Egyetértek drbjozsef! Mivel itt már így is eltelt negyed év és a bíróság válasza is hónapokig tart még, biztosan nem látraszóló betéten tartanám a pénzem és pláne nem a végrehajtó számláján akár 2024-ig.
Sokat tanulok tőletek, kár hogy utólag.
Az örökségemet próbáltam befektetni, de eddig nem sok sikerrel. Úgy látom a tanulópénz meg kell fizetni.
Mikor a barátnőmet elkísértem aláírni az árverési jegyzőkönyvet , a korábbi rossz tapasztalatom miatt direkt szóba hoztuk a halasztott fizetést, de a végrehajtó nem tájékoztatott hogyan lehet azt kérni . Az ő praxisában ilyen példa nem volt…- mondta. Az csak erős indokkal kérhető . Persze. Most már tudom hogy hazudott. Az általatok leírtak alapján a rutinos árverezők tudnak egyszerűen egy paragrafusra hivatkozva halasztást elérni. Lehet ilyenkor Panasszal élni ?
Hivatkozva az elégtelen tájékoztatásra ?
Egy kicsit bosszantó hogy csak a jegyzőkönyv aláírásakor lehetett volna fizetési haladékot kérni. A barátnőm próbált is kérni , de mivel nem tudta a módját, igy nem is kapott. Amikor pedig a 15. nap előtt érdeklődött a kifogás benyújtása felől , közölték h a levelet nem vették át, de ő fizetési haladékot csakis a jegyzőkönyv aláírásakor kaphatott volna. A végrehajtó vásárolhat kincstárjegyet a mi pénzünkből ? Valami kamatot biztosan kapnak ha ennyire ragaszkodnak a 15 napos fizetési határidőhöz ? A végén ebben az esetben is kiderül majd a bizonyított akadályoztatás a tértivevényes levél kapcsán és majd tavasszal beadnak egy kifogást . Gondolom a kézbesítési fikció alapján ez a jegyzőkönyv sem tud jogerőssé válni ?
Válaszotokat, hozzászólásaitokat előre is köszönöm!
Mazsola