gerbera317 azért nem jó mert amennyivel vonják én annyival fizetni nem tudom! Eleve 4 órás munkabéremnek levonják a 33 százalékát az 23 e ft,és ami meg marad abból nem tudom eltartani a gyermekeimet!
Ezért szeretném ha részletfizetést tudnék kérni a még fenálló tartozásomra!
Ja meg nem beszélve arról hogy a végrehajtónak minden letiltás után 8% megy ami ugyebár kidobott pénz!
Ja és arra amit korábban írtál hogy ingyen nem fog senkinek közvetíteni a végrehajtó ha azt nézed nem ingyen közvetít mert már az első két levonás neki ment, meg minden hónapban az a 8% !
végrehajtás kérdések
Ha lejár a felfüggesztés, a végrehajtás letiltással fog folytatódni. Addig kell kijárnod a végrehajtást kérőnél, hogy beérje kevesebbel, mint ami 33%-ból térülne.
A felfüggesztés az intézkedési tilalmat jelent. Ha írsz a végrehajtónak, hogy küldje tovább a kérelmedet a végrehajátst kérőnek, nem fogja megtenni, mert az is intézkedés, ami - ugyebár - tilos. Arról nem is beszélve, hogy - akármit is írsz erről lejjebb - felfüggesztés hatálya alatt a végrehajtónak sincs bevétele az ügyből, tehát igenis ingyen dolgozna. Nem. Ebben az eseteben a részletfizetéshez kizárólag az adósnak fűződik érdeke, járja ki tehát az adós.
Ne gondold, ha a végrehjtást kérővel külön megállapodsz, akkor a végrehajtót nem illeti meg a díjazása. Itt most nehogy leállj velem vitatkozni, olvasd el inkább a 254. §-t.
A részletfizetést - ezt nem győzöm hangsúlyozni - nem kérni kell, hanem elkezdeni.
Nem kötelező nekem hinni.
Lilike87
MUSZÁJ lesz TÖBBET keresni...
Én nem a végrehajtónak írok hanem a bíróságnak mivel ezt a felfüggesztést is a bíróságtól kértem és kaptam meg. Most azt kérem majd tőle hogy állapítson meg egy törlesztőrészletet amivel tudom fizetni mivel a létfentartásunk veszélybe kerül,és az egy főre jutó minimál sincs meg ha elosztom.
gerbera317! nem fogja beérni kevesebbel sőt mikor utoljára beszéltem vele azt mondta ő egyben szeretné ha kifizetném!
Itt nincs kivel beszélni!
csalika
Hasonló helyzetben lévő ismerősöm szeretett volna a gyermeke nevére bankszámlát nyitni. Megteheted, de a legtöbb pénzintézetnél kikötik, hogy ezen a számlán csoportos átutalásból (munkabér, családi pótlék, stb.) származó pénzt nem fogadnak.
csalika
Hasonló helyzetben lévő ismerősöm szeretett volna a gyermeke nevére bankszámlát nyitni. Megteheted, de a legtöbb pénzintézetnél kikötik, hogy ezen a számlán csoportos átutalásból (munkabér, családi pótlék, stb.) származó pénzt nem fogadnak.
„Én nem a végrehajtónak írok hanem a bíróságnak mivel ezt a felfüggesztést is a bíróságtól kértem és kaptam meg. Most azt kérem majd tőle hogy állapítson meg egy törlesztőrészletet”
A végrehajtás felfüggesztése a bíróság hatásköre. Ld. 48. § (3).
A részletfizetés megállapítása ezzel szemben a végrehajtó hatásköre, ld. 52/A. §. Ha a bíróságnak írsz, ők azt azonnal továbbítják a végrehajtónak. Úgyhogy fáraszd csak a bíróságot, biztosan szeretni fognak érte...
Ha kérdésed van, kérdezz! Ez a fórum erre való. Ha viszont csak önálló elmeböffeneteid vannak, minden alap nélkül, amiket nem is kérdés formájában, hanem tényközlésként adsz közre, azokat inkább tartsd meg magadnak, vagy valamilyen más fórumra írd meg őket, ahol feltétel nélkül elfogadják tőled, de talán még le is borulnak előtted.
Kedves gerbera317!
Nem tényközlésként írtam,bár te mindent megtudsz cáfolni, vagy kérdőjelezni!
Igen a bíróságnak fogom címezni a levelemet,majd ők küldik tovább ahova kell és ha van esetleg cseppnyi remény hogy igenis kaphatok részletfizetést akkor már megérte utánna járnom!
A végrehajtónak meg szerintem kötelessége igenis ingyen intézkednie ezzel kapcsolatban és szerintem nem én vagyok az első aki részletfizetést kért végrehajtótól,mert ugyebár már kapott egy szép kis summát érte mivel a letiltás kezdetekor legelőször is az ő díját vonják!
Nekem is van egy munkaköröm pont ezért kapom a fizetésemet,nem azért h pl a munkám ez és az részéért külön díjat számoljak fel!
Én legalább is így gondolom és tudom is.
Ne haragudj érte ha esetleg félre informált vagyok!
És bocsáss meg azért is ha esetleg kiállok a saját igazamért!
De már teljesen eltértünk attól amit én szerettem volna megtudni meginformálódni!
Tehát akkor van lehetőség végrehajtás alatt lévő tartozásra részletfizetést kérni?
Persze. Kérni bármit lehet.
És meg is kaphatom?? Van rá esély?
A bíróságtól biztosan nem. Egy felfüggesztett végrehajtásban pedig pláne nem.
Akkor mit javasolsz hogyan tovább? Kitől kérjem és mikor?
A végrehajtótól. Amikor lejár a felfüggesztés. És egyidejűleg fizesd is meg nála a részletet.
Itt nincs végrehajtói iroda megszűnt! Csak levélben tudnám.
Nem egy tetőszlegesen kiválasztott végrehajtótól, hanem az _eljáró_ végrehajtótól. Egyébként írásban. Hogyan másként?
Igen azt tudom hogy az eljáró végrehajtótól kell. Na akkor kérem majd tőle.
Ha nincs végrehajtható vagyonod és jövedelmed, 5 év alatt elévül. Ha viszont törlesztgeted akkor meg soha. Csak egy életed van, nem éri meg adósrabszolgaként eltölteni.
Iván:
Ez ennyire nem egyszerű. :)
Ha a vh kérő figyel, és áldoz (keveset) akkor nem évül el amíg él az adós.
És még ennyire sem egyszerű. Hatályos letiltás van, csak a végrehajtást felfüggesztették 3 hónapra. Mindezt lásd az előzményben.
A végrehajtási jog tudtommal elévül, ha 5 évig nem volt végrehajtási cselekmény. Az új ptk szerint a levél kiküldés nem szakítja meg az évülési időt. Ha az adósnak semmilyen végrehajtás alá vonható vagyona és jövedelme nincs a közbeeső időben, akkor szerintem az évülést nem tudják megszakítani.
Jó-jó, de ez hogy jön most ide?
Iván:
Ha a végrehajtó 4,5 évente lekérdezi a bankokat, az tb-t, gépjármű nyilvántartást meg a takarnetet az adós cuccai után akkor az végrehajtási cselekmény?
Bíróság szerint az lesz.
Lilike87
Az a kirohanás 13:24-kor az komoly?!
Vagy csak egy alkalmi idegroham volt?
Mert, ha komolyan gondoltad, akkor ideje a fejedhez kapnod!
Aztán lenyugodni, aztán tájékozódni.
Akkor majd nem találsz ki ennyi butaságot saját kútfőből.

kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02