végrehajtás kérdések

facsiga77 # 2018.02.24. 19:46

Ja egy fontos dolog.

Az erdő értékesítési árát nagyon tedd el, és amikor megkeres akármelyik végrehajtó (bűnügyi költség, a Kft-s) akkor azt pontosan fizesd be a végrehajtónak.

Ugyan kicsi az esélye hogy megtalálnak vele, de ez fedezetelvonás bűntett lenne egyébként ami 3 év próba alatt nem olyan jó játék.

SaireyVMK # 2018.02.24. 20:15

"Ugyan kicsi az esélye hogy megtalálnak vele, de ez fedezetelvonás bűntett lenne egyébként ami 3 év próba alatt nem olyan jó játék."
Szerintem meg elég könnyen megtalálják ,ha már a végrehajtás kihirdetése után akarja elvonni a fedezetet a hatóság elől.Ráadásul az már valóban bűncselekmény,ami nem igazán tesz jót az imázsának.Ha előtte tette volna akkor is fedezetelvonás lett volna és akkor sem egy végtelenségig bonyolult dolog az utánajárás.

Ha pedig bebizonyosodik,hogy a férj is benne volt a fedezet elvonásban akkor már az ő vagyonával is felelnek a tartozás után. Jó kis játék lenne mondhatom.

Amúgy fizettek már ennél többet is.

facsiga77 # 2018.02.24. 22:08

Ezért írtam hogy tegye el az erdő árát, és azt fizesse be.
Csak azért érdemes neki eladni, hogy az elévülésbe ne zavarjon bele a 3-4-5 évig árverezett vacak.

A végrehajtás meg még nincs soron, bár nem hiszem hogy sokat ülnének rajta.

facsiga77 # 2018.02.24. 22:12

Amiről van számlája arról jó ha meg is marad.

Kicsi az esély hogy a végrehajtóval tart a vh kérő, de ha igen akkor az utolsó bugyi is foglalásra kerülhet.

Amiről nincs számla, szerződés arról vélelmezni kell hogy az adósé és foglalható.
Ha van számla de a házasság utáni akkor is.

Egyszer biztosan be fog térni a végrehajtó, lehet hogy 10 perc alatt ír egy jegyzőkönyvet hogy nincs semmi foglalható, sőt ez a gyakori.

gerbera317 # 2018.02.25. 05:27

Jaj jaj jaj. Hát muszáj itt erőlködni? Senkit sem zavar, hogy a "mit vihet a végrehajtó?" című topik unos-untalan erről szól, és ez már százszor ki lett tárgyalva?

tudatlan3 # 2018.02.25. 08:08

D-MON

Van bűnügyi költség, kb. 350 ezer, ezt is a kft-nek kell fizetni.
Biztos ,hogy nem.Az államot illeti.Törvényszéki szedi be ha tudja.
A férjem nem ismertem, mikor az ügy elkezdődött, és ő mindent a házasságunk előtt vásárolt. Milyen okirattal bizonyítsa, hogy az övé?

Nem kell okirat.Jegyzőkönyvben rögzítteti hogy nem az adósé.Nincs a hüle vh aki belemegy egy értelmetlen igényperbe.

Nem kell már annyira rettegned.

nonolet # 2018.02.25. 08:24

D-MON

"Ilyen bonyolult kérdést tettem fel?"

Nem... csak a válasz (szerintem) egyszerű, bár nem kellemes.

Munkabér letiltás esetén csak az éhen nem haláshoz szükséges részt hagyják meg neked.

A netto 142500 Ft/hó feletti részt elviszik.

A 142500 Ft-ot pedig felezik (50%) vagy alapban harmadolják(33%).
Azaz marad nálad 71250 Ft/hó vagy jobb esetben 95000 Ft/hó

- -

Ezért, (szerintem) a jogerű után ne várd meg a végrehajtást, hanem fizess.

Vagyis...
Ideje egy JÓÓÓÓÓL-jobban fizető állást keresned.

Aztán felvenni egy hosszútávú (8-10 éves) hitelt.
Abból kicsengetni a kártérítést.

Főleg azért, mert így a fizetésedből több marad nálad.
Nomeg esetleg olcsóbb is lesz szummában a hitel mint a végrehajtás

- -

Aztán majd ráérsz még pereskedni
és
visszakövetelni, ha jogtalannak tartod a kártérítést.

- -

Az erdőtől egyébként is jobb mielőbb szabadulni.
Csak a gond van-lesz vele.
művelési kötelezettség, erdőgazdálkodás, erdőterv, stb.

Valamelyik tulajdonos társ csak megveszi.
Mégha nyomott táron is...

nonolet # 2018.02.25. 08:28

D-MON

Ha mégis a végrehajtót várod, akkor pedig...

A férjeddel köss egy vagyonjogi szerződést,
amiben tisztázzátok, hogy

• mostantól különkasszán lesztek

és, hogy az eddigi vagyonból

• mi a tiéd
  • mi az övé

Utána már mindenki önálló vagyonszerző lesz.

tudatlan3 # 2018.02.25. 09:51

az más.

tudatlan3 # 2018.02.25. 09:51

eddig ezt nem írtad

Gorcsev Iván # 2018.02.25. 10:14

Üdv!
Nav határozat felülvizsgálati perben a végrehajtás elévülésnek nyugvása az ítélettel megszűnik? S ha a nav a tartozást az ítélet után továbbra is felfüggesztve tartja az adószámlán tetszés szerinti időre azzal egyben kitolja az elévülési időt, vagy ezt azért meg lehet támadni?

