jogorvoslat végrehajtási ügyben


gerbera317 # 2012.09.02. 12:44

Udoka

Neked is a Vht. 41. § a megoldás. Ld. az előző hozzászólásom végét.

gerbera317 # 2012.09.02. 12:43

spider

A kézbesítési vélelem megdöntését hiába is kéred. Bár van lakcímkártyád, tehát szabályosan ki- és bejelentkeztél a költözés után, de a biztosítódnak nem jelentetted be az új lakcímedet (gy.k.: az okmányirodánál történő átjelentkezéssel a szolgáltatóid, a bank, a gyerek iskolája, a biztosítód, de legfőképpen a posta (!) stb. nem értesülnek a lakcím-változásról, őket külön kell értesíteni). Így a MABISZ jogosan vélelmezte, hogy a lakcímed a régi, és a fizetési meghagyás az oda történő kézbesítési kísérlettel jogerőssé vált. Te mulasztottál, ezért ezt hiába is támadnád.

Ha a végrehajtható okirat kézbesítési vélelemmel kézbesítettnek tekinthető, a végrehajtó jogszerűen járt el ellened. Nem a végrehajtó van bajban, hanem te, ezért a végrehajtótól legfeljebb csak az ellened foganatosított végrehajtási cselekményekről fogsz tudomást szerezni, a megmentésedet magadnak kell intézned. Annyi bizonyos, hogy a végrehajtási kifogás nem működik, és a kézbesítési vélelem megdöntése sem látszik esélyesnek.

Vht. 41. § szerinti eljárást kell kérned. Tulajdonképpen már kérted is, csak nem rágtad eléggé a végrehajtó szájába, hogy te azt akarod, vagy nem valószínűsítetted okirattal, hogy már fizettél. Pótold, és akkor végrehajtás megszüntetése iránti perben érvényesítheted az igazadat. Ha arra vársz, hogy valaki megmentsen, akkor hiába is vársz...

Vht. 41. §:
http://net.jogtar.hu/…jegy_doc.cgi?…

Udoka # 2012.08.31. 18:42

Velem megesett, hogy az a vállalkozó aki tartozik nekem közel 1 millió forinttal, a hátam mögött végrehajtást adatott ki ellenem 4,5 millió ft értékben, mire hazajöttem a hévizi gyógykezelésből, már készen volt a végrehajtás. A közjegyzőnél az illető urnak jónéhány végrehajtása van, olyanok ellen akiknek Ő tartozik.
Sikerült elérnem egy rendőrségi feljelentéssel, hogy a végrehajtást átalakitsák birósági perré. Nem tudom mi lesz a vége. A szépsége, hogy bemondásra adták ki a végrehajtási végzést, semmi bizonyiték. Azt mondta a közjegyzőnő, hogy ők nem kötelesek vizsgálni a valódiságot. Nekem ez fura. Akárkinek el lehet igy venni a lakását, ha mondjuk külföldön van és nem tudja átvenni a hivatalos levelet. Egyébként a hivatalos levél tértivevényét nem találták amikor azt kértem.

Egy balfácán aki több vállalkozónak sokáig ingyen könyvelt abban a reményben, hogy egyszer majd kifizetik.

spider74 # 2010.10.01. 10:38

A következő esett meg velem:
Nyaralás után várt otthon egy levél a kötelező gépjármű felelősség biztosítómtól, hogy mivel a járművemet kivonták a forgalomból, így felfüggesztik a biztosítást. Hívom őket telefonon- az ügyintéző csak annyit tudott mondani, hogy ők a nyilvántartótól kaptak levelet, miszerint a gépkocsimat júniusban kivonták a forgalomból ideiglenesen- leesett az állam, mivel éppen augusztus huszonvalahanyadika volt! Hívom az okmányirodát, kérdezem, hogy ugyan hogyan került a kocsim kivonásra a forgalomból...nos a lakhely szerinti okmány iroda erről semmit sem tud, de javasolja, hogy hívjam az előző lakhelyem szerinti okmányirodát (jelenleg Bp-n lakom, előző lakhelyem Szeged) Hívom őket, nagyon kedvesek, felírnak mindent, vissza is hívnak azzal, hogy igen ők vonták ki, mert egy szegedi végrehajtó kérte. Megadták az ügyszámot, telefonszámot. Hívom a végrehajtót, azt mondják levélben tájékoztatnak. Megadom a címem. Egy bírósági számot azért sikerül kikönyörögnöm tőlük. Szegedi Városi Bíróság. Innentől kezdve csak találgatni tudok, persze azonnal írtam a Bíróságnak, csatolva lakcímigazolványt, meg a szegedi ingatlanom adásvételijét is, kérve a kézbesítési vélelem megdöntését. Közben persze jött a végrehajtótól is levél, benne egy csekk, miszerint 2006-ban balesetet okoztam- ez igaz- és ezért a Generali Providencia követel rajtam az azóta felgyülemlett kamatokkal együtt egy bizonyos összeget. Megírtam a végrehajtónak, hogy akkor én fizettem a MABISZ-nak, továbbá csatoltam a bíróságnak megküldött levelemet is. Nos itt tartunk, a kocsim azóta is ki van vonva a forgalomból- fogalmam sincs miért, mert nem jöttek lefoglalni vagy ilyesmi, azóta sem a végrehajtó, sem a bíróság hozzám se szólt...mit lehet ilyenkor tenni?