Érdekes logikád van. Nem arisztotelészi, az biztos4
Hiteltartozás
Majd tőled veszek leckéket...
www.vegrehajtasugyintezo.5mp.eu
tel:06303330115
mail: vegrehajtasugyintezo@gmail.hu
Nem lesz olcsó. :)
Laikushoz képest jó órabére van, meg tud fizetni.
www.klaw.hu - Jogról, érthetöen.
https://www.facebook.com/kovacslaw/
Oh, ez nagyon fájt :)
Nos, én ezennel kiiratkozom az oviból. (nektek pedig további jó ölelkezést!)
www.vegrehajtasugyintezo.5mp.eu
tel:06303330115
mail: vegrehajtasugyintezo@gmail.hu
Tisztelt Ügyvéd Úr!
A problémám a következő. Van egy otp-s személyi kölcsönünk svájci frankos, melyet 2007-ben vettünk fel 5 évre 600.000 Ft. November 13-án ez a hitel le is járt volna. Azonban a férjem tegnap szembesült azzal, mikor bement a bankba, hogy hiába jár le még mindig van kb. 600.000 Ft tartozás. Az árfolyam ingadozás miatt. Igy megnövelik a törlesztőt olyan háromszorosára, mert eddig 15.000-et fizettünk de így 50.000-et fogunk fizetni. És csak egy évre szól a hosszabbítás. Mi tévők legyünk? Kérném a segítségét minél hamarabb. Köszönöm.
Kedves Fórumozók!
Nem olvastam vissza, remélem nem szerepelt túl sokat ez a téma és lesz aki elolvassa és válaszol rá.
Azt szeretném kérdezni,hogy hogyan járhatnék utána, hogy van-e a nevemen hitel.
Tudom érdekesen hangzik, de arra gyanakszom, hogy még pár évvel ezelőtt anyu vett fel a nevemre, vagy esetleg az én "kezességemmel" hitelt. 18 éves voltam és "csak" elkérte vmiért, hogy lefénymásolja az irataimat.
Tudom,hogy visszaélés is meg minden. De engem most a saját bőröm érdekel.
A hitel bármi lehet, mondjuk Széchenyi hitel vagy bármi.
Ezért lenne kicsit hosszadalmas minden bankot végigjárni. De hátha itt tudnak tanácsot adni.
ui.: egyébként én nem vettem fel soha semmilyen hitelt, még Tescos áruhitelt sem, soha.
Jelenlegi bankszámlám az OTP-nél van, arra kapom a fizetésem, abból nem vonnak semmit. szóval ezt kizárnám.
Ohh, és még valami! Természetesen megkérdeztem édesanyámat is, de van rá okom,hogy ne higgyek neki.
Válaszukat előre is köszönöm!
Tisztelt Fórumozók!
Volt egy Unicredites 400.000 Ft-os hitelkártyám, amit a válásom után sajnos már nem tudtam fizetni. Gyermekemet jelenleg is egyedül nevelem.
Végrehajtásra került az ügy, és jó ideje tiltják a fizetésem 33 %-át. Megkérdeztem a bérosztályt hogy mennyi összeg van még hátra a letiltásból. Mint kiderült befizettem már több mint 1.000.000 Ft-ot, és még tiltani fognak ugyanennyit. Ez törvényes? Kihez fordulhatnék segítségért? A bankhoz, vagy a végrehajtóhoz?
Tisztelettel
Nick35
Tisztelt Fórumozók!
Barátnőm hitelkártya szerződését 2008. májusában 170.000.- ft tartozás miatt felmondta az Erste, peresítéssel fegyegetve. Ennek ellenére havonta jött a számlakivonat, a havi kamatokkal és a késedelmi, valamint a túlhívási díjjal.A bankban azt mondták, csak akkor zárják le a számlát, ha kifizeti a tartozást. 2010. júniusáig sem történt semmi, akkor írt levelet, e-mailt, részletfizetést és a túhívási és késedelmi díj (havi 4000-) elengedését kérve, erre semmi válasz, csak 1 automatikus, türelmet kérő levél. A "Tartozáskezelési osztály" felhívása után azt ígérték, hamarosan perre viszik a tartozást. 2012. karácsonya előtt jött a felszólítás a Díjbeszedő Faktorháztól, 640.000.- ft-ról. Írtunk levelet mindkét helyre, egyelőre az Erstétől jött válasz, melyben közölték, hogy a tartozást engedményezték, a kifogásolt díjakat pedig a rendszer a visszafizetésig számítja.
