Tisztelt Végrehajtó1!
Nagy vonalakban vázolnám a gondomat.
Beházasodtam egy csonka családban. Az apósom 20 éve meghalt, és a 3 gyereke örökölte a ház felét 1/6-1/6-1/6 arányban. Az anyósom, a férjem egy húga lakja a házat, a másik húg férjének pedig az asztalos műhelye van ott. Másfél év alatt csináltek egy 800.000 .- Ft-os ELMÚ tartozást. Félek, a végrehajtástól.
Anyósom most intézi a nyugdíjazását, de egyik próbaidős munkahelyet a másik után veszti el. Az a húg, aki a házat lakja, éppen passzív táppénzen van, nincs semmilyen vagyona ezen az ingatlanon kívül. A másik húg a 4 hónapos kislányával szülési szabadságon (tgyás), a családjában van autó, de tudtommal nem az ő nevén. Egy férje által örökölt házat jelzálog hitelből újítottak fel. A férjemnek van egyedül bejelentett jövedelme. A férjemmel van egy 12 éves autónk, az ő nevén. Én is gyeden vagyok, építettünk egy házat, amin van egy 10 milliós jelzálog bejegyzés.
Első sorban azt szeretném megtudni, hogy mi a végrehajtás folyamata. Mi a legrosszabb, amire számíthatunk? Nem szeretnénk mások helyett fizetni, ezért szeretnénk felkészülni, hogy legyenek érvek a kezünkben.
Üdvözlettel
marcipanmami