hiteles autó - elidegenítési tilalommal

bokati42 # 2012.07.06. 11:55

Az lenne a kérdésem hogy ha az autó tulajdonosa ellen van követelés de más az üzembentartó akkor elviheti az autót a végrehajtó./hiteles autó de nem az autó törlesztésével van gond./
Köszönöm

Babóc # 2012.02.18. 23:09

T. Fórumozók!
Segítséget, ill. jogi tanácsot kérnék. A végrehajtó lefoglalta banki tartozásom miatt az autómat. Ez egy személyi kölcsön, melyet sajnos nem tudtam fizetni, mert rokkant lettem egy balesetből adódóan. Az autót is rokkant vásárlási utalvánnyal /300 ezer/ állami támogatással vettem, amit már kifizettem, tehát nem volt rá elidegenítési tilalom az állam javára. A kocsimon is volt hitel, amit szintén nem tudtam fizetni.
Először is, le kellett adnom a végrehajtónál, de mivel rokkant vagyok, bírósági úton kértem, hogy a személyi kölcsönös tartozásom miatt ne vegyék el tőlem a kocsit. A bíróság jogerős ítéletben rendelkezett, hogy a végrehajtás alól fel kell oldani az autót, és kerüljön vissza a tulajdonomba. Magyarán, mivel rokkant autó, nem vehetik el. Igen ám, de az a bank, amelyiknek az autó törlesztésével tatoztam nem vette figyelembe a bírósági döntést, és elvette az autómat. Teljesen meg vagyok lőve kocsi nélkül. Megtehette? Hülye kérdés, mert mindent megtehetnek. Bár nem értem az egészet, mert jogerősen az enyém és mégsem. Kértem fizetési halasztást, azt sem kaptam meg. Mit kellenen tennem?

Kovács_Béla_Sándor # 2012.02.16. 08:56

Kérj részletfizetési lehetőséget.

eta40 # 2012.02.16. 07:41

Nekem van egy hiteles autóm én elváltam és van a nevem hitel amit a volt férjemnek kellet volna fizetni de nem tette,nekem nincs más a nevemen csak az autóm most jegyeztek be rá foglalást. De még hitel is van rajta. Mit tehetk pénzem nincs hogy egybe kifizessem, Max havonta tudnék valamennyit fizetni. De a z autóra nagy szükségem van a munkám miatt.

monalisa1 # 2011.04.19. 15:59

Mindent kárt-, költséget amit a volt férjed miatt elszenvedsz, külön perben követelheted tőle. (Azt hogy "miből" tud majd fizetni, azt itt senki nem tudja megjósolni.)

Tanulságként máskor senkinek ne vállalj be semmit, illetve ne írj alá semmi ilyesmit.

Bernadett00 # 2011.04.16. 08:41

Azért mert van barátom,attól én még egyedül nevelem a kettő gyermekem,saját költségemen!!nem azért írtam ide,hogy egyesek beszólogassanak!A kocsit is a volt férjemnek vettem,mert akkor én voltam hitelképes mert megbíztam benne!Árverezik a kocsit,a házat,volt férjem apeh tartozást tett házra stb.stb....nem sorolnám!Olyan írjon aki járt így és esetleg tudna segíteni,tanácsot adni.Köszönöm!!!

végrehajtó1 # 2011.04.15. 14:24

Döntsd el hogy egyedül álló 2 gyermekes anyuka vagy vagy pedig a párod használja vidéken és nem vagy egyedülálló sem 2 gyermekes?

Valamint ne kiabálj.:)

Bernadett00 # 2011.04.15. 09:21

GÉPKOCSI HITELEM FELMONDTÁK!BANK NEM ENGEDI VISSZAVÁSÁRLÁSÁT,ŐK FOGJÁK ELADNI.DE!!1M VOLT A HITEL,ÉS 1.600.000 LETT A VÉGE!!MIT LEHETNE TENNI??KÖSZÖNÖM 2 GYERMEKES EGYEDŰLÁLLÓ ANYA KÉRI VÁLASZUKAT!

Janeszka # 2011.02.22. 14:27

ezt nekem is ugymondták nem szélhámoskodás nem vagyok az a fajta ember.

Zsuzsika76 # 2011.02.22. 10:44

Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni!2006-ban vásároltam egy autót,1.2m hitellel.Tavaly nyárig tudtam fizetni.Összesen 900000Ft fizettem be.Múlt hónapban felajánlott a Merkantil egy szerződés módosítást:még 100 hónap=2.600.000Ft visszafizetést.Ezt nem írtam alá.Hívott a behajtó,hogy aláírtam-e már?Mondtam,hogy nem,inkább vigye el az autót,a különbözetet kifizetem.Mikor mondtam,hogy mit ajánlottak,azt monta az nem létezik utánajár.Azóta nem hallottam felőle.2 hete ügyvédnő írt,hogy perre viszik az ügyet,ha nem fizetek 1.3milliót,tegnap megint kaptam a banktól szerződés módosítási lehetőséget,200ezerrel kevesebbért.Ezt sem írom alá.Ma ismét felszólítás az ügyvédnőtől.
A bank nem áll szóba velem,mert nem írtam alá,az ügyvéd meg folyton tárgyal.Ők nem állnak kapcsolatban egymással(a merkantilnál kell keresni)?Szeretném visszaadni az autót és a kettő közti különbözetet kifizetni,előtte perbe hívhatnak?Ja a behajtó nem veszi fel a telefont.
Köszönöm a segítséget!

végrehajtó1 # 2011.02.22. 09:02

mert ha egy bank elutasit akor felkerülsz egy csak bankokon belül láthato listára és ha az egyik el utasit akkor a másik is el fog na mind1”.

ne szélhámoskodj...

