apeh tartozás végrehajtása


Marcsa0503 # 2011.03.26. 21:13

Köszönöm szépen a válaszát!
Marcsa

végrehajtó1 # 2011.03.25. 17:19

.Mik az esélyeim a könnyítésre?

A Nav köteles méltányosan eljárni ha a feltételek adottak(ART).De minden ügy más és más.Jósolni nem akarok mert lehet hogy csak illuzióba ringatnám.

Va­lamint azt szeretném megtudni,hogy ha időközben végrehajtás alá kerül az ingatlan,akkor ez az összeg abból „jóváíródik“-e?

igen

És egy utolsó kérdés:2 hétre külföldre utazom.Elhagyhatom így az országot?

Minden további nélkül:)

Marcsa0503 # 2011.03.24. 17:39

Tisztelt Végrehajtó!
2007-ben vásároltunk egy ingatlant az akkori élettársammal.Az ingatlan(és a hitel is) közös névre került.Én lassan 2 éve elköltöztem az ingatlanból,már nem élek az akkori élettársammal.Ő továbbra is ott tartózkodik,de sajnos még a nevem továbbra is ott szerepel.Nemrég tudtam meg,hogy -állami kezességvállalásból adódó-APEH tartozásom van,közel 2,4 millió forint.Jelenleg levelet írtam fizetési könnyítésre,ugyanis áprilistól már ráterhelték a munkabéremre.Viszont a munkaviszonyom májussal megszűnik sajnos,és munka nélkül leszek.Mik az esélyeim a könnyítésre?Valamint azt szeretném megtudni,hogy ha időközben végrehajtás alá kerül az ingatlan,akkor ez az összeg abból "jóváíródik"-e?Mit tehetek?És egy utolsó kérdés:2 hétre külföldre utazom.Elhagyhatom így az országot?(bocsánat a buta kérdésért,de ezer éve nem jártam külföldön,és nem szeretném,ha ez ok lenne,hogy ne menjek)
Előre is köszönöm válaszát!
Marcsa

agica20 # 2011.03.17. 19:56

Igen,valószínűleg erről van szó!

Köszönöm a választ!
.................................

Tisztel Végrehajtó1!

Egy másik tárgyban is tettem fel kérdést,megtennéd,hogy ,megválaszolod?

Köszönöm előre is!

agica20 # 2011.03.17. 19:53

Igen,valószínűleg erről lehet szó...még a másodfokon az apeh határozat nem jogerős,most fellebbezik ügyvéddel,és birósági tárgyalást szeretnének.Gondolom az apeh be akarta biztositani magát amikor félig rátette a kezét az ingatlan felére.

Tisztelt Végrehajtó1! Tedd már meg,itt egy másik kérdésem is lenne , egy másik tárgyban írtam,válaszold meg lécci!
Köszönöm!

végrehajtó1 # 2011.03.17. 15:01

Aztt értem alatta hogy vagyonosodási vizsgálaton megállapitottak adó stb hiányt.Ez még nem végrehajtható de erre az esetre találták ki a biztosításiintézkedés nevü dolgot.Azza ekkor már vh alá vonható ingóság ingatlan.Azonban értékesíteni csak akkor lehet ha végrehajtható lessz az adóhiány.

Erre gondoltam hogy ez lehet a te leirásodban is.

agica20 # 2011.03.17. 14:54

Tisztelt Végrehajtó1 !
Az a helyzet,hogy nem igazán értem a kérdést.

De,ha mégis,akkor minek kell szerepelnie egy apehos levélben,ha ők ezt biztonsági intézkedésként akarták meglépni.

A barátaimról van szó,nem a saját ügyem.

végrehajtó1 # 2011.03.17. 12:42

Biztosítási intézkedés volt?

agica20 # 2011.03.16. 16:41

Tisztelt Végrehajtó1 !

Egy válófélben lévő házaspár egyik tagjának vagyon osodási vizsgálat során felmerült/még ma is vitatott- most kerül birósági szakaszba/ tartozása kb.2 millió Ft...melyre tekintettel a még közös tulajdonban lévő családi ház felét végrehajtás alá vonták.
Mit jelent ez a gyakorlatban? Ha majd egyszer kimondját a válást és megtörténik a vagyon megosztás... akkor a fele házat elárverezik? Esetleg rákényszeritik a házban maradó másik felet,hogy adják el és a vételár feléből kiegyenlítik az Apeh tartozást? Ha majd a biróság megállapitja,hogy nem megalapozott az apeh követelése,akkor intézkedik a biróság a végrehajtás alá vonás törlésére?