vegrehajtasi eljaras folyamata

szva # 2012.07.12. 07:02

Tisztelt Fórumozók!
Azt szeretném kérdezni hogyan zajlik tovább egy jogerős közjegyző által kiadott fizetési meghagyás végrehajtó általi érvényesítése? Kinek kell ezt kérnie? A lakóhely szerint bármelyik végrehajtónál kérhető? Kérhető-e hogy csak a jövedelemből legyen a tartozás letiltva?(magánszemély pénztartozása esetén)
Köszönöm a választ.

gerbera317 # 2012.07.12. 07:13

a felénk tartozóval szemben” -> a nekünk tartozó...
"megfizettem a végrehajtó felé" -> a végrehajtónak...
a végrehajtó nem indíthat el eljárást addig, amíg nem fizeti ki a végrehajtást kérő a végrehajtás költségét” -> elkezdheti, de nem kötelezhető rá.
""majd véletlenül befizeti helyettem, amit kell"" -> ez teljesen logikus érv. Próbálkozz újra, a telefonba azt kell mondani, hogy ott ülsz a számítógép előtt, a netbankos felületen csak az összeget kell beírnod és entert ütnöd, árulják már el, mennyit kérnek. A közlemény rovatból ne felejtsd ki a vh-ügyszámot (valamennyi.V.sorszám/évszám), valamint azt, hogy "vh-költség".
Valami vitád tehát mégiscsak volt a végrehajtóval, hát ettől ilyen veled.
A bankot le kell szerelni azzal, hogy éppen most fizeted ki az utolsó forintokat, és megy a vh-jog törlés. Nem mondanak fel olyan hamar egy élő és rendesen törlesztett kölcsönszerződést.

gerbera317 # 2012.07.12. 07:15

szva

Ugyanattól a közjegyzőtől kell kérni a végrehajtás elrendelését. Ha kizárólag munkabérre kéred a végrehajtást, akkor a - ha jól emlékszem - a 11. pont ne legyen kipipálva, továbbá meg kell nevezni a munkáltatót a 12. pontban.

arcus6 # 2012.07.12. 11:07

Tisztelt Szakértők!
Ma megkaptuk a végrehajtási záradékot, felszólítást, van még visszaút??

A férjemmel hitelre vettünk házat(4éve). Megcsúsztunk a törlesztéssel még úgy 2 évvel ezelőtt, minden hónapban fizettünk, de állandóan el voltunk csúszva egy részlettel.
Tavaly júliusban érkezett egy hivatalos papír miszerint a szerződésünket felmondták és egy összegben kérik a hitelösszeget.Felhívtuk a bankot hogy ez mi, és mi miatt történt?
Kiderült, hogy megszűnt a szerződéshez kötött lakáskassza szerződésünk, mert 2 hónapot nem vontak le a számláról (4000 ft-os összeg tehát nem az a kategória hogy nem tudtuk volna gyorsan befizetni ha értesülünk róla), és egy régi címünkre értesítették a férjemet, amiről nem tudtunk.
Emiatt ennek összegét (amit a lakáskassza adott több százezer ft.) ki kellett volna fizessük egybe, amit nem tudtunk. Felhívtuk a bankot ahol azt mondták, fizessünk továbbra is az eddigi számlára mindig kicsit többet mint a törlesztő részlet és akkor legalább látják hogy nem "ejtjük le az egészet" hanem fizetjük lehetőségeinkhez képest amennyit csak tudunk. Így aztán fizettük is. Volt olyan hogy kevesebbet volt hogy többet volt egy hónap ami kimaradt.
Tudjuk hogy mik a hibáink és hol hibáztunk és már máshogy csinálnánk, tehát a földbe döngölés most annyira nem kellene.
Erre most a hónap elején a férjem számlájára terhelés érkezett több mint 9 millió forinttal. ( ami közel 2 millióval több mint a tartozásunk).
Ma megérkezett a hozzá kapcsolódó Végrehajtási záradék és végrehajtói felszólítás amiben részletezik hogy a tőke xx, a kamat xx, költségátalány, készkiadás, egyéb költség stb. és jutalék közel 1 millió forint és így jött ki a 9.5 millió.
Vissza lehet még állítani vajon a szerződést, ha nem akkor eladhatjuk mi a házat? Vagy lehet a végrehajtóval valami külön megállapodást kötni hogy fizetnénk havonta egy nagyobb összeget amíg letelik ez az x millió ft?
A másik dolog hogy a házon 1 gyerekre szocpol is van azt is vissza kell fizetni ha eladjuk a házat. Pang az ingatlan piac így mélyen áron alul tudnánk értékesíteni.
Úgy ha kifizetnénk a tartozást, meg a szocpolt is, még mindig maradna közel 1 millió forint tartozásunk. Azt hogyan lehetne rendezni?
Ez így nem maradhat hogy a férjem számlájáról egy az egyben leszívják a fizetését (az egészet) mert így éhenhalunk a gyerekkel együtt. Rokoni segítségre nem számíthatunk, nagyszülőkből egy él, őt is egy otthonban kezelik jelenleg.
Köszönöm ha valaki tud valamit segíteni etéren hogy mire számíthatunk vajon.

