vegrehajtasi eljaras folyamata

Kovács_Béla_Sándor # 2010.08.20. 07:30

Ha ez igy van akkor ez gyakorlatilag egy legális alap a gyermekek kijátszására!!!!!!!!”!

Hogyan is? Az apa rábeszéli a munkáltatót, hogy "te figyelj, ne fizessél már nekem bért. Hadd pereljelek be inkább; jó lesz nekem az a pénz két év múlva is, neked meg nem olyan nagy ügy, ha fizeted a perköltséget..."
Nagyon életszerű.

anya111 # 2010.08.20. 07:04

Ezt nem tudom elfogadni...
Nem nyomozhat az ember folyamatosan olyan dolgok után amiről nem tud. Gyakorlatilag akkor fél évente kellenne minden hatóságot megkeresni hátha...?????? Az tiszta káosz lenne, azt mondanák ez a nő bolond...
Ha ez igy van akkor ez gyakorlatilag egy legális alap a gyermekek kijátszására!!!!!!!!!
Segitsen aki tud, mit lehet tenni, mert ez kb. félmillió Ft egy olyan apától aki nem fizet rendesen tartásdíjat, a normálból is elmaradása van (400e), de azt 2e ftjával törlesztgeti!
Gondolom pl. ennek alapján perujra felvételt, ... valamit!!
Köszönöm

szamoca2010 # 2010.08.19. 09:20

Üdv mindenkinek!

Végrehajtási eljárással kapcsolatosan lenne kérdésem.
Sajonos a gazdasái hejzet miatt munkabéremet elmaradva kaptam meg, így rezsitartozásom felszaporodott. Időközben állapotos lettem, most egyedül nevelem 7 hónapos gyermekem. Mindenhol próbálkoztam már, de semmilyen szociális juttatásra nem vagyok jogosult, mert a rászorultsági feltételek szerint "túl nagy az ingatlanom"?! Az egyik közmű szolgáltató vh. jegyzett az ingatlanomra, és most megkaptam az inagtlanvégrehajtási becslést is. Átolvastam a VH tv.-t, de néhány dologban bizonytalan vagyok.
Kérdéseim:

• kérhetem-e ebben a szakaszban a végrehajtás felfüggesztését - szociális helyzetemre való tekintettel? Milyen esélyem van a felfüggesztésre?
  • A számomra megküldött becslési levélben felhívják a figyelmem, hogy kérhetek kiköltözési halasztást.Olvasatom szerint a tv. módosítás rendelkezik arról, hogy kilakoltatni 2011.április 15.-ig nem lehet. Ez így van-e? Ennek ellenére kell kérnem halasztást?
  • a felfüggesztési kérelem és a kilakoltatási halasztás nem üti egymást? lehet kérvényezni egyszerre?
  • a kilakoltatási halasztás alatt eladhatják az ingatlanomat?
  • várható más vh is sajnos, ha egynél kapok halasztást, akkor a többinél már nem kérhetek?

gyorsan kellene reagálnom a levélre.

válaszukat előre is köszönöm.

Kovács_Béla_Sándor # 2010.08.19. 08:59

Járt volna. De már késő. Tetszik tudni: hat hónapra visszamenőleg...

anya111 # 2010.08.19. 07:44

Üdv mindenkinek!
Gyermektartás témakörben:
Van egy jogerős ítélet amiben ez áll:
"..., valamint a személyi jellegű egyéb kifizetésként, illetőleg nem rendszeres személyi juttatásként járó egyéb jövedelme gyermekenkénti 18%-át (tizennyolc százalékát)."
Most jutott tudomásomra (véletlenül), hogy 2008. juliusban egy munkajogi per kapcsán a felek egyezsége kapcsán "bruttó" x "forintot fizetett meg nevezett részére." (a kötelezett részre) Ebből nem fizetett gyerektartást és eddig nem is tudtam róla...
Kérdés:
1/ Jár-e belőle? Ha nem miért?
2/ Mit tegyek?
Nagyon reménykedek és várom a segítségeteket!!!!
Köszönöm előre is

palmika # 2010.08.15. 15:54

Alice1989
Milyen jogcímen kell fizetni plusz 1 milliót a végrehajtónak?

Alice1989 # 2010.08.06. 06:31

Köszönöm a segítséget:)

végrehajtó1 # 2010.08.06. 06:14

Nincs elsőbbsége.
De azért nézzétek meg a főldhivatalban hogy mikor és hova postázták ki ugyan ezt a végrehajtónál is tegyétek meg.Már csak a megnyugtatás véget.

