Mennyire alapos a végrehajtó


végrehajtó1 # 2010.11.08. 16:32

vh kifogást a bíróságnak és panaszlevelet levelet a kamarának kell írni.

Dia1022 # 2010.11.08. 15:38

Kedves Fórumozók!

Tanácsot szeretnék kérni, mint végrehajtást kérő, hogy mi a teendő, ha nem vagyok megelégedve a végrehajtóval? Leírom nagyjából a konkrét problémát. Ugyanannál a végrehajtónál van három különböző ügyünk.
Az első ügyben legutóbbi információnk szerint (2009.01.29.) a helyszíni eljárást rövid időn belül megkísérelik lefolytatni. 2010 febr.-ban levélben érdeklődtünk náluk, nem kaptunk választ.
A második ügynél a vh. lap kibocsátása és a megelőlegezett költség megfizetése óta semmilyen infónk nincs, hiába érdeklődtünk levélben 2009. szept.-ben.
A harmadik ügyet még jogi képviselőnk indította, akivel idő közben megszűnt a magbízatásunk. Ugyanúgy megfizettük a pénzt a ktg. felhívásra (2008-ban!), 2009-ben, 2010-ben érdeklődtünk, szintén nem kaptunk választ.
Október elején faxon próbálkoztunk, ugyanígy megemlítve nekik, hogy hányszor nem kaptunk választ, érdeklődtünk, hogy esetleg miben lehetnénk a végrehajtás segítségére.
Na, most erre a fél oldalas levélre válaszként jött egy tértivevényes levél, amiben egészen kettő darab papír volt, az egyik egy foglalási jegyzőkönyv 2009. aug.-ból a harmadik ügyhöz, amiből kiderül, hogy a megadott címen nem lakik a kötelezett. A másik papír egy 2008-as bevételi bizonylat, amivel így 2010-ben ugye nagyon sokat tudunk kezdeni…
Tény, hogy jogi képviselővel nem rendelkezünk, nem vagyunk túl tájékozottak a vh. ügyekben, de úgy gondolom, ha küldünk egy levelet, arra azért illenék válaszolni. De javítsatok ki, ha tévedek.
Annak örülnénk, ha lenne mód rá, hogy ezek az ügyek átkerüljenek egy másik végrehajtóhoz minél hamarabb.
A válaszokat előre is köszönöm. :)

2fiúanyukája # 2010.10.27. 09:03

Tisztelt Végrehajtó!
Köszönöm a választ.

végrehajtó1 # 2010.10.26. 14:15

Továbbra is mondom:írja le az esetet és csatolja a íratokat a végrehajtási kifogáshoz.Ebben a bíróság fog dönteni.

2fiúanyukája # 2010.10.26. 10:39

Tisztelt Végrehajtó!
Köszönöm a választ.
Az adós és a végrehajtó állapodtak meg,hogy postai csekken részletekben fizeti ki az elmaradást.Én írásban nyilatkoztam,hogy nem egyezek bele a részletfizetésbe sem már.Ők úgy állapodtak meg,hogy engem,mint akinek tartozik az adós,meg sem kérdeztek,nem is tájékoztattak az adós és a végrehajtó között létrejött részletfizetési megállapodásról.Mondjuk mindegy is,mert persze nem fizetett az adós:-)
Ezt írta most a végrehajtó"a munkáltató által levont összeget a végrehajtási költségre számoltam el"
Tehát mossa kezeit,mert a levont összeg pontosan annyi volt,mint a végrehajtási költség.Amit ezek szerint az összeset jogosan tartotta vissza.
Azért furcsa ez,mert Mi még mindig /4 hónapja/ futunk a pénzünk után.

végrehajtó1 # 2010.10.26. 10:11

Ők megállapodtak,hogy postai csekken részletekben ezt a volt férjem fizeti,holott Én írásban nyilatkoztam,hogy ne

kik állapodtak meg?

A végre­hajtónak nem az a dolga,hogy végrehajtson?
igen az a dolga:)

Az utalt összegeget mindent visszatarthatja a saját költségei fedezetére?

csak az indokolt költségekre.a többi megy a vh kérőnek

Ha gondolja írjon vh kifogást a bíróságra.