Lilike87 # 2018.02.25. 14:05

Sziasztok! Üdvözlök mindenkit!
Lenne egy olyan kérdésem amire nem találok választ az interneten,minden választ köszönök!
A kérdésem az hogy felfüggesztett státuszban van egy végrehajtás alatt lévő tartozásom ami nem hitel vagy banki tartozás hanem magánszemélynek tartozok és ő ezt jogi úton hajtja be! De most hogy felfüggesztették ezt egy időre azt szeretném ha megtudnánk egyezni egy törlesztőrészletbe amit tudok fizetni hogy ne kerüljön sor az újabb letiltásra.
De a végrehajtás kérőt nem tudom elérni semmilyen úton mert nem reagál semmilyen üzenetemre,hívásomra sem.
A bíróság állapíthat meg ebben az esetben törlesztőrészletet?
Köszönöm a válaszokat!

Vadsuhanc # 2018.02.25. 15:25

Lilike87

Ki és mikor mire alapozva függesztette fel a végrehajtási eljárást?

facsiga77 # 2018.02.25. 15:34

Végrehajtó hivatalból adhat 12 havi részletet, ahhoz nem kell a vh kérő.

Ha ennél hosszabbat szeretnél ahhoz kell a vh kérő hozzájárulása.

írd meg a végrehajtónak hogy mit tudnál vállalni, és az majd megkérdezi a vh kérőt.

nonolet # 2018.02.25. 16:19

D-MON

Írtam már....

- -
Ideje egy JÓÓÓÓÓL-jobban fizető állást keresned.
- -

Nem vicc volt!

Vadsuhanc # 2018.02.25. 16:22

És a végrehajtás felfüggesztéséhez sem kell a bíróság?

gerbera317 # 2018.02.25. 19:42

írd meg a végrehajtónak hogy mit tudnál vállalni, és az majd megkérdezi a vh kérőt.

Felfüggesztett végrehajtásban a végrehajtó még csak belehányni sem fog az aktába, nemhogy a felek között közvetítsen, ingyen, szívességből.
Részletfizetést pedig nem kérni kell, hanem kérdés nélkül elkezdeni. Ezt diktálja a józan paraszti ész és a törvény is.

facsiga77 # 2018.02.25. 19:45

:))))

Jól van akkor a felfüggesztés után közvetlenül.

:))))

Elkezdeni el lehet valóban egy minimum 1/12 résszel, és az igazolás mellett lehet kérelmezni a továbbira a 11 részletben való megfizetést.

gerbera317 # 2018.02.25. 19:52

Azt sem igaz, hogy csak 12 hónapra engedélyezheti a végrehajtó részletfizetést. Az egy másik dolog, hogy nem szívesen engedélyez ennél hosszabb futamidőt.

csalika # 2018.02.25. 20:19

üdvözlet mindenkinek!

Nem rég leirtam,hogy végrehajtás van ellenem,jövedelem 33%.
Két hete megjött a levél a felmondott svájci frank alapu jelzálog hitelem mellé lévö állami kezeségbeváltása miatt
tartozom 4.2-millioval.talán,jogos talán nem...nem tudom.
Viszont szeretném megkérdezni,hogy mivel már a fizetésem 50%-letiltás alatt van (33-végrehajtó+20%gyerektartás)ha a N.A.V.nem engedélyezi a kérelmemet a részletfizetésre,akkor elsö helyre kerül a letiltásban ?
Ha nem tud tiltani,megvárja még letelik a elözö(kb még 7-8 hónap)?bár reálisan gondolva miért várna az "állam bácsi"..jön foglalgondolom,persze nincs nagy vagyonom(luxus tárgyam meg pláne).
Szeretném még megkérdezni.hogy a kiskorú fiam(12-éves)nyithatok-e folyószámlát,hogy ne inkaszózák?
Az igaz ,hogy kérhetem a fizetésem fentmaradó részét kp-ban,vagy postán?köszönöm.

gerbera317 # 2018.02.25. 20:22

A kérdésem az hogy felfüggesztett státuszban van egy végrehajtás alatt lévő tartozásom ami nem hitel vagy banki tartozás hanem magánszemélynek tartozok és ő ezt jogi úton hajtja be!
Ezt olvasva, én abban a 'felfüggesztésben' sem vagyok annyira biztos, hogy az tényleg az.

gerbera317 # 2018.02.25. 20:24

Csalika
Első a gyerektartás, utána az adóztatozás, majd a többi.

csalika # 2018.02.25. 21:07

köszönöm a válszt.gerbera.a jövedelemmel kapcsolatban tudsz valamit mondani? köszi.(szálanyitás,posta,kp?)

Lilike87 # 2018.02.25. 21:16

gerbera317!Pedig biztos lehetsz benne mivel a végzésben ez áll hogy felfüggeszti igaz csak határozott ideig 3 hónapig, és pont ezért kérdeztem hogy van e lehetőség a végrehajtás alatt lévő tartozásra ami most fel van függesztve részletfizetést kérni hogy ha letelt az idő ne kezdjék el tiltani megint!
Már a munkáltató is megkapta ezt a papírt és már nem tiltanak a fizetésemből!
Ne haragudj ha fotót a végzésről nem csatolok számodra!
Ha méltányolható okot adsz rá felfüggesztik, persze ezt nem elég csupán leírni igazolni is kell!!!!!!!!!!!!!!!!

gerbera317 # 2018.02.25. 22:25

Hát akkor felfüggesztették.
A letiltás miért nem jó neked? Az is egyfajta részletfizetés.