Alice1989 # 2010.08.05. 16:30

Hát sajnos ez szomorú h semmit nem tehetek.Semmiféle levelet nem vettünk át.A lakcímváltozásról a bank is tudott.Amikor telefonon hívtak ott is jeleztük illetve az egyik befizetésnél is.Igazából ez is nagyon fáj , hogy így a hátunk mögött történtek az események.Sem a bak sem a földhivatal, de még a végrehajtó iroda sem küldött semmiféle értesítést.Ez felháborító, hogy ilyen módon akarják kijátszani az embereket.Has kapok levelet nem várok az APEH-ra.
Ez az egész nem történik meg ha értesítenek.Hiszen most itt a pénz ki tudnám már akár ma is fizetni a bankot csak a végrehajtást nem.
Illetve ha az APEH is rátette a kezét az ingatlanra, neki elsőbbségi joga van a bankkal szemben?
Válaszukat előre is köszönöm!

végrehajtó1 # 2010.08.05. 14:46

Kérdésem az lenne , hogy ilyen esetben mit tehetnék?

Szinte semmit.A végrehajtásnak vannak költségei amit rendezni kell.
Azt meg kétlem hogy semmit nem kaptatok a vh-ról, vagyis a vh jog bejegyzésről.A vh és a főldhivatal is küld levelet.

Alice1989 # 2010.08.05. 08:02

Üdvözlet!
Nagyon sürgős problémával fordulok önökhöz.Van egy ingatlanom , amelyre jelzálog alapú kölcsönt vettünk fel.Sajnos nem tudtuk rendszeresen fizetni, de amikor volt lehetőségünk valamekkora összeget mindig törlesztettünk.Ez okból kifolyólag árultuk a házat , h abból a pénzből kifizessük.Szerencsére sikerült is eladni.De mivel az APEH fele is van tartozás, amit rátette erre az ingatlanra, megbeszéltük a vevővel, h írunk az APEH-hoz egy kérvényt, és a szociális helyzetre hivatkozva hátha elengednek valamennyit a tartozásból.Ez sajnos nem történt meg.Emiatt a kérelem miatt csak egy előszerződés készült köztünk és a vevők között.Mivel az APEH nem engedett el semmit , megírtuk az adásvételi szerződést.Az ügyvédnővel bementünk ebbe a bizonyos bankba , h kifizessük a tartozást.Ott közölte a hölgy a dokumentumainkat már Pestre küldték.Majd az ügyvédnő bement a Földhivatalhoz és ott be lett jegyezve az ingatlanra a VH.A legfájóbb , hogy mi erről az egészről nem tudtunk semmit.Mivel mi már január óta nem lakjuk az ingatlant, és ezt a banknál is bejelentettük, de az új lakcímre nem küldtek nekem levelet.Elmentünk ezt követően a végrehajtási irodába, ahol közölték , hogy kifizethetjük a hitelt a bankban de nekik még fizessünk közel 1 millió Forintot.Mondtuk nekik h ennyit nem tudunk mert a bank felé a tartozás valamint az APEH felé a tartozás pont az ingatlan eladási ára.Rohangáltunk sehol nem adtak megfelelő, kielégítő választ.Most ott tartunk hogy feltelefonáltak Pestre a bankból és közölték hogy kitudjuk fizetni a hitel tartozást de h a végrehajtói költségeket nem.Már 2 napja árjuk a válasz telefont , h milyen döntésre jutottak.
Kérdésem az lenne , hogy ilyen esetben mit tehetnék?
Valamint , azzal a panaszommal hogy nem kaptam levelet erről az egész végrehajtási dologról kiihez fordulhatnék?
Kétségbe vagyok esve hisz itt a pénz bármikor kitudnám fizetni a bankot csak a végrehajtót nem .Ha a bvank egyezkedne a végrehajtó céggel és azt válassza hogy mi fizessük be a pénzt többet kapna mintha árvereznék az ingatlant.Kétségbe vagyok esve.Fáj hogy nem is tudtam erről az egészről, illetve hogy szinte nem is foglalkoznak az emberre.
Segítségüket előre köszönöm!

nandy # 2010.07.26. 12:08

hhancsi:

De vajon az APEH írásos beleegyezése megvan?

nandy # 2010.07.26. 12:08

papeti: ehhez mi köze lenne a munkáltatódnak?

Te kapsz fmh-t a bíróságtól, és ha annak te nem mondasz ellent... De miért is tennéd, hisz vitathatatlanul tartozol.

hhancsi # 2010.07.22. 13:23

végrehajtó1!

