közvetlen bírósági letiltás

didier # 2013.10.27. 23:45

Pont onnan jövök, mielőtt még olvastam volna a tanácsodat, de azért kösz :D Feldobta az estémet :D

Egyjogász # 2013.10.27. 05:59

Nézz be a "Jogi képviselő" topicba, és megérted miért kérdezi.
Tömören: van egy ügyvéd, aki ellen bosszúhadjáratot folytat, az meg beperelte ezért nem vagyoni kártérítésra.
A perben az ügyvéd illetékfeljegyzési jogot kapott, és most ez bassza a csőrét....

Egyébként nem tudom mit izgul, a büntetőügyet már bukta a kérdező, úgy hogy esélyes, hogy a kártérítési pert nyeri az ügyvéd, az a kérdés, hogy mennyit ítélnek meg neki.

didier # 2013.10.27. 03:15

Tisztelt llenarth!

Két kérdésem lenne.

1. Maga most tényleg a bíróság pénze miatt aggódik? Az illetékfeljegyzési jognak egyébként egyértelmű törvényi feltételei vannak. Az illeték megfizetése iránt a bíróságnak nem kell pert indítania - szép is lenne! -, hiszen arról magában az ítéletben rendelkezik. Egyébként a peres eljárásoknak nem szükségképpeni velejárója a végrehajtási eljárás, hanem képzelje, az ítéletek általában a jogkövető állampolgárok önkéntes teljesítése útján jutnak érvényre. Furcsa, mi?
  2. Ezt a kérdést miért itt tette fel? Eléggé, sőt, teljesen off-topic...
szenthy # 2013.10.26. 10:30

Köszönöm a hozzászólásokat,most már legaláb
tudom mit tegyek!
sjz

ObudaFan # 2013.10.26. 10:10

A végrehajtás megszüntetésére kell pert indítani.

gerbera317 # 2013.10.26. 07:13

Azért kérdem, hogy el kell-e mennem a bíróságra

Még szép, hogy el kell menned. A bíróság zárolta a bankszámládat (ha jól értettem), azóta ott rohad a pénzed. Feloldás nélkül a bank soha nem fogja kiadni neked a pénzt. Feloldani pedig ki fogja, na ki? Hát az, aki zárolta: a bíróság.

vagy elévült a letiltás

Azt akkor is fel kell oldani.

mely úgy sem volt jogos

Ezt bízd a bíróságra, a fórumot pedig ne terheld vele.

szenthy # 2013.10.25. 16:39

Tisztelt "kbs-ügyvéd.hu"!
Legalább ugy nem értem a választ mint Ön,mivel
megirtam, hogy a bíróság által letiltott pénzem szeretném kivenni az OTP-ből amely már többször érte-sitett a pénzem felvételi lehetőségéről,amennyiben az nincs a bíróság által letiltva. DE...de le van tiltva, tévedésből vagy direkt bosszúból, semmi más ok nincs rá!!
Azért kérdem, hogy el kell-e mennem a bíróságra vagy elévült a letiltás, amely úgy sem volt jogos!!
Köszönöm a fáradtságát hogy egyáltalán foglalkozik
az üggyemmel.

Kovács_Béla_Sándor # 2013.10.24. 18:19

Talán ha lenne valami értelme annak a kérdésnek...

szenthy # 2013.10.24. 12:38

Halló....!!!
Van itt valaki??? Már jórégóta várok valamilyen válszt,de ezideig senki nem válaszolt!!!
Akkor minek ilyen topikot nyitni??

szenthy # 2013.10.17. 09:47

Tiszteletem....
Már több mint 10 éve a bíróság egy polgári perben letiltotta a két folyoszámlámat majd az itéletében
CSAK az egyik számlát "szabaditotta" fel,(véletlenül vagy bosszüböl,mivel a követelt össeget a másik folyószámláról ki lett elégitve) a másik
azóta is lé van tiltva!! Időközben a bank is jelentkezett többször, hogy mi legyen a számlával amelyik le van tiltva, utasitottam, hogy megtakaritásként vegye tudomásul. Most szeretném a pénzt kivenni,mit kell csinálnom.??Van ennek az itéletnek elévülése??

