Sziasztok!
Nemrég egy jogerős bírósági határozat alapján végrehajtást kérelmeztem. Be is adtam a bíróságra, ahol azt mondták, hogyha a per alatt is mentességet kaptam, akkor a végrehajtásra is megkapom, csak alá kell húzni a lapon a megfelelő szöveget.
Erre, most jött egy levél a bíróságtól, hogy jelöljem meg, hogy melyik jogszabály alapján részesülök olyan költségkedvezményben, amely mentesít az illeték előzetes megfizetése alól.
Munkanélküli vagyok, jövedelmem a béka segge alatt. Tudnátok segíteni, hogy melyik az a jogszabály, ami biztosítja nekem ezt a mentességet vagy költségkedvezményt??
Kamatot is kértem, arra is azt mondták , hogy elég beleírni, hogy kérem a tőkét meg a kamatot, nem kell ponosan kiszámolnom, de persze erre is jött válasz a bírósági végrehajtótól, hogy adjam meg a kamat pontos mértékét. Hát honnan tudjam, hogy mennyi lesz a kamat?? Az attól függ, mikor fizetnek nekem! Erre mit kell írnom?? Számoljam ki a mai napra?
Csak azt nem értem, miért nem tudták akkor megmondani ezeket, amikor beadtam a kérelmet! Ott töltöttem ki mindent a bíróságon.......polgári per volt különben