Janeszka # 2011.02.21. 21:53

Üdv!

Azért irok ide nektek mert már csak ebben látom esélyét annak hogy, autom legyen sorra utasitanak el a bankok ha itt közületek van olyan aki nem birja fizetni meglévö auto hitelét vagy megunta és biztos hejen szertné tudni autoját kérem keressen engem nagyon szeretnék már egy kis autot hiába van 160,000Ft os fizetésem nem kapok hitelt valami oknál fogva de ki deritettem miért mert ha egy bank elutasit akor felkerülsz egy csak bankokon belül láthato listára és ha az egyik el utasit akkor a másik is el fog na mind1. pénzem nem sok van azért nem tudok kp ra venni régit meg nem is akarok 2005töl szeretnék egy jo fajta verdát közjegyzöi hitelátvállalással 100,000Ft kaukciot tudok le tenni (kaukcio) ha nincs elmaradása az autonak ha van abbol tudom ki eggyenliteni.
Várom a hozászolásokat, válaszokat, megkereséseteket.
J-stoner@freemail.hu
ELÖRE IS KÖSZÖNÖM!!!

abené # 2011.01.03. 22:36

Elnézését kérem nemkitaláltam hanem 2 hitelem van az egyiket decemberbe mondták fel a másikra azt telefonálták hogyha nem fizetek 3 hét mulva felmondják.mégegyszer elnézést rosszul fejeztem ki magam.

végrehajtó1 # 2011.01.03. 15:17

most decemberbe mondták fel a szerzödédünket

Megszeretném kérdezni hogy ugynéz ki a bank ahol a személyi bankom van kb 3 hét mulva felmondja a szerzödésem

Próbáljunk egyszerre csak egy verziót kitalálni...

abené # 2011.01.01. 18:13

és az kb mikor történik meg?most decemberbe mondták fel a szerzödédünket sajnos.mikor várhato kb?tudsz ebben segiteni?

monalisa1 # 2011.01.01. 16:51

Előszőr a lefoglalás, ami azt jelenti, hogy az autó végső sorsa felüli döntésig azt használni nem szabad - saját érdek is, mert ha a foglalás utáni másnap a sarkon bármely okból összetörődne, oda az addigi értéke amit a tartozásba beszámítanának.

Az elszállítás szerencsés esetben jóval később csak, de erre tippet itt ne várj...

abené # 2011.01.01. 16:33

azt elfelejtettem hogy egyik hitelünk se közjegyzös.

abené # 2011.01.01. 16:32

nem közjegyzös az autonk, még 1,5 évig kell fizetnünk.akkor nemkell tartanom attol, hogy az elkövetkezö 3-4 honapba kijönnek és elviszik?mert körülbelül addigra tudnánk összeszedni annyit, hogy áttudjuk iratatni anyosom nevére az autot, meg a hitelt is.annyira félek már hogy mikor jönnek és az egyetlen dolgot ami fontos elvinnék egy kettöre.köszönöm a válaszokat.

monalisa1 # 2010.12.30. 17:06

Haladéktalanul bemenni a bankhoz és megpróbálni új szerződést kötni velük: hosszabb hitelezési idő alacsonyabb havi törlesztővel - ezt talán még vállani tudnátok?!

Aztán ha a kocsit x hónapig nem használjátok - vagyis "csak" áll, benzinre nem kell költeni, időközben a feleséged remélve talál uj munkát magának.

végrehajtó1 # 2010.12.30. 16:50

Ha hiteles az autó akkor évek is eltelhetnek.Főleg ha nem közjegyző elött lett köttve a tartozás és ügyesn kihasználva a törvényi lehetőségeket huzzátok az időt.A végén a vh-tó foglalja le.

abené # 2010.12.29. 21:23

Tisztelt végrehajto.
Megszeretném kérdezni hogy ugynéz ki a bank ahol a személyi bankom van kb 3 hét mulva felmondja a szerzödésem, mert sajnos feleségem elvesztette a munkahelyét és nemtudjuk fizetni.egy tulajdona van egy hiteles auto, azt hallottam hogy lefoglalhatják, de megszeretném kérdezni, hogya hitelfelmondás után kb mennyi idö mig lefoglalják az automat és elviszik?
elötte azért kapok egy levelet?vagy ez hogyan müködik?köszönöm

végrehajtó1 # 2010.12.23. 14:02

bocsánat beragadt:(

végrehajtó1 # 2010.12.23. 14:01

lEFOGLALJA AZAZ KIVONATJA AFORGALOMBÓL.nEKED PEDIG A BANK FELMONDJA A SZERZŐDÉST ÉS EGYÖSSZEGBEN FIZETHETED VISSZA.

ginger1974 # 2010.12.23. 13:05

Tisztelt Fórumozók!

Elmentem egy ingatlanhitelnél kezesnek. A hitel bedőlt, a végrehajtó nemsokára kopogtat az ajtómon. Az a kérdésem, hogy mit kezd a végrehajtó egy hiteles autóval, ahol a hitel minden hónapban pontosan be lett fizetve, és a kocsit hitelező bank a gépjárműnyilvántartásba felvezette az elidegenítési tilalmat a gépjárműre a hitel idejére.

Köszönettel:

Ginger