Egyjogász # 2013.07.14. 20:24

Én a vau-vau-nál vesztettem el a fonalat....

Kovács_Béla_Sándor # 2013.07.14. 17:27

Nem tudod, mit használsz, de ütősnek tűnik.

Nastika # 2013.07.14. 16:59

A magyar birodalmi arrogancia az: hogy akár nyugdíjszerű ellátásból is letiltható bármilyen kamu-összeg..... Valaki kitalál (kreál) egy precendenst, erre az igazságunk "legfőbb" őre alatt müködő analfabéta biróságunk úgy dönt: jogos a vau-vau.... és kilopják még a libatojást is (persze, ha van)
Eddig csak libatolvajunk volt 8alis ellen-Ludas-Matykó) de most majd a meg nem született libát is....
Hofi-féle kecskét nem kér a magasságos, nagyméltóságú igazságtevő esetleg????
Hofi szerint az ötöt is ellik----

Efhetven # 2013.07.04. 08:13

Tisztelt szakértők!
Hahó!!!! Valakííí! :)

Efhetven # 2013.06.27. 08:31

Üdv!
Négy éve elváltam, van egy jelenleg is közös tulajdonban lévő házunk, amelyre jelzálogkölcsönt vettünk fel. A válóper során készült jkv. illetve végzés a következőket tartalmazza:
"a feleknek a .. Bankkal szemben ..-ig havonta ..Ft fix havi törlesztő részletük áll fenn, amelyet akként viselnek, hogy havonta a felperes (volt feleség) utalja át a törlesztőrészletet a pénzintézet részére, és erre tekintettel az alperes (én) havonta a felperes folyószámlájára átutal ..-Ft-ot."
Mivel a nő rendszeresen vagy teljesen, vagy részben elmulasztotta a befizetést, a megállapodásban szereplő fizetési rendtől eltérően nem fizettem az ő saját számlájára, hanem közvetlenül a "pénzintézet részére" utaltam, hogy legalább a saját 50 %-omhoz biztosan hozzájusson a bank, és ne nőjön a hátralék. Megjegyzem, ez a számla a saját nevemen lévő lakossági folyószámla volt, ahonnan a hitel törlesztése folyik.
Az utalási rend megváltoztatása miatt a volt feleség bírósági letiltó végzést adatott ki, amely csont nélkül jogerőre emelkedett, így a már egyébként befizetett részleteimet utólag tőlem letiltották, és neki utalták.

Egy későbbi polgári perben többek között kértem a váláskori egyezség megváltoztatását, amelynek a bíróság helyt adott. A végzésben ez szerepel: "a felek megállapodnak abban, hogy a ... jkv-ben foglalt egyezséget akként módosítják, hogy mind az alperes, mind a felperes (én), egyenként ..-..Ft-os törlesztő részletet havonta átutal a felperes nevén lévő XY Bankfióknál vezetett ..számlaszámra". A törlesztés ugyanis még jelenleg is innen történik.

Csakhogy a volt feleség, aki a kölcsön adóstársa, többhavi elmaradásban van, így a számlán hátralék van, sőt nő, és a bank engem, mint adóst zaklat naponta.

Kérdésem: mivel a nő a végzésben foglalt egyezséget megszegte, én is adhatok-e be vele szemben közvetlen bírósági letiltó végzési kérelmet, mivel itt aztán tényleg egyértelmű a szerződésszegés? Ugyanis egyesek véleménye szerint előbb ki kell fizetnem a nő tartozását, amit azután fiz. meghagyással próbálhatok meg behajtani rajta. Ezt pedig nagyon nem szeretném, mert akármilyen indokkal úgyis ellentmond.
Ha neki annak idején elfogadta a hazugságát a bíróság, akkor nekem a jogos kérelmemet vajon elfogadja-e?
Köszönöm, és várom a felvilágosítást!

Kovács_Béla_Sándor # 2012.05.17. 20:54

Nettó; 33; nem számít.

KETRIN84 # 2012.05.17. 20:27

Jó estét!
Én az iránt szeretnék érdeklődni, hogy a bejelentett munkabérem nettó vagy bruttó összegéből számolják-e a letiltást. Az sem tiszta, hogy 33% vagy 50%-ot vonnak. Egy tartozásom van, de az sajnos 500ezer Ft körül van, vagy az összeg nem számít???
Előre is köszönöm a válaszokat.

