Lefoglalt autó gyerektartás miatt

groszfater@gmail.com # 2015.12.20. 07:13

Az Apádról gondoskodni erkölcsi kötelességed, a gyermekeidről törvényi kötelességed.

A kocsi értékével kapcsolatba talán megtudunk valamit vh-ügyes-től.

qrta6 # 2015.12.20. 07:05

Szerencsére nem mozgás sérült de viszont beteg és én hordom orvoshoz is. Ez nem lehet elegendő ? Plusz az hogy a kocsi alacsony értékü ?

groszfater@gmail.com # 2015.12.20. 06:57

Akkor ezt a vonalat felejtsd el, munkába lehet járni gyalog, vonattal, busszal, biciklivel.
Azért az elég nagy luxus, hogy te-helyetted az állam fizette a gyermektartást te meg nagy úrassan gépkocsival jársz dolgozni.

Viszont ha az Apád mozgássérült, /van parkoló kártyája/ akkor erre hivatkozva megállíthatod a lefoglalást.

qrta6 # 2015.12.20. 06:45

Persze,és ezért bosszantó,mert eddig is fizettem,igaz kevesebbet. De mult héten megtudtam hogy letiltják a fizu felét,ez még oké,igy havi 90.000 ft kb megy a tartozásba ami szerintem nem olyan kevés,és ezen felül el akarják venni az autót is aminek csekély az értéke,20 éves megane ról beszélünk.

groszfater@gmail.com # 2015.12.20. 06:36

azért hogy be tudjak járni dolgozni.

úgy-érted van bejelentett munkahelyed ?

qrta6 # 2015.12.20. 06:27

Olvastam én is az 1.2 millióról,az enyém messze nem haladja meg,400.000 ft ra becsülték látatlanul de viszont ennél is jóval olcsóbban vettem épp azért hogy be tudjak járni dolgozni. Nem nagy táv de máshogy nehézkes számomra eljutni.
Először a végrehajtót keressem fel vagy adjak be kifogást ? Melyik célravezetőbb ?

groszfater@gmail.com # 2015.12.20. 06:02

Közelebbről ?

Vh-ügyes # 2015.12.20. 05:18

Kedves érdeklődésedre válaszul:
IM rendeletből...

groszfater@gmail.com # 2015.12.20. 04:44

Ezt az 1 200 000 honnan szeded ?

Vh-ügyes # 2015.12.20. 04:07

Ha az értéke nem haladja meg 1.200.000 ft-ot, lehet találni megoldást a foglalás alól történő "kimentésre"...

qrta6 # 2015.12.19. 20:43

Üdvözlet. A következő ügyben szeretnék tanácsot kérni. Van 2 gyermek aki után megitéltek 26.000 ft gyerektartást kb 5 évvel ezelőtt. Fizettem havonta ahogy kell,de megszünt a munkahelyem így egy évig nem is tudtam fizetni,ekkor az állam megelőlegezte amit természetesen aláírtam. Közben gyült a tartozás de a gyámügy adóügyi osztályán megegyeztünk hogy amég nincs több havonta 10.000 ft al törlesztek. Ez igy is volt az utóbbi évben. A múlt héten jött egy levelem hogy egy behajtó cég letiltja a fizetésem 50% át a gyermektartás miatt. Gondoltam rendben előbb utóbb majd csak elfogy,rendezni kell. A mai nap viszont kaptam egy levelet miszerint lefoglalják az autóm. Nah és ezzel van a problémám. Az autóm kell a munkámhoz különben megint nem lesz amiből vonjanak. Ezt így lehet hogy eddig is fizettem kissebb részletekben,letiltják a fizetés felét,ez eddig rendben,de az autómat is elvehetik ? Mit lehet ilyenkor tenni ? Mindenképpen meg kellene tartanom a munkába járás miatt is és édesapám kórházi kezelése miatt is,azzal viszem rendszeresen. Várom a válaszokat és előre is köszönöm,remélem létezik erre megoldás. Olvastam hogy lehet kifogást előterjeszteni,de érdemes is ?

végrehajtó1 # 2010.12.14. 08:27

biztosan állítja, hogy igaza van és létezik olyan, hogy a jövőben fennálló tartozásra foglal valamit.

van olyan.Az a biztositási intézkedés és a bünügyizárlat.

szrena73 # 2010.12.14. 07:57

Dr. Attika!
Teljesen igaza van, de megzavarnak ezek az ellentétes információk, illetve a végrehajtó viselkedése, aki biztosan állítja, hogy igaza van és létezik olyan, hogy a jövőben fennálló tartozásra foglal valamit. KÖszönöm a segítségét és hozzáértő tanácsait.

Dr.Attika # 2010.12.13. 18:45

Szerena73!
Kapott egy jogilag megalapozott választ tőlem és Végrehajtó1-től is. Itt agyalog még ahelyett, hogy meglépte volna a végrehajtási kifogást. Ehhez be kell ballagnia a helyi bíróságra és ott jegyzőkönyvbe mondani. A bíróság megszüntetné a végrehajtási eljárást napokon belül. Ennek ellenére Ön egy egy jogilag képzetlen, de még tremészetes jog érzékkel sem rendelkező valakivel értekezget.

szrena73 # 2010.12.13. 18:11

Kedves Monalisa1! Sajnos, hiába hajtogatom én is ugyanezt és hiába ütközik minden logikával. Mivel az exnejem a jövőben fennálló gyerektartásra is kérte a végrehajtást, a végrehajtó nem veszi le a foglalást. Sőt, ma azt is mondták, hogy ha az ex akarná levetetni, a bíróság nem fog ebbe belemenni, mert kell valami biztosíték. Nem érdekli őket, hogy ez milyen autó. Valami kell nekik. Laikusként én is azt gondoltam, amikor kifizettem az összes tartozást, hogy innentől békén hagynak. Mai eszemmel tudom, hogy inkább hagyni kellett volna a fenébe az egészet, és vigyék a kocsimat!!! Úgysem szabadulok tőlük és úgysem adhatom el, hiszen korlátozva vannak a jogaim!!!

monalisa1 # 2010.12.13. 15:41

szrena70

A t.díj tartozást rendezted - szabad ember vagy, ergo a foglalást vissza kellett volna vonatni/vonni. Az nem állja meg a helyét hogy valakit azért tartsanak továbbra is sakkban mert "hátha", "esetleg", "netán".

