Tárolási díj + végrehajtás


gerbera317 # 2012.01.01. 20:53

Még nincs végrehajtási szakaszban? Ha igen, akkor már csak fizetni lehet.

Ha még csak felszólítgatnak, akkor más a helyzet. Követelni bármit is lehet, akár 35 milliót is, csak tudják érvényesíteni. Figyelni kell a postaszekrényt, érkezik-e értesítő fizetési meghagyásról, aztán ellent kell mondani. Profi jogi képviselet nem hátrány.

Apuka mulasztott, amikor a bank opciós vételi jogával élve elvitte a motort (valószínűleg ez történt), apuka pedig nem jelentette be az okmányirodánál a tulajdonosváltást.

A bank nem íratta át a motort, így az a nyilvántartás szerint még most is az apuka tulajdona, és akár jogos is lehet a tárolási díj, hiszen másnak a xarát tárolja a bank. Más a helyzet olyankor, ha az új tulajdonos ugyan nem íratja át a járművet, de a volt tulajdonos bejelenti a vétel megtörténtét.

Bowen86 # 2011.12.31. 09:58

Tisztelt Fórum! Olyan kérdésem lenne, hogy... édesapámnak volt egy motorja, amit újként vett 1.200.000 Ft-ért. Volt még neki 600.000 Ft törlesztőrészlet vissza, de nem tudta fizetni, így elvitte a bank. Ez, eddig rendben is volna, de követelnek rajta még 146.000 Ft tárolási díjat + egyéb költséget, nem tudom pontosan. A lényeg a tárolási díj. Szóval, ezt már egy éve követelik rajta és nem tudta befizetni, így jön a végrehajtó. Kérdésem az lenne, hogy ez jogilag így működik, ha egyszerűen még a havi 15-20.000 Ft-ot se tudta fizetni? Akkor, hogy tudna kifizetni 146.000 Ft-ot, amire amúgy megint felkínálták a részlet fizetési lehetőséget tudtommal,... de hát akkor megint ott van ahol a part szakad. Válaszokat előre is köszönöm. BOLDOG ÚJ ÉVET!