Nem.
Ahogy elnézem, ügyvédre lesz szükséged.
végrehajtás kérdések
Tisztelt ius latratus !
Néha kapkod az emberfia de nem csak össze hanem vissza is . :-)
Tudom, hogy nem mentség, ha az ember gyermeke idegességében vagy izgatottságában helytelenül fogalmaz.
Azt is tudom, hogy a jól megszerkesztett, kifogástalan helyesírással megírt beadvány, kérvény többet ér mint egy saját kézzel írt józan paraszt ésszel megírt kifogástalanul megfogalmazott levél.
Sajnos....:-)
Úgy látszik nem fogom tudni kibarkóbázni a megoldást, de teljes tévúton járok.
Tisztelt Luca1234!
Most ez komoly ? Tessék besétálni a végrehajtóhoz! Meg fogja mondani mit miért és hogyan. Fizetni a leírtak alapján ne fizessen, de azért ami választ kapott az alapján itt válaszolni fognak.
A piszkálás ahogy Ön írta ismeretlen a jog világában. Ha meg akarja tudni mi a jelenlegi helyzet ahhoz viszont piszkálni kell :-)
Luca
3 helyen keresheted az elévülést:
- fmh előtt
- fmh és vh lap közt
- két vh cselekmény közt
kérdés: hol történhetett?
Tisztelt Szakértők!
A következő ügyben kérném a segítségüket:
Szüleink halála után, négyen örököltük meg a családi házukat, ami 3 éve lakatlanul áll. Az egyik örökösnek tartozása van egy bank felé, ezért az ő tulajdonrészére jelzálogjogot jegyeztettek be a földhivatalnál. Most kaptunk egy levelet egy önálló bírósági végrehajtótól, a következő címmel:
"INGATLAN VÉGREHAJTÁS ESETÉN AZ INGATLAN BECSÉRTÉKÉNEK KÖZLÉSE"
Ebben azt közli, hogy az adós 1/6 tulajdonrészének az értéke lakatlanul 1.866.666.- Ft, tehát ezen az értéken lesz árverésre bocsátva, de ezt 15 napon belül kifogásolhatjuk.
Kérdésem, hogy a többi, nem adós tulajdonostársnak van-e elővételi joga, hogy az árverésen kialakult - akár kisebb árért is - megvegye azt a tulajdoni hányadot?
az "elővásárlási jog" ilyen esetben "előárverezési jog"-ként testesül, tehát részt kell venni az árverésen...
Ezek szerint a tulajdonostársnak nincs több joga, mint egy vadidegennek,tehát ugyanúgy részt kell vennie az árverésen, és csak akkor lehet övé az ingatlanrész, ha ő adja a legjobb ajánlatot?
Ha a vadidegen X összegű ajánlatot tesz, a tulajdonostársnak nem kell ennél magasabbat tennie, hanem mondhatja, hogy X-ért neki is kell.
Köszönöm a választ!
Ez így teljesen világos.
Szép hétvégét kívánok!
Azt hiszem kezd fény pislákolni az agyamban az itteni válaszoknak és barátomnak, a googlinak köszönhetően..Köszönöm mindenkinek a segítséget!
(CHIP84 - csak a félreértések elkerülése végett: azt, hogy X-ért neki is kell, az elektronikus árverésen kell közölnie, a licit lejárta előtt, tehát, ahogy azt Vh-ügyes is írta, neki is részt kell venni az árverésen)
Köszönöm!
Közben előárverezési jog címen megtaláltam a NAV honlapján is az idevágó passzusokat.
Viszont közben hallottam egy szerintem téves információt, miszerint ha egy kívülálló veszi meg az 1/6 ingatlanrészt, utána kérheti a bíróságtól, hogy az 5/6 részt is tulajdonolni szeretné, mégpedig az árverésen megszerzett 1/6 rész ötszörös áráért, mert onnantól az az ingatlan piaci ára. De ha a többi tulajdonostárs nem akarja eladni a saját részét, akkor ez innentől csak egy kacsa lehet.
Chip, nem az előárverezési jogon kellene itt lovagolni! Azzal legfeljebb 37 ezer Ft az előnyöd a kívülálló licitálóval szemben, ami alig több, mint a semmi. Ha az a kérdésed, hogy tulajdonostárs is részt vehet-e az árverésen, akkor a válasz: IGEN. Van még kérdésed?
Köszönöm gerbera, de az előző válaszokból ez egyértelmű. Tehát ha nem szeretnénk, hogy egy idegen befurakodjon 1/6 tulajdonostársnak, akkor részt kell vennünk az árverésen. Mindenesetre úgy hallottam ingatlanos ügyvédektől, hogy a tulajdonrészekért nincs nagy tolongás az árveréseken.