A férjem ezt a nyilatkozatot az APEH épületében, az apeh ügyintézője előtt tette. Mindezt azért, hogy a 67 éves, beteg édesanyját megkímélje a kellemetlenségektől.

papeti # 2010.07.22. 10:48

Ki nem mond ellent??
Én vagy a munkáltató?

végrehajtó1 # 2010.07.22. 10:29

A bank fizetési meghagyást kér.Majd ha nem mondanak ellent akkor vh-hoz fordul és végrehajtást kér.Ha ellent mondanak polgári per lessz belőle.

Ha tárgyalás lesz, és a Banknak nincs kirendeltsége a városunkban hol lesz helyileg tárgyalás?

Ha a szerződésben kikötöttek illetékességet akkor ott.Ha nem akkor a lakhely szerintin.

Mennyi lehet még ilyenkor az összes felmerülő költség (pl. ügyvédi díj…stb)??

Nem tudom.

papeti # 2010.07.22. 10:22

Köszönöm a gyors választ!
Még annyit szeretnék kérdezni, hogy a letiltás polgári peres eljárás alapján működik?
Ha tárgyalás lesz, és a Banknak nincs kirendeltsége a városunkban hol lesz helyileg tárgyalás?
Mennyi lehet még ilyenkor az összes felmerülő költség (pl. ügyvédi díj...stb)??

papeti

végrehajtó1 # 2010.07.22. 10:10

Ha a fizetésem letiltására kerülhet sor,annak mi a menete?? Mennyit tilthatnak a fizetésemből? Ha két bank is tiltani szeretne melyik tilthat?? Mi lesz addig a másik bank tiltási kérelmével??

Menete:letíltás érkezik a munkáltatóhoz és ő letíltja és utalja a vh-nak.
33%-ot.
Bármelyik bank kérhet letíltást.
Sorban áll majd.

A fentebb említett okok miatt a lakás nem lehet veszélyben ugye??

Ha nem az adósé akkor nem kell félteni.

Mennyi idő lehet az ameddig a letiltásra sor kerülhet??

Senki sem tud jósolni sok mindentől függ...

végrehajtó1 # 2010.07.22. 10:06

hhancsi

Már egyszer világosan leírtam hiába vállalja át valaki a tartozást az a harmadik fél felé(apeh) nem hatályos.Ehhez az kell hogy az adóhivatal is beleegyezzen írásban.

De ez esetben ha nem fizet a z átvállaló akkor minden további nélkül az eredeti adóstól hajtják be.

papeti # 2010.07.22. 09:53

Tisztelt hozzáértők!

Az alábbi problémával fordulok önökhöz! Nagyon sok adósságom van, köztük jelzálog hitel, személyi kölcsönök, hitelkártyák....Jelenleg két banknál nem tudom fizetni a személyi kölcsönömet, és a hitelkártyámat, már végrehajtással fenyegetnek. A következő lenne a kérdésem..Ha a fizetésem letiltására kerülhet sor,annak mi a menete?? Mennyit tilthatnak a fizetésemből? Ha két bank is tiltani szeretne melyik tilthat?? Mi lesz addig a másik bank tiltási kérelmével??
A lakás amiben lakunk a szülők nevén van teljesen, ők egyeztek bele, hogy jelzálloggal terhelhettük. A fentebb említett okok miatt a lakás nem lehet veszélyben ugye??
Mennyi idő lehet az ameddig a letiltásra sor kerülhet??
Válaszukat előre is köszönöm

papeti

hhancsi # 2010.07.22. 08:38

Kedves kovacsz!
Ez akkor azt jelenti, hogy csak a mama nyugdíjából vonnának le? Nem számít az a nyilatkozat, amit az elején a férjem írt? Gondolom ha bíróságra kerül az ügy, akkor ez a nyilatkozat is elő fog kerülni az APEH iratok közül.
Ha nincs a mama nevén a ház, de ugye már majd' 45 éve együtt él a papával és emiatt gondolom közös tulajdonnak minősül, végrehajtás alá lehet-e vonni? Vagy csak az adott néven szereplő dolgok számítanak? Köszönöm.

kovacsz # 2010.07.22. 06:23

Ja a ház viszont az após nevén....OK

kovacsz # 2010.07.22. 06:20
  • a Bt. meég meglévű vagyona úgy mint pl. a rozzant teherautó és utánfutó.
kovacsz # 2010.07.22. 06:18

A 2. variáció:
ha nem fizetünk-mert nem tudunk-, akkor elvihetik a házat anyósomék vagy a mi fejünk fölül?

nandy # 2010.07.21. 21:02

A nyugdíja viszont veszélyben lehet.