42:

Szerintem vidd be a végrehajtóhoz a megegyezést, hátha kiveszi a végrehajtás alól.

nandy # 2010.09.01. 13:11

garai:

A támogatást nem fogják végrehajtás alá vonni, de a nyugdíjat minden további nélkül még akkor is, ha más számlára kéritek. A végrehajtó ugyanis közvetlenül a Nyugdíjfolyósítónál intézkedik a levonásról.

Az inkasszó ellen viszont valóban ajánlatos lenne más számlára kérni a nyugdíjat, hogy legalább a levonás után megmaradt összeget ne szedjék le.

A te tulajdonodban lévő ingóságokat nem foglalhatja le a végrehajtó.

zizi42 # 2010.09.01. 12:23

Tisztelt végrehajto úr én egy olyan kérdést szeretnék feltenni,hogy 2010.05.06-tól vagyon megosztási szerződés alapján a közösen szerzett autó az enyém lett,de viszont a volt férjemnek a nevén van. Az autót 2010.07.14-vel kivonták a forgalombol,mivel a volt férjnek végrehajtási ügye van.De a kérdésem az lenne ,hogy ami levan irva vagyonmegosztási szerződésben az attól az időponttól él.Vagyis az auto az enyém igy szerintem a végrehajtónak vissza kell állítani a forgalomba.

garai # 2010.09.01. 11:21

Tisztelt Végrehajtó!
Érdeklődni szeretnék az alábbiakról.
Édesanyám mozgássérült, rokkantnyugdíjas.
havi jövedelme:
22.800,– fogyatékossági támogatás
61.000,– rokkantsági nyugdíj
Most Albérletben él havi ~50.000,– ért.
szinte semmilyen ingósága nincs
Hogy legyen bejelentet címe is
un. Tartózkodási helyként a házamban van bejelentve.
Sajnos válása előtt felhalmozott igen csak nagy banki tartozásokat, több banknál: kb 1.000.000,– ot /amiről már tudok :-( /
hogy hogy adhattak neki hitelt azt se értem!

Kérdésem hogy mire számíthat ő, ill. én?

a 22.800,- kézbe/posta/
61.000,- bankszámlára kapja

Az inkasszó miatt megoldás e a saját számlámra való utalás kérése? vagy vannak esetleges kockázatai, pl: az én pénzemhez is nyúlnak
ill. mivel nálunk van a "tartózkodási hely" bár máshol albérletben lakik. Bejöhet e a végrehajtó és foglalhat e, az én tulajdonomban lévő házból?

Köszönettel

végrehajtó1 # 2010.08.27. 21:13

Ha nem tudod egyértelmüen bizonyítani de legalább valószinüsíteni hogy nem a tied akkor foglalni fog.
Anyagi felelősség nem terheli a szülőket.Kérhetsz írásban részletet a vh-tól vagy a bíróságtól.

sityu30 # 2010.08.27. 15:16

Köszönöm nandy,de erről már sajnos lecsúsztam,az érdekelne hogy a szüleim házában lefoglalhatnak e valamit,vagy hogy őket terheli e anyagi felelősség?Köszönöm

nandy # 2010.08.27. 10:52

sityu30:

Jobb lenne most, még mielőtt a végrehajtás megindul, részletfizetést kérni... A végrehajtási eljárás csak tovább növelné a költségeket.

fblade # 2010.08.27. 10:23

sziasztok

A bíróság álltal megitélt perköltséget az ellenfél nem fizette meg. Hogyan kell eljárni ezek után? Végrehajtást kell kérni? vagy feljelenteni?

Kovács_Béla_Sándor # 2010.08.26. 14:19

Akkor kell kiköltözni, ha árverésen elkel az ingatlan. Tudni fog róla.

tasi8585 # 2010.08.26. 13:33

Jó napot!
Az öcsém ügyével kapcsolatban még az lenne a kérdésem,hogy előtte kiértesítenek,mielőtt lepecsételik a házat,lesz elég időnk kiköltözni?Ez az ügy már lassan egy,másfél éve húzódik.
Válaszát előre is köszönöm!

sityu30 # 2010.08.26. 06:56

Jó napot.

A citibanknál van egy hitelkártyám aminél sajnos 6 hónapi tartozásom van,felhívtak és mondták hogy ha ma nem fizetem be akkor bírósági végrehajtásra kerül.Ezek után mik a lehetőségeim,23 éves vagyok a szüleimmel élek.Az ő ingatlanjukat nem terhelhetik le, illetve az ingatlan ingóságait sem vihetik el?Csak ami az én nevemen van?A végrehajtó kijövetele után van még részletfizetési lehetőség?Válaszukat előre is köszönöm.

végrehajtó1 # 2010.08.25. 17:25

Ennyire nem kell előre szaladni.Folyamata hosszadalmas lehet.Gyakorlatilag a késedelembe eséstől számítva 14 rosszabb esetben 64 hónap is eltelhet mire az adós elveszitheti az ingatlanát.

tasi8585 # 2010.08.25. 15:25

Jó napot!
Az lenne a kérdésem,hogy az öcsém kapott a banktól egy levelet,arról,hogy felmondták a jelzálog hitel szerződését.Sajnos nem áll módunkban kifizetni az elmaradt részleteket.Az lenne a kérdésem,hogy mi a folyamata a ház árverezésének és mennyi idő van még arra, hogy kiköltözzön a házból.
Válaszukat előre is köszönöm!

nem vicc # 2010.08.25. 06:55

Köszönöm, áttettem a büntető ügyekhez.

Kovács_Béla_Sándor # 2010.08.25. 06:21

Ez nem polgári jogi igény, hanem büntetés (büntető intézkedés). Egészen más szabályok vonatkoznak az elévülésére. Rossz helyen is van itt a téma; a büntetőjogi rovatban talán hamarabb kapnál választ.

nem vicc # 2010.08.25. 06:04

2000-ben bíróság 3.000.000 Forint elkobzás alá eső érték megfizetésére kötelezett. 2001-ben megkísérelték behajtani, eredménytelenül. Ezután több mint 9 évig nem történt semmi, senki nem szólított fel semmire sem írásban, sem szóban. 2010.-ben kaptam a munkahelyemre egy bérletiltást. Elévülés miatt megtámadtam. Nem fogják elhinni! X megyei bíróság azt nyilatkozta, ők évente megkeresték a Fővárosi Bíróságot, de azt a választ kapták, nem behajtható. A közel 10 év alatt folyamatosan bejelentett munkahelyeim voltak, személyi adataimban nem történt változás. És láss igazságszolgáltatást, az eljáró bíróság elutasította a kérelmemet, hogy nem évült el a követelés. Nagyon fel vagyok háborodva. Az elévülés megszakításának nem feltétele, hogy felszólítsanak bármilyen formában??????? Fellebbeztem, de milyen jogi fórumokhoz fordulhatok az eljáró bíróságon kívül, mert ezt bármi áron nem hagyom annyiban!

Kovács_Béla_Sándor # 2010.08.20. 21:13

Hivatkozz arra, hogy alapos okod volt rá, hogy nem kérted hat hónapon belül. De most már ne késlkedj.

végrehajtó1 # 2010.08.20. 18:34

akkor kérjél végrehajtást.Azon belül követelés lefoglalását a végrehajtótol.

anya111 # 2010.08.20. 18:21

Azt még nem tudom, lehet, hogy a munkáltató is hunyó benne, mert korábban a munkabérből utalt. Ebből valamiért pedig nem

anya111 # 2010.08.20. 18:20

nem munkabér, hanem munkaviszonnyal kapcsolatos kártérítésként kapta