végrehajtás kérdések

gerbera317 # 2016.07.07. 11:47

:-)
Tudjuk, hogy te erről beszélsz. De itt közjegyzői, elektronikus vh-lapról van szó, aminek 17 pontja van, meg az apróbetűs rész, meg az aláírás + bélyegző.

Kovács_Béla_Sándor # 2016.07.07. 13:28

Jaaa... Azt nem nézegetem, a jogerős fizetési meghagyás alapján kitölti saját magát. :)

walowilag # 2016.07.08. 18:37

kérdés
mi van akkor, amikor többször vhá alá került ingatlanra nincs vevő?
az adós megússza? neki nincs semmije, az örökösök lemondanak az örökségről, vagyis az adósságról.
több tízmillióról van szó. így kell ezt csinálni, és az állam elkárolja ezt? mert kiadta a hitelt(eket), de soha nem látja viszont, mert behajthatattllann.
lehet nyerészkedni az okosok által.
nagy hüjeség volt az adósok börtöne című akármi eltörlése
köszönöm az észrevételeiteket

Letiltások

Grave7 # 2016.07.08. 21:20

Ezt a kérdést már feltetted pár hete, gerbera317 meg is válaszolta.
Kérlek ne ismételd magad.

danixxl83 # 2016.07.09. 13:58

Köszönöm a válaszokat, nem vettem meg a lakást (egyébként a házunkban van), az árverés még csak most van kiírva.
Illetve volt, mert az adós a napokban megkapta az árverés kiírásáról az értesítést és gyorsan rendezte tartozását.

gerbera317 # 2016.07.09. 14:27

:-) Így kell ezt csinálni. A kecske is jóllakik, és a káposzta is továbbra is ott lakik.

Lövi # 2016.07.10. 12:17

Előre is kö szönöm a segítséget.
A tanácsukat kérnék a dolog úgy áll hogy a párom a báttyának elment kezesnek és mint lenni szokott elusztak és nem fizettek a hitelt mire mi megtudtuk hogy állnak a dolgok addig már a végrehajtónál volta dolog és a páromnak a fizetését is elkezdték vonni viszont most lenne vevő a házra és a bank is belemenne a vételbe de elöbb ki kell fizetni a végrehajtónál 1.2 millió ft ami nélkül nem lehet eladni a házat és a sogoromméknak nincs pénze nekem kéne kifizetni a kérdés tudok e a végrehajtóval ebből az összegből lefaragni alkudozni vagy egy ügyvéd a nevében tud e vagy fogadjam el hogy ki kell fizetni és kész.
A másik kérdésem ha ki kell fizetnem a sogorommékkal lepapiroznám a kölcsönadott pénzt milyen szerződést kell írni és kinél célszerűbb ügyvéd vagy közjegyző előtt megírni mert hiába rokon kell a papír ròla gondolom válaszukat köszönöm előre is.

Kovács_Béla_Sándor # 2016.07.10. 12:47

A végrehajtóval biztosan nem tudsz. A hitelezővel esetleg. (Persze, ha ez az összeg mind a végrehajtó munkadíja, költségtérítése, akkor senkivel nem tudsz róla egyezkedni.)

nora6666 # 2016.08.26. 20:09

Udvozlom!
Lenne egy kerdesem. Aposom aki mar 80 eves 20 evvel ezelott egy osztrak cegnel dolgozott neves mernokkent. 3 nappal azelott hogy jarna a vegkielegites kirugtak es megvadoltak csalassal lopassal mindennel. Jogi uton 2 ev pereskedes utan megnyerte a pert. Minden vad alaptalan volt. Viszont karteritest sosem kapott. Nincsenek konnyu anyagi helyzetben es szeretnem megkerdezni a mai vilagban esetleg lenne e mod a behajtasra.
Varom valaszat es koszonom elore is!
Udvozlettel Nora

Burn Out # 2016.08.26. 20:45

Kért egyáltalán kártérítést? Azt megállapította a bíróság? Mikor? Létezik még a cég?

Amúgy eléggé sanszos, hogy bármilyen igény ennyi idő után elévült. Szóval szerintem nincs lehetőség.

nora6666 # 2016.08.29. 20:44

Kert karteritest, es jart is volna de gyorsan megszuntettek a ceget es eltunt hirtelen minden illetekes akinek fizetni kellett volna. Ott alltak megnyert perrel 10 millios osszeg volt akkor. Sehogy es senki nem tudta behajtani. Nem is ertem hogy tortenhet ilyen... a jog vedi az embereket allitolag. Remenykedunk hatha valakinek lenne jo tippje. Koszonom

elfmage999 # 2016.08.29. 20:46

Miért vártatok eddig ezzel?

