Ki tudja egmondani, mennyit tiltottak le eddig összesen???


végrehajtó1 # 2011.04.05. 20:03

kérjen írásban elszámolást a nyugdíjfolyósítótol.A végrehajtható okiratot pedig a vh-nál tekintse meg.Ebből már lehet számolni hogy mennyi az annyi.

zünüke # 2011.04.05. 11:16

Sziasztok.
Sajnos én majdnem ugyanigy jártam.A tartozásomat a Telenor fizetési meghagyással a végrehajtónak adta,aki levonatta a nyugdijamból.pontossan egy éven át vonták,de közel 50.000 Ft-om hiányzik,mert ennyivel túlfizettem.Senki,de senki nem tud erről semmilyen információt adni hiába kérem.A felperes képviselő ügyvédi iroda összegszerűen amivel eltud számolni,az jóval kevesebb mint amit levontak.A végrehajtó sem tud semmit mondani,ő arra hivatkozik hogy ők csak a letiltást adták ki,XX összegre,a különbözetet nem náluk kell keresni.A Telenor 2 hónapja nem válaszol a levelemre,amiben kértem a tételes követelésüket.Fogalmam sincs hová tudnék evvel fordulni.

bbcsi # 2011.04.05. 10:23

Elsőnek is kérd ki a jogerős letiltóvégzést. Ezt a munkáltatónak ki kell adnia,de a végrehajtónál is megvan. Ezután kérj egy pontos kimutatást a munkáltatótól,hogy mikor-mekkora összeget vontak le a jövedelemből. Kamatot a kifizetés napjáig kell számolni így a letiltóvégzésen szereplő összeg a rajta lévő dátumig szereplő összeget tartalmazza.

Icetea # 2011.04.05. 09:53

Sziasztok!

A következő a problémám. Sok évvel ezelőtt volt az egyik távközlési szolgáltatóval egy vitás ügyünk. A lényeg az, hogy évek múlva jött a levél a tartozásról, és a rengeteg kamatról. Párom fizetéséből elkezdték vonni. A felsorolt költségek alapján már le kellett volna, hogy járjon a letiltás, viszont a munkáltató még mindig vonogatja a pénzt. Párom már azt gyanítja, hogy zsebre teszi, ezért felhívtuk a bírósági végrehajtót, hátha meg tudja mondani, hogyan áll a befizetésünk. Ő azt a felvilágosítást adta, hogy ő erről nem tud, és a munkáltató feladata kiszámolni a tényleges kamatot, így őt kell megkérdezni. Rajta kívül ezt más nem tudja megmondani. Azonban ha valóban simlisségről van szó, elég valószínűtlen, hogy a munkáltató beismeri. Mit tehetnénk? Honnan lehetne megtudni, hogy mennyit fizettünk be összesen, és valójában mennyi a tényleges végösszeg?
Nagyon remélem, hogy tud valaki segíteni.
Előre is köszönöm!!!
Babyface