Tehát végrehajtás kifogást adják be? Írjam le a tényállásom és mellekeljek valamit hozzá? Hova kell beadni? A munkáltató azt mondja addig nem állítja le míg a végrehajtó nem küld neki erről levelet, hollot amit annó küldött neki a végrehajtó hogy mi alapján és mennyit tiltson abból látja hogy megtérült.
végrehajtás kérdések
És az okostojás munkáltatód miért nem hagy fel a levonással? Egyébként Vht. 41. §.
Kedves hozzáértők!
Van egy tartozás ami fizetési letiltással megtérült! Bementem a végrehajtó úrhoz és kérdeztem hogy miért vonják továbbra is a fizetésem 33% ha megtérült a tartozás. Azt mondta hogy a követelő nem reagál semmilyen megkeresésre és nem nyilatkozik a megterülésrol sem, így addig nem tudja felfüggeszteni. Mostmár a követelésen túl is fizettem már. Kihez vagy hova tudok fordulni?
Köszönöm szépen a segítséget
Köszönöm az észrevételeid.
Ez már nem jogi kérdés, de kétségtelen, hogy a követeléskezelő könnyebben a pénzénél van. (Ugyanakkor az is igaz, hogy a pénzintézet is gondolkodhatott volna úgy, hogy még mindig jobban jár, ha elfogadja az ajánlatodat, mintha engedményezi a követelést kevesebbért.)
@kbs
Értem. Rosszul fogalmaztam, mondjuk ha csak kicsit gondolkodom nem így írom, hisz' szerződéstől lehet elállni maximum.
Mit gondolsz a követeléskezelő "engedékenyebb" lehet, mint a bank? (ajánlat elbírálása kapcsán - személyesen tervezem egyébként)
Nem tudom hogy megy ez a háttérben, de gondolom a banktól megvették X összegért s ha arra ráajánlok már jó lehetek talán?
Miért állt volna el? Majd megállapítják a jogutódlást. (Nem is lehet egyébként elállni, az eljárás megszüntetését kérheti a végrehajtást kérő.)
Sziasztok!
Adott egy megsemmisített ingatlanárverés (2019. tele). (írtam már ezügyben) Adott még két ajánlat a tartozás rendezésére a vh-kérőknek, amire csak az egyik reagált nem túl kedvezően.
Azóta végrehajtási cselekmény nem történt.
Mai napon követeléskezelőtől levél: a bank az MKK-ra, az MKK pedig rájuk engedményezte a tartozást.
15 napon belüli fizetést vagy az ajánlatomat (!) várják.
Ilyennel még nem találkoztam. Elképzelhető, hogy a bank elállt a végrehajtástól és inkább eladta a tartozást követeléskezelőnek?
Tudom, megkérdezhetném a végrehajtót, de itt az kb. lehetetlen küldetés.
Köszi a választ!
Akkor valóban a biróság nehezítette meg a dolgukat. De hogy ez pontosan mit jelent, csak a kérdező tudja. Majd még ír, ha tényleg akar valamit.
Ha követelés kerül elő, amiatt nem kell póthagyatéki eljárás. Hiszen a hagyatékátadó végzésben - vagy hagyatéki bizonyítványban - benne van, hogy ki az örökös. Az elég kell legyen.
Volt. De azt írja, a követelés kimaradt belőle. Aztán "a Bíróság megnehezítette a helyzetüket". Szakszerűen és érthetően írja le a tényállást, egy kicsit sem fogalmaz homályosan. Előző életében rejtvénykészítő lehetett a kérdező. Naja.
Úgy látom, volt hagyatéki eljárás. Tehát nincs szükség póthagyatékira. Ha a bíróság nem állapította meg a jogutódlást, annak más oka van, nem az, hogy a követelés nem volt benne a hagyatéki leltárban.
A kérdező írja ezt. Majdnem. De ha a felperest kicseréljük vh-kérőre, az alperest pedig adósra, akkor már egy egészen életszerű tényállást tükröz a mondata.
„az elhunyt végrehajtást kérő folyamatban lévő végrehajtásban”
Ez az én saját mondatom, de most kétszer is el kellett olvasnom, hogy megértsem. Ezért inkább újból nekifutok: Póthagyatéki eljárást kell indítani, melyben az elhunyt örökösei bejelentik, hogy az elhunyt egy folyamatban lévő végrehajtásban a végrehajtást kérő. :-)
„ az elhunyt végrehajtást kérő folyamatban lévő végrehajtásban. ”
Ha az volt.
Szilvi55, a kormányhivataltól kérhetsz támogatást jogi segítő szolgáltatásainak igénybevételéhez.
Póthagyatéki eljárást kell indítani, melyben az elhunyt örökösei bejelentik, hogy az elhunyt végrehajtást kérő folyamatban lévő végrehajtásban. A jogerős hagyatéki végzéssel lehet kérni a végrehajtást kérő jogutódlásának megállapítását a végrehajtást foganatosító bíróságnál. Azt követően pedig kérni kell a végrehajtás folytatását.
Ehhez nem feltétlenül kell ügyvédet fogadni, de a helytelenül megfogalmazott kérelmek elkerülépse végett nem árt tisztában lenni azzal, hogy a végrehajtásban már nincs felperes meg alperes, hanem végrehajtást kérő és adós van! Meg persze végrehajtó, és végrehajtást foganatosító bíróság. A póthagytékit a közjegyzőtől kell kérni, a jogutódlást pedig a bíróságtól, de a végrehajtónál benyújtva. A végrehajtás folytatását pedig a végrehajtótól kell kérni.
szilvi55,
Nem fűznék nagy reményeket ahhoz, hogy jelentkezni fog valaki, de akár még ez is lehet. Pláne, hogy még egy települést sem írtál.