Tisztelt Szakértők!
Végrehajtással kapcsolatban a következő kérdésre szeretnék információt kérni.
Munkabér követelés végrehajtására lehet kérni a kényszerfelszámolást?
(úgy tájékoztattak, hogy amennyiben 500 ezer forint feletti munkabérről van szó, akkor lehet ezt kérni)
Azt szeretném megtudni, hogy ezt a kényszerfelszámolást hol kell kezdeményezni?
Most megyek a bírósági panasznapra elindítani a végrehajtást, de ha lehet, akkor egyúttal ezt a kényszerfelszámolást is szeretném kérni.
Köszönöm szépen a korábbi válaszokat is, nagy segítség számomra!
Aki tud kérem segítsen ebben, köszönöm!
A felszámolást majd megmondja neked más. A végrehajtás, az rendben van. A végrehajtást a bíróság végzéssel megszünteti, ha az adós cég ellen felszámolás indult. A felszámolás kezdő időpontjában a lefoglalt vagyontárgyakon a foglalás hatálya megszűnik. Úgyhogy, arra kínosan ügyelj, hogy felszámolást csak akkor kérj, ha a végrehajtás költségeit már megelőlegezted, és az adós cég ingatlanaira a végrehajtási jogok már bejegyzésre kerültek. Súgott valaki?
@gerbera317: Munkabér követelés tárgyi költségmentes, kérdező bíróságon illetve végrehajtói díjat nem fog előlegezni (max ingatlanügyi hatóság eljárási díját).
Csődtv. alapján pedig a végrehajtási lefoglalás kielégítési elsőbbséget biztosít felszámolás során (adott esetben).
Egyébként a végrehajtás és a felszámolás párhuzamos megindítása általában valóban felesleges, de annyi értelme mégis lehet, hogy a végrehajtás hamarabb megindul és így a felszámolás idejére is megmaradnak adós vagyontárgyai.
Nagyon szépen köszönöm a válaszokat!
Ha van lehetőség rá, akkor kérni fogom ezt a kényszerfelszámolást is, hogy végre valahára egyszer hozzájuthassak a munkabér követeléshez.
Zrt-ről van szó, azt mondták ez biztosabb lehet, mert nem tud csak úgy elillanni, (mármint fizetés nélkül)
Telefonon már érdeklődtem a végrehajtási költségről és valóban költségmentes, de a kényszertörléssel kapcsolatban nem kaptam tájékoztatást, ezt mástól hallottam, csak azt nem tudjuk, hogy ez pontosan mit takar.
Tehát, hogy hol lehet elindítani. Ezt is a panasznapi fogadóidőben? Vagy más bíróságnál?
Aki ebben tájékozott, esetleg rutinos is, nagyon megköszönöm, ha segít a válaszával!
Törvényszék, 25K közzétételi díj. Nem lesz gyors, és ha nem szólítottad fel írásban fizetésre, vagy felszólítottad, de határidőben vitatott, akkor elutasítanak.
„Munkabér követelés tárgyi költségmentes”
Igaz, ezt benéztem. De az egyidejűséget tartom célszerűnek. Szerintem sorrendet kell tartani: előbb próbálkozás a végrehajtással, és ha az nem elég hatékony, akkor felszámolás.
Köszönöm szépen a válaszokat!
Jogerős első és másodfokú ítélet van. Írásban is figyelmeztettem, hogy ha nem teljesít önként, akkor végrehajtást fogok kezdeményezni. A határidő már bőven letelt.
Ne haragudjon Kovács_Béla_Sándor Ügyvéd Úr, de mit jelent pontosan a 25K?
25 ezer?
A végrehajtás elindítása költségmentes, de a kényszertörlést nekem kell fizetni, előlegezni?
Úgy értelmezem a válaszukból:
- hogy lehetséges az egyidejű végrehajtás és kényszerfelszámolási eljárás kezdeményezése,
- viszont különböző helyen kell elindítani.
Ne haragudjanak, de nekem életemben először fordul ez elő, ezért kérdezek aprólékosabban, hogy legalább most ne hibázzak.
Köszönöm szépen!
Javítok, ezt akartam írni:
De az egyidejűséget nem tartom célszerűnek.
Tisztelt Szakértő!
A férjem évek óta nem fizet TB-t a szakmájában alkalmi munkákból van jövedelme.500000 Ft-ot követel a NAV. Nincs semmije. Részletekben sem tudja kifizetni. A kérdésem az lenne az ő tartozása rám is hárulhat mint házastársra? Gondolkoztam hitelen de nem tudnánk még azt is fizetni.Bérlakásban élünk. Mit tegyünk nagyon elvagyok keseredve.
Köszönöm előre is a válaszát.
Írjál kérelmet a navnak hátha elengedik.

kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02