2fiúanyukája # 2010.10.26. 06:57

Tiszteletem!
Látom senki nem tud,vagy nem akar konkrét választ adni.
Azért ezt is megpróbáltam.

2fiúanyukája # 2010.10.22. 08:43

Tisztelt végrehajtó!
Két kérdésem lenne.Remélem kapok választ,mert konkrétat még a végrehajtotól nem sikerült.
Az első.A volt férjemnek gyt hátraléka van és ezt most a bejelentett munkája után a fizetéséből kértem,hogy tiltsák le,a mindenkori gyt,a hátralékot illetően Ők megállapodtak,hogy postai csekken részletekben ezt a volt férjem fizeti,holott Én írásban nyilatkoztam,hogy nem egyezek bele a részletfizetésbe.A végrehajtó felszólította a munkáltatót,hogy 50%-os tiltást eszközöljön,de csak 33%-os történt.A végrehajtónak nem az a dolga,hogy végrehajtson?Az utalt összegeget mindent visszatarthatja a saját költségei fedezetére?
2 hónap elteltével még mindig semmi fejlemény,holott folyamatosra kértem ez év januárjában a végrehajtást,most ismét várnom kell,hogy az ingatlanhányadát újból felbecsüljék.
Már húzodik az ügy a végrehajtó tudott az ingatlanról is még sem eszközölte ennek a végrehajtási formának a lehetőségét.
Nem köteles a végrehajtó tájékoztatni a végrehajtást kérőt,hogy milyen státuszban van az ügy és miért?
Válaszait előre is köszönöm.

kismukk # 2010.10.18. 15:05

Köszönöm!
Amint írtam, pénzkövetelésről van szó, nem ingóság és nem is ingatlan.

miért nem azt kérte elöször?bíróság küldi meg.30nap de bíróságok válogatják van hogy gyorsabb.

Mert nem tudtam erről! És bírósági titkár sem világosított fel.

Hát most nem tudom, melyik lenne a gyorsabb...
A végrehajtó mire kézbe veszi, mire kiszámítja a díját, mire azt nekem kiszámlázza, mire lekönyveli a befizetésemet stb., a vh-költség megelőlegezésének időpontjától kezdődik csak a 30 nap?..., az több is lesz mint egy hónap.

végrehajtó1 # 2010.10.18. 14:43

vh-végzés kézhezvétele után hány napra kell végrehajtónak intézkednie?

ingóságnál:(1) Ha az adós a végrehajtható okiratban feltüntetett kötelezettségét önként nem teljesítette, a végrehajtó az adós ingóságait foglalási jegyzőkönyvben összeírja, és ilyen módon lefoglalja.
(2) Az ingófoglalásra a végrehajtási költség megelőlegezésének időpontjától számított 30 napon belül kerül sor. Ha a végrehajtó az adósnak a végrehajtható okiratot személyesen adta át, az önkéntes teljesítés elmaradása esetén köteles az ingófoglalást haladéktalanul elvégezni.
(3) Ha a végrehajtható okiratot postán kézbesítették, a kézbesítéstől számított 45 napon belül kell az ingófoglalást elvégezni

ingatlannál:Ha a végrehajtható okirat tartalmazza az ingatlan adatait, a végrehajtó a végrehajtási költség megelőlegezését követő 3 munkanapon belül lefoglalja az ingatlant. Ha a végrehajtást kérő a végrehajtási kérelemben úgy rendelkezett, hogy az adós ingatlanát is vonják végrehajtás alá, vagy az adós ingatlanának végrehajtás alá vonását nem zárta ki, de a végrehajtási kérelemben az ingatlan adatait nem jelölte meg, a végrehajtó a végrehajtási költség előlegezését és az ingatlan adatainak beszerzését követő 3 munkanapon belül intézkedik az ingatlan lefoglalása iránt.

kérhetem-e bíróságtól Vht.80.§ alapján átutalási végzés kibocsátását? Azt mennyi idő alatt adja ki a bíróság?
Azt bíróság küldi meg a banknak? vagy én vigyem el személyesen
”?

