árverés után egyezség


Tekla13 # 2010.09.13. 06:24

Segítségeteket szeretném kérni. Pár napja árvereztek el egy lakóházas ingatlanomat, sok-sok jogsértés útján. Panaszok elbírálás alatt.(Isten malmai lassan őrölnek.)
Az árverésen a becsértéket egy 2004-ben készült értékbecslés alapján folytatta le a végrehajtó.
Az ingatlan lakó épület, az adós egyetlen ingatlana, lakása - állandó bejelentett lakcíme- több mint 10 éve ebben az ingatlanban van, tartósan beteg nagykorú gyermekem miatt azonban hetelős gondozást végzek, de itt semmilyen jogcíme nincs.
Az ingatlanban tartózkodási hellyel bejelentett bérlő is lakik, több éve.
Az ingatlant lakatlanul, beköltözhető állapotban árverezte.
Gyermekem, akinek peres követelés van,erre az ingatlanra, vagyon beolvadás, vagyongyarapítás címén elindult az árverésen.
Vele együtt ketten voltak, a haragos szomszéd, aki az ingatlant mindenáron meg kívánja szerezni.
A kikiáltási árat egyik árverési vevő sem tartotta. 50 ezres licit lépcsővel ment lefelé az ár, már jóval a 70 % alatt járt, amikor gyermekem ajánlatot tett. Az ellenfél erre elkezdte a felfelé licitálást, még az ismét elérte a kikiáltási árat, ekkor kiszállt.
Az árverési vételre a gyermekem szerzett jogot.
Az ellenséges szomszéd azzal ment haza, hogy jól felverte az árat, amit teljesíteni úgy sem tudunk, ezért az ingatlan a teljesítésre rendelkezésre álló határidő után, a végrehajtóval történt megegyezés alapján az övé lesz. Ennek tudatában, már saját elképzelései és a kisközösség felé történő prezentálás véget, neki állt a kerítésmentén(kívül, belül álló fákat, bokrokat kivágni, az udvarban talált bontott, de még hasznosítható tetőcserepeket bejárati út kiépítéséhez használta fel, traktorjával törmeléket készítve belőle. Hidat épített.
Tehette ezt, mert a lakónk betegsége folytán hosszabb gyógykezelés miatt van távol. Mi pedig rendszertelenül tudunk csak hazamenni, akkor is félelemmel, mert fenyegetésnek vagyunk kitéve, a mellet, hogy a rendőrség minden esetben érkezésemet követően megjelenik a helyszínen és távozásunkig általában marad.
Szülőktől ingyenes ajándékban kapott kis lakóépületről van szó, értéke sem nagy, az ajándékozási szándék a már akkor beteg kiskorú gyermekem javát kívánta szolgálni, amit az ajándékozó ki is nyilvánított.
Kérem segítsen valaki, ügyvédre nincs pénzem, sokszor azt kell mérlegelnem, hogy gyógyszert, vagy ennivalót veszek gyermekemnek, de ezt a folyamatos lelki nyomást már nem bírjuk.
Milyen lehetőségeink vannak?
Tisztelettel: Tekla13

Kovács_Béla_Sándor # 2010.08.17. 13:58

Adásvételi szerződés.

PraetorLXXVI # 2010.08.17. 13:32

Tudnátok-e abban segíteni, hogy az árverési vevő és az adós közösen vissza tudja-e állítani az eredeti állapotot. Az adós a kilakoltatás előtt pénzhez jutott és hajlandó visszavásárolni az ingatlant. Ennek módja? pl.közös kérelem stb. (Vh törvény szerint)
köszi