Sokadszorra írok sajnos ezen a héten. A http://www.jogiforum.hu/forum/23/28170#… fórumon már leírtam ügyem, kaptam is válaszokat amelyeket ezúton is köszönök.
Tegnapi zavarodottságomban lehet már túl bonyolítottam amiket leírtam, nem csodálom ha valaki elsőre ránézett, el sem olvasta.
Megpróbálom most itt is röviden leírni a problémámat és amiben segítséget kérek, ha lehet.
Van egy 2007 májusban felmondott 300.000 forintos diákhitel amit diákhitelközpont átadott APEH végrehajtásra 980.000 forint tartozásra. Ennek végrehajtását 2008. márciusban kezdte el az APEH, fizetésemből letiltásként, amit jelenleg is tiltanak, kb. egy éven belül fejeződne be a letiltás, akkorra lenne levonva mind a 980.000 forint. Eddig rendben is.
Ezen a héten kaptam a diákhitel központtól levelet, fizetési felszólítást, hogy a 2007-ben felmondott tartozásom nem került maradéktalanul levonásra, 2011. május 16-al nyilvántartásuk szerint még 840.000 forint tartozásom van amit NAV-nak végrehajtásra átadták.
Tegnap voltam bent a NAV Végrehajtási Osztályán, ahol a tőlem letiltott összegeket egyeztettük. Amik meg is egyeztek az általam bevitt bérjegyzékeim szerinti letiltásokkal. 590.000 forintot tiltottak le tőlem és utalt a NAV át a diákhitelközpontnak. NAV részéről tehát rendben minden. Abban ők sem tudtak segítséget nyújtani, hogy a diákhitelközpontnál mi alapján áll a 840.000 forint tartozás még mindig fent.
Kérdésem , ha DH kp. 2007-ben felmondta a szerződést, és a 300.000 forint tőketartozásomat kamatokkal növelve 980.000 forinttal az APEH-nak átadta végrehajtásra, (APEH letiltás így szól munkáltató felé: tartozás/tőke: 980.000 ft, tartozás/késedelmi pótlék: 0 ft, vh. költség: 0 ft és ezt tiltsák le a fizetésemből), akkor az jogilag helyes most, hogy ez a NAV végrehajtás folyamatban van (még 390.000 letiltandó tartozásom van), és mindez közben a DH központ most átadott egy újabb tartozásra szólót végrehajtásra a NAV -nak? Kihez forduljak még? Egyáltalán érdemes bárkihez fordulni? Érti ezt az egészet valaki, vagy csak én vagyok ennyire buta???