folyamatban lévő végrehajtásra újabb vh kiadása S.O.S

végtelen # 2011.06.03. 07:12

Sokadszorra írok sajnos ezen a héten. A http://www.jogiforum.hu/forum/23/28170#… fórumon már leírtam ügyem, kaptam is válaszokat amelyeket ezúton is köszönök.
Tegnapi zavarodottságomban lehet már túl bonyolítottam amiket leírtam, nem csodálom ha valaki elsőre ránézett, el sem olvasta.
Megpróbálom most itt is röviden leírni a problémámat és amiben segítséget kérek, ha lehet.
Van egy 2007 májusban felmondott 300.000 forintos diákhitel amit diákhitelközpont átadott APEH végrehajtásra 980.000 forint tartozásra. Ennek végrehajtását 2008. márciusban kezdte el az APEH, fizetésemből letiltásként, amit jelenleg is tiltanak, kb. egy éven belül fejeződne be a letiltás, akkorra lenne levonva mind a 980.000 forint. Eddig rendben is.
Ezen a héten kaptam a diákhitel központtól levelet, fizetési felszólítást, hogy a 2007-ben felmondott tartozásom nem került maradéktalanul levonásra, 2011. május 16-al nyilvántartásuk szerint még 840.000 forint tartozásom van amit NAV-nak végrehajtásra átadták.
Tegnap voltam bent a NAV Végrehajtási Osztályán, ahol a tőlem letiltott összegeket egyeztettük. Amik meg is egyeztek az általam bevitt bérjegyzékeim szerinti letiltásokkal. 590.000 forintot tiltottak le tőlem és utalt a NAV át a diákhitelközpontnak. NAV részéről tehát rendben minden. Abban ők sem tudtak segítséget nyújtani, hogy a diákhitelközpontnál mi alapján áll a 840.000 forint tartozás még mindig fent.

Kérdésem , ha DH kp. 2007-ben felmondta a szerződést, és a 300.000 forint tőketartozásomat kamatokkal növelve 980.000 forinttal az APEH-nak átadta végrehajtásra, (APEH letiltás így szól munkáltató felé: tartozás/tőke: 980.000 ft, tartozás/késedelmi pótlék: 0 ft, vh. költség: 0 ft és ezt tiltsák le a fizetésemből), akkor az jogilag helyes most, hogy ez a NAV végrehajtás folyamatban van (még 390.000 letiltandó tartozásom van), és mindez közben a DH központ most átadott egy újabb tartozásra szólót végrehajtásra a NAV -nak? Kihez forduljak még? Egyáltalán érdemes bárkihez fordulni? Érti ezt az egészet valaki, vagy csak én vagyok ennyire buta???

nikexy # 2011.06.03. 19:22

Üdvözlöm!

Nekem ennél cifrább ügyem van és bátran merem ajánlani az ügyészséget, nagyon gyorsan és jól dolgoznak!
Ráadásul amennyiben újra akrják indítani a leetiltást ügyészi óvással meg tudják állítani a letiltást addig amíg vizsgálják az ügyet, és ha megállapítják a jogtalanságot saját hatáskörben meg tudják szüntetni nem kell hozzá a bíróság sem!

végrehajtó1 # 2011.06.04. 08:25

ha megállapítják a jogtalanságot saját hatáskörben meg tudják szüntetni nem kell hozzá a bíróság sem!

ne viccelj:)
és még a jogtalanul levont összeget is visszafizetik ..:)

nikexy # 2011.06.05. 07:33

Nem viccelek!

Nem kell hozzá bíróság sem! Ugyebár van büntető ügyészség és polgári ügyészség ! A polgári ügyészség vizsgál minden olyan ügyet ami más szervhez nem tartozik! De egyébként tök jó hogy amikor valaki próbál ebben az országban valamit is intézni akkor senki nincs tisztában azzal hogy merre induljon és mindenki mást mond hogy mi a törvény! Én biztos hogy egy próbát tennék mert nem kerül semmibe! Élő példa ez is arra, hogy ha valaki letiltást kér az APEH aMÁk és az összes állami intézmény anélkül működik együtt hogy egyáltalán megvizsgálná milyen alapon kérik a letiltást tőle!

nikexy # 2011.06.05. 07:40

A jogtalanul levont összeget pedig nem visszafizetik hanem visszafizettetik!!! De ha ad egy e-mail címet akkor megmutatom a levelüket hogyan is csinálják!! :-)

A feltárt törvénysértés okán fenti letiltás ellen óvással éltünk indítványozva annak hatályon kívül helyezését, illetve óvásunk elbírálásáig a végrehajtási eljárás felfüggesztését. Intézkedésünkben a törvénysértő letiltással behajtott összeg visszautalására tettünk indítványt!!!

Ez egy idézet az ügyészség leveléből!!!!

