Jajj, nagyon megkeverted... a nettó fizetés 33%-át vonják majd.
Banktartozás, segítségeteket kérném! SoS
- 1
- 2
Bocsánat a kavarásért:-) Köszönöm a választ!
Sziasztok, üdv mindenkinek. én még uj vagyok itt.Lenne egy kérdésem.Ingatlanértékesitéssel foglalkozom,a lakohelyemen van egy felmondott hitelű ingatlan.Most mondták fel opcios jogú az ingatlan. Nem vagyok leszerződve a bankal az értékesitésre, de ismerem a családot és tudnék rá vevőt, aki kifizeti a hitelt meg némi kp-ét is ad a családnak.Felhivtam ma a bankot aki felmondta a hitelt, mondtam hogy csak ismerős vagyok de tudnék segiteni eladni, erre rámförmedtek hogy én felkerestem a családot de várnak személyes egyeztetésre és ott megbeszéljük.Tényleg felkerestem őket mert ismerem de szerintem az a fontos hogy el legyen adva és a bank is meg a család is megkapja a pénzét.De igy jobban jár a bank is hiszen el lehet adni és nem kell kilakoltatni.Az igaz hogy foglalkozom banki ingatlanok értékesitésével, de ez az ingatlan nincs annál a követeléskezelőnél akikkel én le vagyok szerződve. A kérdésem az lenne hogy mivel támadhatnak engem mert várnak egy személyes találkozora a bank igazgatójával ,mert én csak segiteni szertnék hiszen igy kapnak ők is az eladási árból. és nem a likvidértéken van eladva az ingatlan.
Sziasztok!
Ha valaki jár erre aki tudja a választ a kérdéseimre és meg is írná azt nagyon megköszönném!!!
Az előtörténet olvasható, Én nyitottam a forumot..A történet azóta bővűlt természetesen, a raiffaisen szólt, hogy elkezdni vonni a férjem fizijének a 33%-át, viszont Nekünk több tartozásunk is van, ezért ugye elmehetnek a fizetése 50%-ig, kérdésem az lenne , hogy tudunk e ez ellen tenni valamit?
Hogy ne vonják le az 50%-ot, csak max. a 33-at?
Az 50% levonásával, gyakorlatilag utcára küldenek a 4gyerekkel........Indokolható e ez?hogy csak a ++%-ot tiltsa a 3 bank összesen??vagy nem tudjuk ezt megtenni?
a 33%-kal még van esélyünk a túlélésre de az 50%-kal már nem igen.....
a másik ilyen jellegű kérdésem, hogy a ház 99%-os elvesztése, és, hogy a 4 gyerekkel ne legyünk kitéve a behajtási procedúrának, albérletet keresek, van egy ismerősőm aki épp kiköltözik külföldre és kiadná a házát teljes brendezéssel, ebbe minden bele tartozik, mikró hütő tv mosógép mosogatógép ágyak szekrények, minden, ha ide átköltözünk akkor ezek a tárgyak ugye biztonságba vannak?
a ház nem a mi tulajdonunk ls benne a ruháinkon kívül semmi nem lesz a miénk, ugye ebbe a házba nem jöhetnek be?
Főleg mert az ismerősőm a garázst az éppen félkészben lévő plussz egy szobával együtt lezárná, ide tenné be a saját személyes holmiait, így ide még nekünk se lesz bejárásunk.
Ugye ide nincs joga senkinek bejönni?
mert ez olyan mintha egy hétig anyumnál vagy anyósomnél nyaralnánk, ide se jöhetnének be mert épp itt vagyunk ugye?
Nagyon jutányos áron megkanánk az albérletet de nem szeretném az Ö tárgyait veszélyeztetni, ezért nagyon szeretném tudni a választ.
Mindenkinek köszönöm aki ír!
Sziasztok!
Mi történik abban az esetben, ha a lakás árverezésre kerül és lesz fennmaradó összeg amivel tartoznak a banknak, az adósnak nincs az árverezett lakáson kívül ingatlan vagyona, sem ingó, az adóstársnak azonban van ingatlan is és ingó is. Ez esetben hogy történik az eljárás? Kitől mit vonnak? Köszönöm a segítséget!
Viszik azokat is + a fizetések 33 %-át.
Köszi a választ! És ha az adóstárs ingatlana sokkal többet ér, mint az elárverezett ingatlan, illetve a banktartozás?
Pontosan fogalmazva. Egy vásárláskor 9 milliós ingatlan amire most a svájci frank emelkedése miatt 12,5 milliót kéne visszafizetni, az adóstárs ingatlana meg 25 milliót ér.
Nem számít. Ha sem az adós, sem az adóstárs nem tudja megfizetni a különbözetet, akkor bármely ingatlant árverezhetik.
Kedves fórumozók!
Az élettársi kapcsolatomba hoztam magammal egy végrehajtási ügyet.
Az élettársam lakásába vagyok bejelentve,tulajdonom ott nincs.A kérdésem az lenne,hogy a vh elvihet onnan bármit is?Esetleg létezik olyan,hogy a végrehajtót be sem engedi?Megteheti?Köszönöm a választ.
Az nem lenne jó ötlet, mert visszajöhet rendőrökkel, a kíséret költségeit pedig ráverik az élettársadra.
Egyébként a végrehajtó nem szívesen foglal ingóságot, különösen nem olyat, amelyről harmadik személy azt állítja, hogy az övé.
Mindamellett fizetni kellene, és akkor nem lesz mitől félni.
köszönöm a választ.
Attól,hogy nem szívesen,attól még vihet?Köszönöm.
A joga megvan. Foglalhat bármit, amiről nem tudják nyomban igazolni, hogy az nem az adós tulajdona. (Illetve nem bármit, mert az alapvető bútorok, személyes tárgyak, ruházat mindenképpen mentes.)
sziasztok!
Azt szeretném megtudni,hogy mit tud csinálni a végrehajtó akkor,ha az ingatlan 50%-a anyám nevén van,a másik 50%-a beleértve engem is 5 felé oszlik?A testvéreim is el veszíthetik a részeiket,ha árverésre kerül a sor?Mekkora az esélyem hogy a ház árverésre kerüljön,mert az/1 800 000ft-ot amit nem értek hogy lehetett ekkora,mert a kölcsönöm 1 100 000 volt/nem fogja fedezni a autóm,tv-ém.Van fizetésem ilyenkor mért nem vonja onnan a végre hajtó.
Előre is köszönöm a választ.
Nyugodj meg: le fogja tiltani a fizetésedet is. De ha sürgős, akkor külön kérheted is rá, még hálás is lesz a figyelmeztetésért.
- 1
- 2
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02