ius latratus # 2012.07.12. 12:52

gerbera317

Na, tegnapi napom: bent voltam a végrehajtó irodájában, el is vittem minden papírt, ahol közölte velem, hogy ő aztán már nem tud mit csinálni, meg hogy a munkáltató felel ezért, nem ő. (nem jó tanács, hogy álljak a sarkamra, mert régi ismerős) Picit feszegettem, hogy akkor kifogás is lehetne, meg azért ő is rápiríthatna a bérszámfejtőre, de hát dolga volt, sietett, s most még kávéval sem kínált...
:(
Ezután irány a munkáltató bérszámfejtője. Tudtam, hogy bent kell lennie a jogásznak aznap, az ifjú titán bérszámfejtő elmondása szerint.
Na, akkor majd én...
A jogász egy 24 körüli Budapest-Pride - szökevény volt. Nem részletezném. Rózsaszín ing, s meg mernék rá esküdni, hogy ki volt festve a szeme környéke, a kézfogása olyan, hm.... nyámnyila, a hangja meg egy Friderikusz-klóné. Nekem alapból kinyílt a bicska a zsebemben, de hát erről ennyit, vele sem sikerült érdemben beszélnem, mert "neki erre nincs ideje, meg fizetni kellett volna a hitelt".
Anyád, hogy van? (ezt nem kérdeztem meg)
A mai napon azonban CSODA történt. Éppen a T-Home-nak írogatok egy szívhez szóló szerelmes levelet, mikor csörög a telefonom. A végrehajtó.
Visszahívott.
Annyit tett -azt mondta-, hogy egy egy oldalas levélben leírta a munkáltatónak, hogy hogyan kell eljárnia helyesen, példákkal is illusztrálta, s fel is adta, s ha arra járok, akkor tegnap a kávé kimaradt, várna...
:))

Tehát megoldódik a baki, neked meg köszönöm a válaszokat, minden jót!

gerbera317 # 2012.07.12. 21:20

Kiváló!

Tomi30 # 2012.07.18. 21:44

Tisztelt Szakértő!

Segítséget szeretnék az ügyben hogy sajnos személyi hiteleim s hitelkártyám tartozása felmondásra került.sajnos bar listára kerültem emiatt.Követeléskezelő cégnél van már,de még nem történt végrehajtás s semmilyen letiltás csak fizetési felszólítás.Mind amiatt keletkezett mert tavaly elvesztettem munkám.Ma már van normális munkám,s részletekben tudnám fizetni máris a bankok felé.Most már teljes adósságom csakis a követeléskezelővel egyeztetve tudnám vagy bankokkal még lehetne e egyezkedni?1 bank felé van az egész tartozás.Van ugyanott egy lakáshitelem is,amit rendesen fizetek elmaradásom azügyben nincsen.
Köszönöm előre is a választ!

