lefoglalták a vásárolt autómat!

Gabor30 # 2010.12.15. 17:52

Sziasztok!

Okt 15 én vettem egy autót kp-ra eredetvizsga rendben,törzskönyv nálam szerződés nálam van.

Az autón lombardos elidegenítési tilalom volt,amit 2 hónap alatt sikerült elintézni kiküldték az okmányirodába,mi bemnetünk,hogy végre átirassuk erre egy végrehajtó kivonta a Kocsit!

Segítsetek mit tegyünk okmányiroda nem adja ki a végrehajtó nevét!

Most így használjuk az autót ,mivel a gyerek beteg a kórházba nem tudjuk mással vinni!A rendőr mit tehet velünk??

Eladó eltünt a pénzükkel!

szrena73 # 2010.12.15. 20:06

Szia!
Igénypert kell indítanod a bíróságnál, hiszen az autó már nem az eladó tulajdona. Hamar meg fog oldódni a dolog!

Gabor30 # 2010.12.15. 20:16

melyik biróságnál?Ahol lakok?

végrehajtó1 # 2010.12.16. 14:13

Ha vetted akkor meg van az eladó neve.Nézd meg a kezdőbetüjét és menj be a bíróságra és kérdezd meg hogy a kezdőbetü szerint kinél van az ügy.(melyik végrehajtónál).Ha meg van akkor mehetsz hozzá.

Gabor30 # 2010.12.16. 15:36

Köszi etz nagy segítség!

A végrehajtó le fogja venni a tartozást?Mert ugyebár ez már a mi autónk lenne?Vagy pert kell inditani ami évekig tart?Addig használhatjuk az autót?

Köszönöm!

Gabor30 # 2010.12.19. 09:37

Sikerült elérnem még pénteken a végrehajtót!Aki nem akarja a kocsit visszahelyezni forgalomba míg az adós nem fizetett!

Bíróságon hogy kell beadni az igénypert?Mivel lassan lejár az eredt vizsgám is,az új eredetvizsga díját kin hajthatom be?Végrehajtón vagy a volt tulajdonoson?+ Kocsit kell bérelnem mert így nem tudom használni ami újabb plussz költséget jelent!

Légyszi segítsetek mert nagyon bunkó módon elhajtott a végrehajtó,hogy mi hazudunk és visszadátumozott szerződét csináltunk hiába mutattuk hogy már biztositásunk is van ami okt 16 tól szól!!

watson # 2010.12.19. 10:10

Okmányiroda mit mond, mi alapján vonhatta ki a kocsit?

Mondtad hogy törzskönyv nálad, de a "végrehajtó kivonta a Kocsit!" Akkor én is odamehetek hogy a szomszéd kocsiját vonják ki?

watson # 2010.12.19. 10:14

Írod hogy "bemnetünk,hogy végre átirassuk erre egy végrehajtó kivonta a Kocsit!".

Ezek szerint átírták a törzskönyv, szerződés és biztosítás alapján? Ha nem miért? Ha igen akkor a törzskönyvvel elméletileg üzembe helyezheted, nem?
Nekem mindenképpen az okmányiroda tűnik problémásnak, nem a végrehajtó.

Gabor30 # 2010.12.19. 10:26

okmányiroda nem írja a nevünkre mert végrehajtást tettek a kocsira,a végrehajtó nem veszi le míg az előző tulaj ki nem fizette a tartozásást.Igen nálunk van minden!

Gabor30 # 2010.12.19. 10:28

nem írják át a törzskönyv is a régi tulaj nevére szól!Volt rajta egy régi hitel amit kifizettek és rajta maradt egy elidegenítési tilalom na azt most már tudnánk törölni a bank kiadta a papírt hanem egy másik tartozást akanak behajtani a régi tulajon és amiatt vonták ki a kocsit

Dr.Attika # 2010.12.19. 10:31

Az okmányirodai ügyintéző nincs tisztában a végrehajtási jog jellegével. Az önmagában nem elidegenítési tilalom. Annyi a joghatása, hogy aki ilyen jog bejegyzését követően vásárolja meg a személygépkocsit, az köteles tűrni, hogy az eladó tartozását ebből a vagyontárgyból kielégítsék.
Tehát nem tagadhatja meg az átírást.

Gabor30 # 2010.12.19. 10:44

huh akkor visszamegyünk ez jó hír:)Viszont én előtte vettem meg!
okt 15 én csak a másik bank húzta az időt!és nov végére adték ki a törlés papírt és nov közepén terhelte be a végrehajtó!

Dr.Attika # 2010.12.19. 10:49

Akkor viszont a végrehajtási jog sem játszik. Igénypert kell indítani.