Ha ismét elmaradásba kerülnél akkor aktuálisan uj vh kérelmet terjeszthet elő az ex nejed, de addig hagyjon neked békét!

végrehajtó1 megírta mít tegyél.

Külön: ha esetleg jogásszal íratnád meg azt a levelet valószínűleg összefogodtabb lenne.

Minden jót!

monaLuis
laikus hozzászóló

végrehajtó1 # 2010.12.13. 09:48

Ne fecséreld a szót.Inkább adjál be vh kifogást és ird meg a történtekat a végrehajtói kamarának.A válaszokból( itéletből) meg fogod tudni hogy jogszerü volt-e.

szrena73 # 2010.12.13. 09:09

Minden ki lett fizetve. A végrehajtó azért nem vonatja vissza a volt feleségemmel a foglalást, mert ez egy jövőben is fennálló tartozás. Állítólag megtehetik, annak ellenére, hogy én fizetem rendszeresen a gyerektartást, akár 20 évig is foglalás alatt tarthatják az autómat. Ezt a 20 évet a volt feleségemnek mondták. Te egyébként jogász vagy? Biztos, hogy vissza kellett volna vonniuk a foglalást is? Nagyon jó lenne, ha igazad lenne, akkor tudnék valamibe kapaszkodni. MOst elég reménytelennek érzem a helyzetet.

monalisa1 # 2010.12.13. 08:29

Kérd meg az ex-et hogy vonassa vissza a foglalást - elfelejtette...

Azzal hogy a tartozást teljesítetted "szabad" ember lettél.

Azt nem tudom hogy a végrehajtói díj- és munkadíj ki lett-e fizetve?! Tisztázzad!

szrena73 # 2010.12.13. 08:19

AMikor kifizettem a tartozást, a kocsit visszahelyezték a forgalomba, tehát használom. "Csak" a foglalás maradt rajta...

monalisa1 # 2010.12.12. 15:45

Azt hogy a volt feleséged miért nem vonja vissza a végrehajtási kérelmet azt vele kell tisztáznod.

monalisa1 # 2010.12.12. 15:44

Ha valakinek adótartozása van és rendezi -de szerencsés ember is-, akkor onnantól tiszta lappal van. Ezzel szemben a t.díjat havonta fizetni kell, te pedig egyszer már x hónapot nem fizetted, ezzel oda a szavahihetőséged, megbízhatóságod.

Tudod, a gyermeknek rendszeresen ennie kell stb., stb.

Tiltassa le az ex a munkahelyi jövedelemből, esetleges elmaradás esetén a munkahely készfizető kezesként felel.

Ami egy lefoglalt autó dolgát illeti onnantól a kocsi NEM használható = áll a garázsban és/vagy az udvaron netán a ház előtt az utcán., azon foglalt igósági vagyontárgy gondosan őrizendő mert az adósnak x Ft adósságát részben- egészében fedezi.

Jól is néznénk ki: a végrehajtó lefoglal csak valamilyek ok miatt még nem viteti el, erre a pasi beleül és az első kanyarban összetöri - vagy belemegy más, na akkor volt pénz nincs pénz...

Általában 30 nap áll rendelkezésre hogy a tulajdonos vevőt találjon a kocsira, a vevő a végrehajtónak fizet, ha több a vételár mint a tartozás akkor valamennyi az adósnak is jut, de előbb levonásba kerül a végrehajtás költsége.

Ha a végrehajtó viteti el a kocsit egy kereskedésbe, az elvitel maga 60e Ft többletköltséget okoz az adósnak.

szrena73 # 2010.12.12. 13:38

A végrehajtó azt mondja, hogy nem neki kell megszüntetnie az eljárást, az csak akkor szűnik meg, ha a volt feleségem kéri. Ő meg persze nem akarja megszüntetni. Állítólag a gyerektartási ügyekben teljesen más az eljárás. Egyébként én sem értem a logikát és teljesen jogszerűtlennek tartom. Ezek alapján, ha mondjuk valakinek adótartozása van, akkor hiába fizeti ki az elmaradását, akkor is foglalás alatt lesz a vagyontárgya? Hiszen az adót is minden évben fizetni kell...
Ha foglalás alatt, de a forgalomban marad a kocsi, mikor mondhatják azt, hogy kivonják a forgalomból és elárverezik?

Dr.Attika # 2010.12.12. 10:47

A végrehajtást elrenelő bírósághoz kifogást kell benyújtani a végrehajtó intézkeésének elmulasztása miatt. Ugyanis, ha ki van fizetve az öszeg, akkor neki kell a végrehajtást megszüntetnie. Az utóbbi miatt meg fel kell jelenteni a végrehajtót hivatali visszaélés miatt.

végrehajtó1 # 2010.12.12. 10:28

amit így nem tudok eladni

dehogy nem lehet eladni.Eladhatod.Csak a vh keresztül.