Kovács_Béla_Sándor # 2012.07.19. 11:20

Nem tudjuk, Tomi. A hitelező nyilván korlátok nélkül egyezkedhet, a meghatalmazottja viszont a meghatalmazása keretei között. Hogy aztán a követeléskezelő hitelező-e, azt neked kellene tudnod.

Kovács_Béla_Sándor # 2012.07.19. 11:20

Nem tudjuk, Tomi. A hitelező nyilván korlátok nélkül egyezkedhet, a meghatalmazottja viszont a meghatalmazása keretei között. Hogy aztán a követeléskezelő hitelező-e, azt neked kellene tudnod.

W.Tamás # 2012.07.25. 22:29

Kedves Fórumtársak!

NAV-os árverésen szeretnék venni egy telket.

Eddig csak a NAV bejegyzettt végrehajtási joga volt a tulajdoni lapon bejegyezve. Széljegyként szerepelt a NAV árverés kitűzése, de a minap megjelent egy magánszemély "végrehajtási jog bejegyzése iránti" kérelme. A tulajdoni lap III. részében még nincs bejegyezve (ahogy az árverés sem), csak a széljegyen szerepel.

Az árverési ismertetőben ez az információ nem szerepel, az árverés kitűzésekor és meghirdetésekor még nem is szerepelt a széljegyen sem. (Tehát az árverés hamarabb lett meghirdetve és az árverésre vonatkozó széljegy feljegyezve, mint a magánszemély kérelme.)

Kérdésem, hogy ha a NAV árverésén megveszem az ingatlant, akkor mi lesz a magánszemély követelésével?
Azt nekem kell a későbbiekben rendezni?
Vagy az én adásvételem meghiúsítja az ő kérelmét? (a sorrendiség miatt)

Köszönettel,
Tamás

Kovács_Béla_Sándor # 2012.07.26. 06:40

Nem mindegy neked, ki kap abból a vételárból, amit fizetsz, és ki nem? Te tehermentesen szerzed meg az ingatlant, a többi ne érdekeljen.

W.Tamás # 2012.07.26. 06:45

Nekem mindegy, de az árverés "adótartozás és járulékai" miatt van, a magánember követelése egy másik történet eredménye lehet (szerintem).
Lehet úgy tekinteni a magánember igényét, hogy szegény elkésett, és az ingatlanra az ő végrehajtási kérelmét már nem fogják bejegyezni?

Kovács_Béla_Sándor # 2012.07.26. 06:50

Be fogják jegyezni. Aztán majd törlik. Tényleg nem a te ügyed.

W.Tamás # 2012.07.26. 07:03

Köszönöm a válaszod.

Bub01 # 2012.08.17. 06:31

Egy gyors és gondolom a válaszolóknak egyszerű kérdés.
Kilakoltatás esetén mi az ami a lakásban/házban marad?
Természetesen feltételezve, hogy nem viszi el az ablakokat is a jelenleg bent élő.
A kérdés, hogy ha mondjuk a rendőrség rakja ki akkor mi marad és mi nem? Mondjuk csillárok, gázkazán, szekrények bármi?

Köszönöm a választ,

gerbera317 # 2012.08.17. 14:06

Marad: nyílászárók, fűtőtestek, vizeskagylók, burkolatok. Ezekről vihetők a függönyök, kütyük, csapok. Örök vita a kazán és a konyhabútor (kredenc).
A csillár biztosan vihető, de magad is kipróbálhatod: meglököd, és ha inog, akkor ingó. :-)