Bíborárus # 2011.07.14. 13:11

Csak visszajelzek másoknak tanulságul. Ma reggel bementem a végrehajtóhoz, megkaptam az eredeti vh lapot. Egy jegyzőkönyv készült, hogy ott jártam, nyilatkoztam, mim nincs, mim van, hogy miként tudok fizetni, és a pontos összeget is belefoglalták a jegyzőkönyvbe. Aláírtam, és fizetek, mint a katonatiszt. Kétféle módom van a rendezésre: 10 havi részlet, vagy a jövedelmemből a letiltás... még választhattam is. Sőt, időközben majd módosításra is lesz lehetőségem, kérhetem a részletfizetést, vagy egy-egy összeget, bármennyit bent az irodában kp. is befizethetek esetenként, ha lesz miből. És mindezt kedvesen, előzékenyen intézték. Szóval no para, kedves adóstársak, a végrehajtás egy kompromisszumkész intézmény, és az adósok hozzáállásán nagyon sok minden múlik. Két dolgot tudni kell: elmenni a végrehajtóhoz, és fizetni. Bujkálni, hazudozni, kibúvót keresni nem érdemes, mert csak az összeg nő, meg bennünk a feszültség. Köszönöm a hozzámszóló jószándékát, Üdv.

Bíborárus # 2011.07.13. 15:50

Azt tudom, hogy számláról is lehet végrehajtani, de én azt szeretném tudni, hogy az én esetemben ez megtehető-e, mert a számla nem az én nevemen van, vagyis másé.
A százalékokat úgy adták meg, hogy van egy alapösszeg, és azon felül a kamat x százaléka, stb. De nem erre irányult a kérdésem, elnézést, hanem hogy ki számolja ezt ki, és honnan tudom meg, hogy mennyit is kell valójában fizetnem?

ObudaFan # 2011.07.13. 15:28

A számláról is lehet végrehajtani.
Milyen követelésről van szó, hogy százalékosan határozta meg a bíróság?

Bíborárus # 2011.07.13. 15:23

Kedves Fórumozók!
Érdeklődöm a következő végrehajtási ügyben. 1 hete kaptam meg a bírósági végzést a végrehajtótól, hogy kevesebbet állapított meg a bíróság részemre kötelezettségként, mint amennyit a követelő kért. A tartozásom pontos összeget nem adták meg, csak százalékokat írtak a végzésen az alapösszeg felett. Kérdésem, hogy ki fogja kiszámolni, valójában mennyi a végrehajtható összeg,honnan tudhatom meg ezt? Mehetek-e a végrehajtóhoz azzal, hogy igen, fizetnék, és van levonható jövedelmem, megadjam-e a jövedelmem forrását? Második kérdésem: a jövedelmem nem az én számlámra megy, a nevem nem szerepel a számlán. A számlaszámot tudja a követelést kérő, mert ide utalta korábban, 3 éve az összeget. Ebben az esetben csak a jövedelmemet érinti a levonás, onnan, ahonnan kapom, vagy a számlát is érintheti a végrehajtás? Köszönettel várom a válaszokat.

laikus manó # 2011.07.11. 16:51

:(( azért köszi a választ

ObudaFan # 2011.07.11. 12:31

Az a baj, hogy az új, közjegyzői fmh. esetén nincs lehetőség közvetlen letiltásra. Viszont a végrehajtó elképzelhető, hogy maga is a munkabért célozná meg, illetve erre te is felhívhatod a figyelmét.

laikus manó # 2011.07.11. 12:20

Sziasztok!

Közvetlen bírósági letiltást csak akkor lehet kérni, ha nincs az adósnak semmije, amin egyébként végre lehetne hajtani??
Kisebb összegről van szó, nem szeretném, ha a lakására tennének végrehajtási jogot és évekig tartana míg pénzemhez jutok.
Az FMH elektronikusan ment. Egyébként a munkáltatójának adatait sajnos nem tudom. Azt se, hogy egyáltalán dolgozik-e.

Köszi a válaszokat!!

Lejla # 2011.04.14. 08:02

Köszönöm