Gabor30 # 2010.12.19. 10:57

igen,de hol? Jászberényi a végrehajtási iroda ahhoz a bírósághoz?Mit kell írni?Vagy benyújtani?

végrehajtó1 # 2010.12.19. 11:25

A végrehajtóhoz benyujthatod.De szerintem elveszited.Mert a gépkocsi azé akinek a nevén van.Ha az adósnevén van akkor lefoglalható.
De azért add be és ha végzés lesz az ügyben kiváncsian várjuk.

Gabor30 # 2010.12.19. 11:37

igen de arról nem tehettem,hogy nem tudtam a nevemre venni ,mert elidegenítési tilalom volt az autón!Amikor megvettem megkaptam törzskönyvet,forgalmit,eredetvizsgát.Honnan kellett volna tudnom az elidegenítési tilalomról majd mire azt a papírt megkaptam addigra pedig a végrehajtásról??És engem ki kártalanít?KP ra vettem egy per teher és igénymentes autót elvileg.

végrehajtó1 # 2010.12.19. 12:26

És engem ki kártalanít?

Szerintem a volt tulajt kell perelni.

Gabor30 # 2010.12.19. 12:32

arra hivatkozik a volt tulaj ,hogy eladta akkor már 1 hónapja a kocsit amikor a végrehajtó jelentkezeztt nála tehát ő nem felel azért ha miatta elviszik!

végrehajtó1 # 2010.12.19. 12:46

No persze.De neki már tudnia kellett hogy lejárt végrehajtható tartozása van.Ez az egész 'procedura' 1 hónap alatt nem zajlik le.

Gabor30 # 2010.12.19. 12:52

az lehet de én nem tudtam róla,Egyébként a végrehajtó nem kéri el a törzskönyvet+ forgalmit??Vagy vonja ki az autót egyből,hogy ne lehessen eladni??Mert ha így tesz mi nem vettük volna meg.Kis értékű kocsiról van szó 250 ért vettük.Tehát azt se értem,hogy akkor hogy lehetett eladó,ha már folyamatban van egy végrehajtás?

Egyébként honnan tudhatja egy vevő,hogy végrehajtás van az autón amikor épp megveszi?????

watson # 2010.12.19. 13:38

"aki ilyen jog bejegyzését követően vásárolja meg a személygépkocsit, az köteles tűrni, hogy az eladó tartozását ebből a vagyontárgyból kielégítsék."

Kedves dr.Attika hova van az elidegenítési jog bejegyezve? Gabor30 honnan kell róla tudjon? Azt írta hogy nála volt a törzskönyv, de abba ilyen nincs beleírva.

Gabor30 # 2011.01.13. 18:53

Sziasztok!

Sajnos még mindig küzdünk a végrehajtóval!

Arra akar rábeszélni minket ,hogy még fizessünk 162 ezer forintot mert ennyire értékelte a kocsit látatlanba!Mert szerinte kamu szerződésünk van,és előtte hétfőn írjuk alá az új szerződést.Hiába vittük neki az érvényes biztosítási kötvényt,az eredetvizsgát ami még októberben történt.lassan 3 hónapja nem tudjuk a nevünkre venni az autót!!

Mit tudunk tenni minden áron azt hajtogatja ,hogy fedezetelvonást követtünk el és nem adtuk le időbe az okmányirodába aaz adásvételit!!De nem tudtuk mert régi lombardos elidegenítési tilalom volt rajta arra már megvan a papír ,de akkor se akarja levenni a végrehajtást.Mert szerinte ő okt 28-án még a volt tulaj nevén láta az autót és miért nem irattuk át egyből amint megvettük a kocsit!!Mit tegyünnk?So.s. kéne segítség mert hétfőn el akarja árvereztetni!

végrehajtó1 # 2011.01.13. 21:35

A fedezetelvonást a vh-tó nem állapithatja meg.Csak bíróság.
A szerződésre pedig nem mondhatja hogy semmis.Ezt is cak bíróság mondhatja ki.

Indíts ígénypert, kérd a vh felfüggesztését.Valamint adjál be vh kifogást.

Már kitüzte az árverést?

C a s a b l a n c a # 2011.01.14. 07:05

A jogviszonyokat tisztázni kéne, mert bármennyire is nem érzed igazságosnak a szituációt, a helyzet az, hogy igenis jogszerű, ergo:

1. fizesd ki a végrehajtót
  2. megtérítési/kártérítési igénnyel fordulhatol az autó eladójához.

Persze fentiekhez nagy reményt ne fűzz...

Kovács_Béla_Sándor # 2011.01.14. 07:42

Ez az a helyzet, amikor mindenkinek egyszerre is lehet igaza. A végrehajtó jogszerűen foglalt, hiszen a közhiteles nyilvántartás szerinti tulajdonos az adós volt. A foglalás után bemutatott adásvételi szerződés miatt nem köteles feloldani a foglalást, akár az árverést is kitűzheti. Ugyanakkor a vevő - ahogyan végrehajtó mondta - indíthat igénypert. Mondjuk, nem biztos, hogy megnyeri. Azért elég gyanús a dolog.