Hogy is van ez?


nandy # 2010.09.06. 14:07

Az még érdekes kérdés, hogy milyen lízingről van szó? Nyílt- vagy zárvégű?

nandy # 2010.09.06. 14:06

Nem a lízingbe adó állt szerződésben a biztosítóval, hanem te. Így a lízingbe adó jogosan követeli tőled a pénzt, te pedig követelheted a biztosítótól, ha egyébként a kifizetés feltételei fennállnak (pl. mindkét kulcsot átadtad a biztosítónak).

Okoska75 # 2010.09.05. 12:20

Az előző az elopott gépkocsi értékét kívánják rajtam behajtani a korábbi rendőrségi határozat ellenére ,mivel a biztosító nem fizetett a kedvezményezett lízing cégnek!
Miért nem a biztosíton keresi ezt az összeget ,miért rajta? Akkor minek fizettem a Cascót aminek a fizetésére a lízingbe adó kötelezett?
Van-e valami jogi hely amire ,hivatkozhatok a megírandó kifogásomban?

Okoska75 # 2010.09.04. 08:41

Amit kivontak a forgalomból az egy másik lízing cégnél van nem ott ahol az előző!
Köszi a segítő hozzászólást ,de ha pontos jogi ismereteim lennének nem kérdeztem volna itt!
Legközelebb a zsiráf nevet választom, de talán valaki, majd azt írja :" Hogy gondolod hiszen nem is vagy magas!"

Dr.Attika # 2010.09.04. 08:12

Butusk a kérdés valóban Okoska.
Segítek kérdezni.

" Lízengeltem egy személygépkocsit. Ellopták. A rendőrség lezárta a nyomozást arra hivatkozva, hogy a nyomozás során nem lehetett megállapítani az elkövető személyét és az elkövető személyének megállapítása a további nyomozás során sem várhat. Ezt a határozatot megküldtem a biztosítónak. Mivel a Lízingbe adó a biztosítás kedvezményezettje, ezért a biztosítási díj behajtása az ő feladata. Mivel a lízingbe vett tárgy megsemmisült, ezért a lízing cég velem egy új gépjárműre lízing szerződést kötött. Ezen szerződésre vonatkozóan végrehajtási eljárás indult, melyről nem tudok és a végrehajtás során kivonta az okmányiroda a gépjárművet a forgalomból. Mit tehetek?"

Kovács_Béla_Sándor # 2010.09.04. 07:20

Nem kevésbé érdekes, hpgy egyáltalán mit hajtanak végre a kérdezőn. És milyen végrehajtható okirat alapján?

Okoska, ez a kérdéske butuskára sikeredett.

végrehajtó1 # 2010.09.04. 07:16

miként lehet végrehajtási eljárás alá vonni egy olyan autót, amely még nem a tulajdonom, mert mint korábban írtam azt is lízingelem”.

érdekes.Írjál vh kifogást a bíróságnak címezve avh-hoz küldve.

Okoska75 # 2010.09.03. 15:13

A következő végrehajtással kapcsolatos kérdésem lenne:
Korábban volt egy lízinges ,CASCÓ-s személygépkocsim, amelyet elloptak maj hosszas rendőrségi procedúra után ,megkaptam a határozatot,hogy az "elkövető ismeretlen" és megszüntetik az ügyet. Így a szükséges iratokat leadtam a biztosítónak. A CASCÓ szerződés kedvezményezettje a lízing cég volt nem én. Majd ezt követően arról értesültem, hogy a mostani szintén lízinges gépkocsimat a végrehajtó kivonatta a forgalomból. Mint kiderült a biztosító nem fizette ki a kár (erről én nem is tudtam, a lopástól a mai napig kb.4 év telt el).
Az lenne a kérdés, hogy miként lehet végrehajtási eljárás alá vonni egy olyan autót, amely még nem a tulajdonom, mert mint korábban írtam azt is lízingelem.
Mit tehetek???