Köszönöm szépen a válaszát!
Marcsa
apeh tartozás végrehajtása
„.Mik az esélyeim a könnyítésre?”
A Nav köteles méltányosan eljárni ha a feltételek adottak(ART).De minden ügy más és más.Jósolni nem akarok mert lehet hogy csak illuzióba ringatnám.
„Valamint azt szeretném megtudni,hogy ha időközben végrehajtás alá kerül az ingatlan,akkor ez az összeg abból „jóváíródik“-e?”
igen
„És egy utolsó kérdés:2 hétre külföldre utazom.Elhagyhatom így az országot?”
Minden további nélkül:)
Tisztelt Végrehajtó!
2007-ben vásároltunk egy ingatlant az akkori élettársammal.Az ingatlan(és a hitel is) közös névre került.Én lassan 2 éve elköltöztem az ingatlanból,már nem élek az akkori élettársammal.Ő továbbra is ott tartózkodik,de sajnos még a nevem továbbra is ott szerepel.Nemrég tudtam meg,hogy -állami kezességvállalásból adódó-APEH tartozásom van,közel 2,4 millió forint.Jelenleg levelet írtam fizetési könnyítésre,ugyanis áprilistól már ráterhelték a munkabéremre.Viszont a munkaviszonyom májussal megszűnik sajnos,és munka nélkül leszek.Mik az esélyeim a könnyítésre?Valamint azt szeretném megtudni,hogy ha időközben végrehajtás alá kerül az ingatlan,akkor ez az összeg abból "jóváíródik"-e?Mit tehetek?És egy utolsó kérdés:2 hétre külföldre utazom.Elhagyhatom így az országot?(bocsánat a buta kérdésért,de ezer éve nem jártam külföldön,és nem szeretném,ha ez ok lenne,hogy ne menjek)
Előre is köszönöm válaszát!
Marcsa
Igen,valószínűleg erről van szó!
Köszönöm a választ!
.................................
Tisztel Végrehajtó1!
Egy másik tárgyban is tettem fel kérdést,megtennéd,hogy ,megválaszolod?
Köszönöm előre is!
Igen,valószínűleg erről lehet szó...még a másodfokon az apeh határozat nem jogerős,most fellebbezik ügyvéddel,és birósági tárgyalást szeretnének.Gondolom az apeh be akarta biztositani magát amikor félig rátette a kezét az ingatlan felére.
Tisztelt Végrehajtó1! Tedd már meg,itt egy másik kérdésem is lenne , egy másik tárgyban írtam,válaszold meg lécci!
Köszönöm!
Aztt értem alatta hogy vagyonosodási vizsgálaton megállapitottak adó stb hiányt.Ez még nem végrehajtható de erre az esetre találták ki a biztosításiintézkedés nevü dolgot.Azza ekkor már vh alá vonható ingóság ingatlan.Azonban értékesíteni csak akkor lehet ha végrehajtható lessz az adóhiány.
Erre gondoltam hogy ez lehet a te leirásodban is.
Tisztelt Végrehajtó1 !
Az a helyzet,hogy nem igazán értem a kérdést.
De,ha mégis,akkor minek kell szerepelnie egy apehos levélben,ha ők ezt biztonsági intézkedésként akarták meglépni.
A barátaimról van szó,nem a saját ügyem.
Biztosítási intézkedés volt?
Tisztelt Végrehajtó1 !
Egy válófélben lévő házaspár egyik tagjának vagyon osodási vizsgálat során felmerült/még ma is vitatott- most kerül birósági szakaszba/ tartozása kb.2 millió Ft...melyre tekintettel a még közös tulajdonban lévő családi ház felét végrehajtás alá vonták.
Mit jelent ez a gyakorlatban? Ha majd egyszer kimondját a válást és megtörténik a vagyon megosztás... akkor a fele házat elárverezik? Esetleg rákényszeritik a házban maradó másik felet,hogy adják el és a vételár feléből kiegyenlítik az Apeh tartozást? Ha majd a biróság megállapitja,hogy nem megalapozott az apeh követelése,akkor intézkedik a biróság a végrehajtás alá vonás törlésére?
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02