Van ügyvédkereső itt ezen az oldalon, kereshetsz ott is.
Amit javasolni tudnék, az az, hogy keress meg ingyenes jogi tanácsadást.
Van ilyen a bíróságokon is, hívd fel a helyi illetékes bíróságot és kérdezz rá.
Vagy, keress egyesületet, civil szervezetet, ahol foglalkoznak ilyesmivel. Van ilyen a NANE egyesületnek, illetve pl. az Utcajogász, amelyik elsősorban hajléktalanoknak nyújt jogsegélyt. Keress még a neten, vagy kérdezz tőlük ötletet, ha nem tudnak segíteni.
Jó napot!
abban az ügyben kérnék segítséget, hogy párom elhunyt édesapja felperes volt egy végrehajtási ügyben, melyből győztesen került ki, így az alperes a fennálló tartozást utalással rendezte minden hónapban különböző összegben.
Mikor párom édesapja elhunyt, leállították az utalást.
Párom és testvére, az örökösök, igényt tartanának a fennmaradó összegre, azonban az a hagyatékban nem szerepelt, így a Bíróság megnehezítette a helyzetüket.
Ebben szeretnénk segítséget kérni, hogy tudnának hozzájutni az összeghez.
Én anyaotthonban élek lakhatási körülmények végett kisfiammal, párom pedig a lakásban, ahonnan el kellett jönnünk, mert gyerek számára már nem volt biztonságos.
Párom beteg, így nehéz munkát vállalnia, ezért szeretném kérni, hogy ha tudnak megbízható jogászt, aki tud ebben segíteni, és elfogadható áron dolgozik, illetve az ára arányban van a képességeivel eredményeivel is, akkor kérem jelentkezzenek!!!
Ez a pénzösszeg sokat tudna segíteni rajtunk.
Várom mielőbbi válaszokat.
SÜRGŐS lenne, mert 45 napon belül kellene különböző doksikat beszolgáltatni, válaszolni.
Köszönettel
Szalai Szilvia
Tisztelt ügyvéd Úr!
Írnék email ha lehetséges!
Most soroljam?
A Beltáv Kft. (ha arról van szó) nem szűnt meg. Megszűnt gazdasági társaság számára, javára nem is lehetne végrehajtani. (Kinek utalja a munkáltató a levont összeget?) A végrehajtó "nem tilt", hanem felhívja a munkáltatót a letiltásra. Azt, hogy letiltással térült-e a teljes tartozás, nem a végrehajtó dolga számon tartani, hanem a letiltást foganatosító munkáltatóé. Ergo a letiltást nem a végrehajtó "állítja le", hanem a munkáltató.
Etc.
Egyébként ha nem lenne ez a sok tévedés a tényállásodban, akkor Vht. 41. § szerinti eljárás, és ha kell, per.
Ezt nekem írta? Mire gondolt?
Valamit félreérthettél. Vagy még inkább több valamit.
Szép napot!
Én egy végrehajtási ügyben kérném a segítségét! Adott egy beltav Kft felé fennálló tartozás. Ez munkabér letiltas útján megtérült, a végrehajtó nem hajlandó lezárni a végrehajtást amíg a beltav Kft nem igazolja vissza a megtérülést, a beltav Kft viszont semmilyen megkeresésre nem reagál a végrehajtónak. Próbáltam utána keresni a cégnek és úgy látom hogy megszűnt. Mi a teendő ebben az esetben? A végrehajtó mindaddig tilt amíg nem kap vissza kérdeztem hogy akkor ezek szerint a tartozás többszöröse is levonásra kerülhet, a válasza az volt hogy igen. Nem igazol vissza a cég, ő addig tiltja... Dokumentumokkal tudom igazolni hogy ez a követelés megtérült.
Köszönöm szépen a segítséget
További szép napot
„Ha valaki tudja, hogy mennyi jutalék illeti meg, az pont a végrehajtó. Ha valaki tudja, mennyi jutalékot kapott meg, az is pont a végrehajtó (a tényleges megtérüléstől függetlenül : arról nem feltétlenül tudhat pontosan, az okos adósok/vh kérők miatt).
Nincs olyan hülye végrehajtó, aki ha már beszedte a jutaléka felét, utána beszedné az egészet mégegyszer.”
Köszönöm szépen! Valahogy mindig azt hiszi az ember, hogy átverik (még ha az nem is így van), és ösztönösen erre koncentrál, ez pedig elvonja a figyelmét a valóságról. (ez voltam most én)
gerbera317-nek is köszönöm a képszerű szemléltetést. Igazán ötletes.
Egy félig töltött pohárba már nem lehet egy egész pohárral beletölteni, mert ha betelik, akkor a fölösleg - ahogy töltöd bele ész nélkül - túlcsordul a pohár szájánál, és akkor olyan lesz a terítő, meg a nadrágod...
strix22,
Ha valaki tudja, hogy mennyi jutalék illeti meg, az pont a végrehajtó. Ha valaki tudja, mennyi jutalékot kapott meg, az is pont a végrehajtó (a tényleges megtérüléstől függetlenül : arról nem feltétlenül tudhat pontosan, az okos adósok/vh kérők miatt).
Nincs olyan hülye végrehajtó, aki ha már beszedte a jutaléka felét, utána beszedné az egészet mégegyszer.
Ha mégis, akkor az minden bizonnyal inkább adminisztrációs hiba, valamelyik alkalmazott nem futtatta össze a szálakat. Jó esetben elég szólni, és saját hatáskörben javítja, de ha nem, és ragaszkodsz az igazadhoz, mehet a gerbera által írt vh kifogás.

kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02