miért nem azt kérte elöször?bíróság küldi meg.30nap de bíróságok válogatják van hogy gyorsabb.

kismukk # 2010.10.18. 11:11

végrehajtó 1
Megköszönném, ha felvilágosítanál határidő ügyben!
Átnéztem a vht-t, hol van benne?
A mi esetünkben jogi személlyel szemben megítélt pénzkövetelés van, bírósági vh-végzést az önálló bírósági végrehajtó már két hete tértivevénnyel átvette (de titkárnője még a tizedik telefonra sem képes előbányászni...).
Kérdés:
vh-végzés kézhezvétele után hány napra kell végrehajtónak intézkednie?

És még:
ha vh továbbra is késlekedik, kérhetem-e bíróságtól Vht.80.§ alapján átutalási végzés kibocsátását? Azt mennyi idő alatt adja ki a bíróság?
Azt bíróság küldi meg a banknak? vagy én vigyem el személyesen?

Dr.Attika # 2010.10.13. 17:05

Mint írtam az előszerzőés csak szerződés megkötésének kötelezettségét jelenti. Ez még nem tulajdonjog átruházás. Sajnos addig maradhatnak a házban amíg azt a végrehajtó el nem árverezi. Sajnálom én is, de ez a jog.

Szilvia7803 # 2010.10.13. 15:50

Üdvözlöm!
Ez az előszerződés amit ráadásul ügyvédnél kötöttünk már lassan 3 éve megvan!!
Mi az Ügyvédi előszerződés aláírásakor adtunk az eladóknak 1 millió Ft-ot. A vétel ár meg 3,9 millió Ft volt. Nekünk az ügyvédnő azt mondta hogy ezzel a szerződéssel minden rendben van és hogy nem lehet bajunk belőle. Mi nem tudunk máshová menni sajnos. 3 kiskorú gyermekünk van. Ha be is szüntetnénk a részletfizetést mi az 1 milliót meg amit eddig befizettünk és a házra költöttünk már nem kapjuk vissza. Végül is a végrehajtók ráterhelhetik a házra a tartozásokat és mehetünk Isten hírével ahová akarunk? Amikor felhívtam ezzel a probléval az ügyvédnőt aki az előszerződést megcsinálta, azt válaszolta SAJNÁLOM!!!
Köszönöm válaszát!

Dr.Attika # 2010.10.13. 15:29

Üdvözlöm Szilvia!
Önök sajnos nem vettek házat. Az előszerződés csak szerződés kötési kötelezettséget jelent. Egyébként sem köthető adásvételi szerződés elidegenítési és terhelési tilalommal terhelt házra. Az semmis lenne, ha mégis megkötnék. Azt javaslom szüntessék be a részletfizetést. Lakják le az eddig kifizetett összeget és keressenek más házat.

Szilvia7803 # 2010.10.13. 15:24

Üdvözlöm!
Érdeklődni szeretnék, Előszerződéssel vettünk egy házat. A házon jelzálog valamint 2 szocpol van ( elidegenítési és terhelési tilalommal) Sajnos időközben több végrehajtó is felkeresett bennünket mivel az eladók több hitelt, hitelkártyát, autó linzing stb vettek fel és " elfelejtették " kifizetni. A végrehajtók azért minket kerestek fel mivel a lakásban mink lakunk ugyanis az eladók külföldre költöztek. Mi a fennt maradó vételárat havi részletekben fizetjük, köztük a jelzáloghitel is.A kérdésem az lenne Öntől, hogy a végrehajtók rá terhelhetik-e az ingatlanra( mivel az ingatlan még az eladók nevén van) a terheket ha a tulajdon lapon szerepel az elidegenítési és terhelési tilalom a Magyar Államkincstár javára.

Előre is köszönöm válaszát!

végrehajtó1 # 2010.09.19. 07:33

Szerintem olvasd el a vht.
Nem bonyolult a szövegezése.A határidők le vannak irva.

kismukk # 2010.09.18. 19:36

A határidők engem is érdekelnének! Valaki tudja?

kalmi # 2010.09.13. 09:16

Ez már extra kérdésem :)

Mi van akkor, ha egy házaspárról van szó? Pl.: a felesége nevén vannak csak a dolgok, akkor valamilyen formában be lehet vonni a házastársat is vagy csak névre szólóan lehet érvényesíteni a végrehajtást?

