Lefoglalt autó gyerektartás miatt

szrena73 # 2010.12.11. 19:17

Olyan, hogy folyamatos végrehajtás, nem létezik a végrehajtási törvényben. Akkor most mi van?

monalisa1 # 2010.12.11. 15:12

Mivel az ex-ed nem lát biztosítékot arra hogy a t.díjat másféle forrásból - pl. munkahelyi letiltásból - megkapja, így jogos lehet a gk.-ra kért folyamatos végrehajtás.

Sakkban vagy tartva és bizonyára nem ok nélkül., a láthatás/kapcsolattartás akadályozása miatt keresd fel a gyámhatóságot, ettől függetlenül a t.díjat mindenkor fizetni kell.

Arra nem hívatkozhatsz hogy x időn keresztül többet is fizettél mint járt volna, bizonyára módodban állt.

Legyél résen nehogy t.díj felemelése miatt vizsgálatot kérjen a bíróságtól!...

szrena73 # 2010.12.11. 14:17

Szeretnék tanácsot kérni. 4 éve váltam el a feleségemtől, a válás után a megállapított gyerektartásnál jóval többet fizettem, de aztán elmérgesedett köztünk a viszony, nem engedte, hogy a gyerekkel találkozzak, ezért az utóbbi 10 hónapban nem fizettem gyerektartás. Mint később kiderült, ő végrehajtást indított az elmaradt, illetve a jövőbeni gyerektartás miatt. Mivel nem vagyok bejelentve és egyetlen tulajdonom az autóm, az autómat lefoglalták. Erről már későn szereztem tudomást, mint kiderült, augusztusban foglalták le, de novemberben derült ki, egy adás-vételi ügy kapcsán. Én, amint erről tudomást szereztem, rögtön kifizettem az elmaradt 10 hónap gyerektartást, és megegyeztünk abban, hogy most már fizetni fogom a bíróság által megállapított összeget. Ennek ellenére nem veteti le a foglalást az autómról, amit így nem tudok eladni. Egyébként egy kb. 300 000 Ft-or érő autóról van szó. A végrehajtó azt mondta nekem, amikor kifizettem a 250 000 Ft elmaradt gyerektartást, hogy most már minden rendben lesz, a volt feleségem majd leveszi az autóról a foglalást. Hát, nem lett rendben. Ugyanez a végrehajtó viszont arra buzdítja a volt feleségem, hogy nehogy levegye róla a foglalást, mert ez az egyetlen biztosítéka arra, hogy megkapja a gyerektartást. Nem értem, hogyan lehet biztosíték egy ilyen keveset érő autó a következő 10 évre, amíg kislányunk felnőtt nem lesz? Jogosan csinálja ezt a végrehajtó? Létezik olyan, hogy folyamatos végrehajtás?