Átolvastam az ÁSZF-et, melyből világosan kiderül, hogy a felmondással a hitelkártya számla megszűnik, semmilyen hivatkozást nem találtam a felmondás utáni díjak jogosságára. A számla megszűnése után csak az azután keletkezett tranzakciók ellenértékére és azok díjaira jogosult a bank az ÁSZF szerint.
Ez jogszerű így, évekig nem csinálnak semmit, húzzák az időt, hogy minél magasabb legyen a tartozás? Van erre valami törvény, vagy jogszabály, mitől ilyen magabiztosak?
Nem a jogosult húzta az időt, hanem az, aki nem fizetett. A jogosult nem köteles hosszas levelezgetésbe bocsátkozni. Ő kiküldte a fizetési felszólítást, érthető, magyar nyelven, azután pedig az özönvíz. Most már faktornál van a követelés, és ő sem fogja túlcifrázni: hamarosan jön a fizetési meghagyás, aztán vagy fizet a párod, vagy pedig elveszik tőle.
Köszönöm.
Éppen az a problémám, hogy a fizetési felszólítás és az "özönvíz" között eltelt 4 év. A bank felmondta a hitelkártya szerződést, ezek után is jár neki a szerződés szerinti kamat, és a késedelmi és túlhívási díj? Az ÁSZF-ben semmi nem utal erre. Itt a felmondó levél:
https://www.dropbox.com/…v%C3%A9l.JPG
Párom bement a fiókba, mikor észlelte, hogy a felmondás után is jönnek a számlakivonatok a kamattal, költségekkel, de csak azt tudták mondani, hogy csak a teljes visszafizetéssel állítják le a számlát, és hamarosan bíróságra adják, ha nem fizet. A teljes tartozást nem tudta visszafizetni, kisebb összegű befizetéseket meg elvitte volna a kamat és a díjak, így inkább a többi tartozásait rendezte (ahol nem mellesleg szóba álltak vele, leveleztek is!), amelyeket jól sikerült deviza lakáshitelének törlesztéséhez szedett össze. Volt elég problémája, a lakást is elveszítette, utána írt a banknak 2010-ben (ezt már tudja igazolni), a vitatott díjak elengedését kérte és felajánlotta a tőke plusz kamat visszafizetését. Erre érdemi válasz nem érkezett. Telefonon szintén azt ígérték, hogy hamarosan bíróságra kerül.
A kérdés egyébként nem az, hogy ki húzta az időt, hanem, hogy a bank jogszerűen számít-e fel a felmondás után szerződésben foglalt kamatot és díjakat? Az ÁSZF-ben szerintem erről nincs szó, akkor mi igazolja őket? Vagy csak elkerülte vmi a figyelmemet?
ÁSZF:
https://www.dropbox.com/…20120420.pdf
Bocs, de egy 26 oldalas ÁSZF-et senki sem olvas végig ingyen, és főleg nem értelmez.
Ha megjön a fizetési meghagyás, ellent kell mondani, és előadni az álláspontodat. Aztán megvárni, mit mond erre a bank - bocsánat: a faktor - képviselője. Valószínűleg a II.3.x.x pontból és a IV.7.x környékén található dolgokból ki fogja tudni hozni, hogy amit felszámítottak, az valóban jár. De ha mégsem, a tőke és a kamat valamint a késedelmi kamat mindenképpen meg fogja illetni a jogosultat.
Értem, persze, ezért nagyon hálás vagyok, hogy vetted a fáradtságot!
A tőkét és a kamatot, késedelmi kamatot nem vitatom, bár az érdekelne, hogy egy felmondott szerződés után jár-e a szerződésben rögzített kamat, vagy csak a jegybanki kamat + a késedelmi?
Azt nem tudom van-e erre a PTK-ban vagy a HT-ben, vagy bárhol erre vmi szabály?
A késedelmi kamat alapból éppenséggel a jegybanki alapkamat, de a bankok értelemszerűen nem érik be ennyivel. Egyébként ezt is a szerződés tartalmazza.
Az ÁSZF-ben, Hirdetményben nem találtam arra vonatkozó kitételt, hogy a kamat, díjak, költségek a felmondás után is megilletik a bankot. Ezért kérdeztem, hogy van-e erre vmi jogszabály, bármi, mert alap esetben nem járna egy felmondott szerződés után, szerintem, így a banknak is érdeke lenne a mielőbbi behajtás.