Várom a sok kérdésemre a választ :)

Előre is köszönöm!

KALMI

kalmi # 2010.09.12. 10:20

Plusz egy kérdés a vhnak komplexen kell-e végignézni mindent, vagy ha talál valamit, akkor meg áll a keresésben?
Megjegyzés:
A céginformációban csak ügyvezetőként szerepel, de nem tudom, hogy van e jövedelme, mert lehet csak megbízott ügyvezető, akkor lehet nincs innen származó jövedelme.

Előre is köszönöm!

kalmi # 2010.09.12. 10:16

Határidők: Erről kaphatnék információt még, hogy milyen határidőkkel kell dolgoznia a vh-nak? Mire mennyi ideje van?

végrehajtó1 # 2010.09.11. 13:29

A végrehajtónak az eljárásokra a törvény határidőket szab.Erre nem mentség hogy sok az ügye mert akkor vegyen fel segítőket.Mivel a törvény határidőket szab ezért ha ezt nem tartja be akkor felelősséggel tartozik.
Írhatsz vh kifogást a bíróságra.
Valamint panaszlevelet a megyei bíróság elnökének,
Valamint az önálló bírósági végrehajtókkal kapcsolatos, panaszügyek kivizsgálásával az Országos Felügyeleti Tanács foglalkozik. A panasz benyújtható írásban postai úton, faxon, vagy e-mailben, a Magyar Bírósági Végrehajtói Kamara 1146. Budapest, Chazar A. utca 13.elérhetőségeken, a Magyar Bírósági Végrehajtói Kamara elnökének címezve, az eset leírásának, az ügyben eljáró önálló bírósági végrehajtó nevének, és ha lehet, a végrehajtási ügy számának feltüntetésével.

Én mindhármat megírnám...

Valamint a cégnyílvántartás nyílvános a főldhivatali nyílvántartás nyílvános.Nézz utána ha van kedved.

kalmi # 2010.09.10. 20:49

Ok...

Március körül kifizettük a végrehajtót. augusztusig nem történt semmi. Érdeklődtünk (ügyvéden keresztül). Augusztussal kaptunk egy helyről fizetés letiltási értesítőt. Persze nem tudjuk mennyi a fizetése.

Közben szerintünk az illetőnek van vagyona, kocsija, háza, sőt másik helyen ügyvezető (meg is adtuk a vhnak), de semmi. Most várjuk, hogy lesz-e valami.

  1. Nem hisszük, hogy ne legyen semmije az ügyfélnek.
  2. Nem tudom, hogy a megadott címre ki kell-e mennie a vh.nak? Egyáltalán foglalkozik-e vele?
  3. Nagyon hosszúnak tartjuk az ügymenetet.

Kb. ennyi a kifogásunk. :(

Üdv.

KALMI

végrehajtó1 # 2010.09.10. 16:09

Igazábol ezt embere válogatja.Szerintem ugy lehet ellenőrizni hogy megnézed mit tett és megnézed hogy mit kell tennie a tartozás behajtása érdekében.

Ha konkrétan írod mi a baj akkor lehet hogy nem semmitmondó "tanácsot ötletet" adunk...

kalmi # 2010.09.10. 15:21

Jogosult... Csak felmerültek bennem kétségek, hogy minden OK-e az ügyeinkkel kapcsolatban. Pl: Érdemes lenne-e nekünk is lekérni tulajdoni lapot meg ilyesmi...

garcia66 # 2010.09.10. 14:41

Sziasztok!

Ez a kérdés engem is érdekelne, mivel szerintem a végrehajtó nincs igazán érdekeltté téve, mert a vh. kérőtől felveszi az előleget a végrehajtásra (persze, ha sikerül, akkor a vh. kérő visszakapja) és ha sikerül, ha nem, akkor is meg van már ez a pénz, amely szinte a "sikerdíjjal" egyező.
Amennyiben nem így van, akkor elnézést kérek minden végrehajtótól!

Üdv.