Jó eséllyel elévült.

Attila111111 (törölt felhasználó) # 2016.08.30. 07:15
Vadsuhanc # 2016.08.31. 13:04

Tisztelt Fórumozók !
Nem tartom kizártnak, hogy nagy hülyeséget kérdezek, de itt és a jogszabályokban nem találtam rá választ. Problémám illetve a kérdésem a következő.

Négy végrehajtási eljárás négy különböző szám alatt van ellenem folyamatban egy végrehajtónál. A négy eljárásban nincs bekapcsolódás. A végrehajtó az elmúlt hat év során csak egy ügyben végzett végrehajtási cselekményt a másik háromban nem.

Megszakadt-e az elévülés az utóbb említett három ügyben ?

Köszönettel.

Attila111111 (törölt felhasználó) # 2016.08.31. 13:23
Kovács_Béla_Sándor # 2016.08.31. 13:33

Biztos vagy benne, hogy nem egyesítették az eljárásokat?

Vadsuhanc # 2016.08.31. 13:43

KBS ! Teljesen biztos, bent voltam a végrehajtónál. Az itt feltett kérdésemre elhárító mozdulatot tett, de választ nem adott. Gondolom ezzel akar cselekvésre ösztönözni... ( mert amúgy korrekt, ami elég ritka )

Kovács_Béla_Sándor # 2016.08.31. 17:27

Szerintem egyesítenie kellet volna. Ha nem tette, akkor azokban az eljárásokban, amelyekben nem történt cselekmény, beállt az elévülés. (Nem rég láttam konkrét ítéletet analóg ügyben. Megszüntette a bíróság azt a végrehajtást, amelyben elévült a követelés, pedig még egy kicsit trükközött is a végrehajtó. Gondolom, a kártérítést elkerülendő.)

Vadsuhanc # 2016.08.31. 17:43

Tisztelt KBS !

Köszönöm válaszod. Gondolom én, hogy pert kell indítanom ? Jelen pillanatban a kártérítéssel kapcsolatban ( főleg a végrehajtó felé ) egyenlőre nem merült fel igényem.

Kovács_Béla_Sándor # 2016.08.31. 18:22

Előbb jelents be a végrehajtónak, hogy szerinted elévült, és kérd, hogy folytassa le a Vht. 41. § szerinti eljárást.
(A kártérítésre a végrehajtást kérő tarthat igényt, nem az adós.)

Vadsuhanc # 2016.08.31. 18:38

KBS !

Nagyon szépen köszönöm a segítséged !

Ígérem ebben a hónapban már nem zaklatlak ! :-)

Köszönettel:

Misi

Grave7 # 2016.08.31. 20:49

@Vadsuhanc, Kovács_Béla_Sándor: Egyesítés akkor jön szóba, ha ugyan az a végrehajtást kérő és az adós mindegyik eljárásban. Kérdező hozzászólásaiból ez nem állapítható meg.
Lehet az is, hogy az ügyek csatolva voltak/vannak (eltérő végrehajtást kérők de azonos adós esetén) és ekkor tényleg csak az egyik ügyben kell végrehajtási cselekményeket végezni, azok hatálya kiterjed a többi ügyre.

Kovács_Béla_Sándor # 2016.08.31. 20:54

Igazad lehet. Abban az ügyben, amelyről beszéltem, ugyanaz volt a vh-kérő is.

Attól tartok, a "csatolás" kevés lesz. Utalnék itt megint a hivatkozott ítéletre.

Vadsuhanc # 2016.09.01. 13:43

Grave7, Kovács_Béla_Sándor

Valóban négy külön jogosult van a négy eljárásban. Ez elkerülte a figyelmem. Ismét menni fogok majd be a végrehajtóhoz iratok másolatait kikérni.

A csatolással kapcsolatosan a végrehajtónak van-e vagy lett volna-e értesítési kötelezettsége felém. Az 1/2002. (I. 17.) IM rendeletben nem találtam erre vonatkozóan semmit. ( vagy elkerülte a figyelmem )

Köszönettel.

nora6666 # 2016.09.01. 20:07

En most tudtam meg a storyt... Sajnos nem gondoltak hogy segitseget kellene kerni. Eselytelennek konyveltek. :(