Mi kerülhet a végrehajtási lapra?


bogyra # 2010.10.04. 11:42

"Csak a végrehajtható határozatban meghatározott ügyvédi munkadíjra kérhetsz végrehajtást"

Ez nekem nem mond semmit. z azt jelenti, ha az ítéletben nem szerepel ez a szó, hogy .... és az ügyvédi díjak..., akkor nem? És ez kin múlik, hogy szerepel-e benne?
Akkor az csak egy tévhit, hogy a perben "vesztes" félnek kell megteríteni a költségeket?

A perben költségmentességet kaptam. Illetve megelőlegezést, de neki kellett az egészet fizetnie végül.

Kovács_Béla_Sándor # 2010.10.04. 08:38

Csak a végrehajtható határozatban meghatározott ügyvédi munkadíjra kérhetsz végrehajtást, illetve magára a végrehajtási eljárásra is köthetsz megállapodást ügyvéddel. Számla nem kell.

Ha nem kaptál költségmentességet a perben, akkor a végrehajtásban sem fogsz.

bogyra # 2010.10.04. 07:55

Sziasztok!

Végre lecsengett a gyermektartásdíj tartozás vonogatása, így beadhatom a vagyonmegosztásra is a végrehajtást.

A kérdésem a következő volna. Az ítéletben szerepel egy összeg,amit pénzben kell megfizetni, szerepel néhány használati tárgy, amit ki kellett volna adni, de nem tette, e mellett is fel van tüntetve az érték. Nyilván kamat 2005 óta, számlával igazolt ügyvédi költség belekerülhet (50 ezer, tehát egy teljesen reális összeg, de nekem 3 gyerek mellett sok)?

Milyen módon lehet azt kérelmezni, hogy ne kelljen megelőlegeznem a behajtás díját (ez kb 50 ezer forint volna, de én nem tudom kifizetni)? Milyen papírokat kell csatoljak, mire hivatkozzak?

A volt férjemnek van bejelentett munkája, abból vonja a behajtó a gyerektartást minden hónapban 12 ezer forintot, úgy tudom 35 ezer forintot lehet vonni tőle maximum, tehát havi 23 ezerrel tudná vonni a vagyonmegosztást, véleményem szerint nem kell attól félni, hogy eltűnik, mármint a behajtónak.

Köszönöm a válaszokat!