„nem találtam arra vonatkozó kitételt, hogy a kamat, díjak, költségek a felmondás után is megilletik a bankot”
Ha ez így működne, akkor mindenki azt csinálná, hogy a fizetési határnapon felmondaná a hitelkártya-szerződést, csak hogy ne a szerződés szerinti 38,5 százalék ügyleti kamattal, hanem csak a törvényes késedelmi kamattal kamatozgasson a felvett tőke. Ugyanígy értelmezhetetlen lenne a Ptk. 301. § (3) szerinti késedelmi kamatról szóló rendelkezés is, ami ugyebár mindenek előtt egy szerződés szerinti ügyleti kamatról szól, és ahhoz járul az (1) szerinti késedelmi kamat 1/3-szorosa.
Ez a hitelkártya-piac (és egyáltalán: a hitelpiac) végét jelentené, márpedig én még elég távolinak látom a nagy összeomlást.
Te és a párod bepróbálkozhattok valami kamikáze-akcióval, de javaslom, hogy a vége előtt néhány pillanattal mindenképpen csukjátok be a szemeteket...
Jó Napot!
A Tak.szöv felmondott egy személyi kölcsön hitelt.Kértünk őket,hogy adják meg nekünk a lehetőséget,hogy további részletekben tudjuk fizetni havi 50-60 ezerrel,de levelünkre válaszoltak,hogy mivel a futamidő lejárt így nem tudják ezt biztosítani!Írtunk erre választ,hogy a tartozást elismerjük,de mivel egy összegben nem tudjuk rendezni a tartozást kértük őket még egyszer a részletfizetési lehetőséget!Válasz még nem jött már 2 hónapja!Mi a teendő ilyenkor?Átadják végrehajtónak?
Köszönöm előre is a választ!
Át.
Míg a válaszra vártok, azért fizettek valamennyit? Mondjuk amennyit felajánlottatok?
"Rendkívüli Állapotok - Tisztelt honfitársaim, a kör bezárult!
A Bankok csaltak! A hatályos törvényeket kijátszva és megkerülve olyan pénzügyi konstrukciót adtak el kölcsönként az embereknek, amely nem felelt meg a kölcsön jogi kritériumainak. A Közjegyzők mindezt szó nélkül közokiratba foglalták, a Kormányok és az Állami Felügyeleti Szervek mindezek felett szemet hunytak.
Az ULTIMÁTUM LEJÁRT, érdemi kapcsolatfelvételi szándéknyilatkozat nem történt. A rendkívüli állapotok rendkívüli lépéseket követelnek!"
http://hitelvilagstadium.blogspot.hu/…isztelt.html
Mekkora barom vagyok, hogy rákattintottam. Már csak abban bízom, hogy nem fertőző.
de fertőző, már három topikot elért
Nem fizettünk,mert nem engedték meg a részletfizetést!
Natti24, ez már új hitel lenne, azt pedig kérni kellett volna, új hitelelbírálat stb.
Ezek szerint nem kaptatok ennél a pénzintézetnél új hitelt, keresni kellett volna (időben) másikat.
Most S.O.S menjetek be, kérdezzétek meg hol tart az ügy, ha végrejahtásra adták, a végrehajtóval kell megegyeznetek.
Köszönöm gerbera, ez így elég logikusan hangzik, sajnos.
Ezek szerint ellentmondás esetén nem sok esélyünk lenne. Ha mégis bíróság lesz belőle én elmehetek a tárgyalásra párom helyett? Lakcím ugyanaz, nem vagyunk házasok élettársi szerződés sincs, valahol azt olvastam, hogy a jegyes közeli hozzátartozónak minősül, bár papírunk nincs róla.
A faktornak küldenie kell még a fizetési meghagyás előtt 1 ügyvédi felszólítást, vagy ez nem kötelező, elég a felszólító levelük, melyben közölték az engedményezést?
Nekik is elküldtem a kifogásaimat január elején levélben, nekik nem kellene arra reagálni 30 napon belül, mint a bankoknak?
Tisztelt Fórumozók!
Tavaly ősszel a bank felmondta a jelzáloghitelűnket
( 1db.forint+1db.deviza).A ház és a hiteladósság fele az enyém a másik fele a feleségemé. A végrehajtást még nem kezdte meg a cég akinek a bank a tartozást eladta. Sajnos kifizetni egyben nem tudjuk a fennálló tartozást(kb.19 mill. Ft).Én nyugdíjas vagyok a feleségem munkanélkűli(ellátásban nem részesül), 2 középiskolás gyermeket nevelünk. A házunkat hiába próbáltuk eladni, áronalul sem sikerült. A mai ingatlanárak mellett a banknak sem fog sikerülni annyiért eladni amennyit tőlűnk követelnek.
Mit tehet olyankor a behajtócég vagy bank ha én például darabokban eladom a házat,és albérletbe vagy külföldre
költözöm? A gyermekeimen követelhetik a tartozásomat?
Előre is köszönöm a választ.
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02