Sajna nekem több ilyen törvénytelen letiltásom is van!!!! És nem biztos szerintük hogy mind visszajár!

nikexy # 2011.06.05. 07:43

Mondjuk nem igazán értem, ha ön jogász akkor ezt hogy nem tudja? Mert hogy én csak akkor tudtam meg hogy nekik ilyen hatáskörük van mikor bementem az egy dolog! De hogy nem tudják ezt a jogászok, a Kormányhivatal és más szerv dolgozói, az számomra elképesztő!

Kovács_Béla_Sándor # 2011.06.05. 08:17

Mert nincs is ilyen jogköre az ügyészségnek.

nikexy # 2011.06.05. 11:11

Értem akkor velem most csoda történt!!!! :-) Meg hülyeséget beszél és ír le a Főügyészség, igaz? Meg nem tudják milyen jogkörük van és milyen nem??? Meg nincs is olyan hogy ügyészi óvás csak valaki elírta a törvényeket, ugye? És persze a férjem fizetése igazából nincs is ügyészi óvás alatt mert ez csak egy illúzió, ugye? Komolyan mondom számomra érthetetlen dolog az, hogy nyilvánvaló dolgokra amik után itt az interneten is utána lehet nézni, emberek azt mondják nem úgy van! Gondolom ezért van az hogy 1 ügyben 100 különböző tanácsot kapok!Mert a fizetési meghagyásnak amit nekem kéne érvényesítenem az itt kapott tanács alapján több értelme van, mert hogy hivatalos helyeken figyelembe se veszik. Vagy perelni valakit éveken keresztül a semmiért az tuti bejön. Fogadni ügyvédet és előre kifizetni azért hogy ne érjen rá intézni az ügyet és tárgyaláson ne jelenjen meg annak több értelme van, ugye? Az ügyészséget viszont állambácsi fizeti és az ügyvédeknél sokkal hatékonyabbak tudnak lenni, persze csak ha van jogalapja a panasznak!

végrehajtó1 # 2011.06.05. 16:38

nikexy

Kevered a szezont a fazonnal.

Halvány jogi érzéked sincs ehhez.

Ha meg tanácsot kapsz (hiszen te kérdeztél) akkor arra azt írod hogy nem is hallottál ilyenről.

Utána pedig öreg jogász módra rendre intesz mindenkit.

ágika777 # 2011.06.06. 16:27

Végtelen!

Én annyira nem értek a végrehajtáshoz, de többször hallottam már olyanról, hogy egy tartozást adminisztrációs hiba folytán többször akarták levonni, vagy végrehajtatni!
Szerintem hívd fel a DH központot, és mond el, hogy már lassan-lassan lejár a tartozásod, nézzenek utána, hogy miért adták át még egyszer.
Nem biztos, hogy a NAV-nál ütközik majd a kettő végrehajtás/letiltás, ezért véleményem, hogy inkább előzd meg a bajt.
Én, mint vh-hoz laikus így tennék, de ez csak egy ésszerű tanács! Kétszer ugyanazt a tartozást biztos, hogy nem vonhatják le, de adminisztrációs hiba folytán előfordulhat, de annak visszafizetése több macerával jár, mint ha most cselekedsz! (Esetleg elfaxolhatod a levonásról szóló papírjaidat a DH-nak)

végtelen # 2011.06.08. 08:25

nikexy, ágika777, először is köszönöm a válaszokat.
Másik fórum témánál is leírtam a problémámat. Voltam közben NAV végrehajtó osztályán is és felhívtam a DH kp. ügyfélszolgálatát is. NAV-nál megmutatták a kimutatásukat a letiltásaimról. Azok nagyjából egyeztek az általam bevitt bérjegyzékek szerintiekkel. Azért nagyjából, mert dátumbeli eltérések voltak csak, például tőlem amit letiltottak januárban, az a NAV-nál csak márciusban jelent meg,de az összes letiltás végösszege 60 ezer forint különbséggel egyezett. Volt ugyan nem csak letiltásom, de adójóváírás utáni adó visszatérítésem is amiket visszatartottak a tartozásomra, ezt nem mutatták meg. Nem mertem kekeckedni mutassák már azt is meg, pedig kétszer is rákérdeztem, a szó elterelődött, a kimutatást mikor kértem, azt sem adtak ide, azt mondták nem lehet, meg amúgy is remegett kezem lábam, inkább nem kötekedtem amiatt a hatvan ezer forintos eltérés miatt. Másnap pedig felhívtam a DH központot is, akkor világosodott meg, és értem most már, hogy miért tartok három évi letiltás után ott, hogy a közel egymilliós tartozásból a három évi letiltással lement már hatszázezer forint és most mégis van még nyolcszázezres tartozás. Azért mert a késedelmi kamatszámítás három éve nem a háromszázezres tőketartozásra hanem a majdnem egymilliós (a már eleve kamatokkal növelt tőketartozásra, amire elindult a végrehajtás is) történik. Hát ez van. Sajnos. Amit sehogy sem értek, hogy a késedelmi kamatot miért nem csak a tőketartozásra számítják. Így mire kimegyek (ha egyáltalán ki lehet így valaha is menni belőle) több millió forintot fognak letiltani tőlem?