Végrehajtás - Illetékmentesség?

Kovács_Béla_Sándor # 2011.07.15. 06:01

Ügyintézője válogatja. Egyesek ilyenkor a kérelemtől eltérően bocsátják ki a végrehajtási lapot, mások pedig elutasítják a kérelmet a hiánypótlás elégtelensége miatt.

Giorgo84 # 2011.07.15. 05:40

És ha véletlen rossz jogszabályt jelölök meg, akkor van még lehetőség a korrigálásra?

Kovács_Béla_Sándor # 2011.07.14. 22:35

Senki nem mondta, hogy nem illet meg. De a vh-lapon akkor is fel kell tüntetni, hogy miért illet meg.

Giorgo84 # 2011.07.14. 19:38

Ezért is fura, mert a per alatt költségmentességet kaptam és elvileg ez a végrehajtásra is kiterjed, ezt mondták a bíróságon. Persze az ügyem olyan személynél van, aki két hét szabin van, szóval még őt sem tudom megkérdezni, hogy mire gondolt a kollegái meg nem tudnak válaszolni a kérdésemre.

Kovács_Béla_Sándor # 2011.07.14. 14:49

A költségmentesség az eljárás valamennyi fázisára, a végrehajtásra is kiterjed.

Giorgo84 # 2011.07.14. 14:38

Kovács Béla Sándor, megnéztem amit írt, de ott meg azt olvastam, hogy perköltséget nem tudja fedezni , annak jár. Én meg a végrehajtási illetékre kértem.

Kovács_Béla_Sándor # 2011.07.14. 14:24

Valószínűleg a Pp. 84. § alapján jár az illetékmentesség, kamat pedig a Ptk. 301. § (2) bekezdése szerinti mértékű. (A kamat mértéke és összege két különböző dolog, tőled az előbbit kérik megjelölni.)

Giorgo84 # 2011.07.14. 12:01

Végrehajtó: Egyik sem!

Ingatlanon történő végrehajtásról van szó.
Végeredményben megváltási ár és közös tulajdon megszüntetésére szól a jogerős bírósági határozat.

végrehajtó1 # 2011.07.14. 09:24

gyerektartás?vagy munkajogi követelés?miről van szó?

Giorgo84 # 2011.07.14. 08:09

Casablanca, köszi, pont ezen az ingyenes fogadó napon voltam és ott töltöttük ki a végrehajtási kérelmemet, bírósági dolgozóval.

Ennek ellenére jött ez a levél. Szóval valószínű, hogy aki segített, az sem értett hozzá igazán.:(

C a s a b l a n c a # 2011.07.14. 06:32

Az illetékes bíróságon működik ingyenes tanácsadás, többnyire heti egy nap. Kérlek, keresd fel a jogsegélynapot, ott a bírósági gyakornok megszerkeszt mindent ott helyben. Ingyenes.

Giorgo84 # 2011.07.14. 06:17

Sziasztok!

Nemrég egy jogerős bírósági határozat alapján végrehajtást kérelmeztem. Be is adtam a bíróságra, ahol azt mondták, hogyha a per alatt is mentességet kaptam, akkor a végrehajtásra is megkapom, csak alá kell húzni a lapon a megfelelő szöveget.

Erre, most jött egy levél a bíróságtól, hogy jelöljem meg, hogy melyik jogszabály alapján részesülök olyan költségkedvezményben, amely mentesít az illeték előzetes megfizetése alól.

Munkanélküli vagyok, jövedelmem a béka segge alatt. Tudnátok segíteni, hogy melyik az a jogszabály, ami biztosítja nekem ezt a mentességet vagy költségkedvezményt??

Kamatot is kértem, arra is azt mondták , hogy elég beleírni, hogy kérem a tőkét meg a kamatot, nem kell ponosan kiszámolnom, de persze erre is jött válasz a bírósági végrehajtótól, hogy adjam meg a kamat pontos mértékét. Hát honnan tudjam, hogy mennyi lesz a kamat?? Az attól függ, mikor fizetnek nekem! Erre mit kell írnom?? Számoljam ki a mai napra?

Csak azt nem értem, miért nem tudták akkor megmondani ezeket, amikor beadtam a kérelmet! Ott töltöttem ki mindent a bíróságon.......polgári per volt különben