Zsu7806 # 2012.08.20. 21:04

Tisztelt Szakértő!
Érdeklődni szeretnék,hogy leszázalékolt nyugdíjas vagyok,nyugdíjamból vonták végrehajtás által a havi törlesztést ez év 01.01-ig,ezután jogilag nem lehetett.Márciusban kaptam egy határozatot,miszerint a bank megszünteti ellenem a végrehajtást,ez áprilisban jogerőre emelkedett.Ezután a bankkal szerettem volna megegyezni a részletfizetésről,de nem tették lehetővé.Ezután semmiféle értesítést nem kaptam,hogy újabb végrehajtást indítottak volna ellenem,de múlt héten pénteken beállított egy ismeretlen,kétes kinézetű férfi,persze nem engedtem be.Kiderült,mert itt hagyott egy foglalási jegyzőkönyvet,hogy foglalni jött.A jegyzőkönyvön van egy határozat szám,ami alapján itt volt,de ilyen számú határozatot nem kaptam.Szeretném tudni,hogy így,határozat nélkül is foglalhatnak e és szeretném tudni,hogy a lányom a lakás egyik részét használja a gyermekével-1,5 szoba,konyha,fürdőszoba részt,munkanélküli,de külön család,az ő és gyermeke dolgait érinti e a foglalás.Nekem semmi értékes dolgom nincs,sem mosógép,sem televízió,semmi,csak egy régi fagyasztó illetve egy régi szekrénysor illetve 2 szekrény,3 régi ágy.A lányomnak,ami nagyobb érték egy régi számítógép,amit a Családsegítő Szolgálattól kapott,hogy tudjon dolgozni és az unokámnak is szüksége van rá,mert általános iskolában emelt szintű informatikára jár már most kezdi a 3. ilyen évet.A jegyzőkönyv szerint 15 napon belül fordulhatok a bírósághoz,de mivel leszázalékolt nyugdíjas vagyok a feltüntetett 15.000 Ft-ot nem tudom kifizetni.Szeretnék a kérdésemre választ kapni,hogy a lányomékra is vonatkozik e a foglalás és mit tehetek.Előre is köszönöm!

Pelso # 2012.08.21. 13:52

T.Szakértők!

Ma szembesültem azzal,hogy a futárcég aki a termékeimet szállította a hétvégén csődbe ment és 190000Ft utánvéttel tartoznak.Sajnos a cég Budapesti én meg Keszthelyi vagyok és semmilyen elérhetőségen nem érem el őket.Kérdésem kihez forduljak és mit tudok tenni,hogy a pénzemhez minél előbb hozzájussak.
Üdv!

Kovács_Béla_Sándor # 2012.08.21. 14:10

Mi az, hogy "csődbe ment"? Elrendelték a felszámolását?

Bub01 # 2012.08.27. 13:07

Mit tehetek, ha olyan érzésem van, hogy a végrehajtó nem hajt végre. Régóta húzódik a kilakoltatás, és most sem halad.
Perek sorozata volt 8 hónapon át, de ez most mind lezáródott, jogerős végzés van Aug. 3-a óta a javamra. A tulajdonjog megvan, földhivatalban bejegyezve.
Most mégis várok, várok és várok. Volt kint a végrehajtó, egyeztetni, tulajdonos nem akar menni.
Ez eddig nem gond, de itt nincs valami határidő ameddig, intézkedni kell kötelezően?

Kovács_Béla_Sándor # 2012.08.27. 13:46

Még egy hónap se telt el? :)

Bub01 # 2012.08.27. 13:48

Ha így nézzük egy hónap sem, de nem is látom, hogy halad, egy hónap alatt bármi is.
Ha máshonnan akkor már 9 is.

ius latratus # 2012.08.27. 14:44

Nem vetted észre a smile-t? 26 napja van a kezedben a jogerős végzés.
Majd ha egy nulla még utánakerül, na, akkor birizgálhatod a végrehajtót...

Bub01 # 2012.08.27. 15:00

Gondolom "ius latratus" hozzászólása teljesen komolytalan.

Kovács_Béla_Sándor # 2012.08.27. 15:13

Nem a'.