Végrehajtás

vegrehajtasugyintezo # 2012.05.13. 22:47

Nina

Nem kell így megijedni!
Adósok börtöne nincs. Ha a hitel felvételnél nem állított valótlant, csak végrehajtás lesz. Külföldön meg - jellemzően - nem keresik.

Kovács_Béla_Sándor # 2012.05.14. 05:10

Ha a hitel felvételnél nem állított valótlant, csak végrehajtás lesz.
Ezt elmondhatnád a bíróságnak is. Hátha megváltoztatnák az ítéletet, amilyen meggyőző vagy.

skandi50 # 2012.05.14. 06:58

Üdvözlöm!

Nekem nagyon összetett kérdésem lenne! (szerintem legalábbis)

2005-ben segítettem lakáshoz jutni Bp-en a lányom barátját, mint adóstárs. A lakás a fiatalember nevén van. A lányommal régen nincsenek együtt. Ő azonban ott lakik azóta is, egy fillért nem fizet 2005 óta! Tavaly óta az én nyugdíjam 50 %-át vonják, és megterhelték a házam már több, mint 40millió ft-tal. Akkor, 2005-ben ez az összeg összesen 19 -20 millió között volt.
Kérdésem az lenne, hogy az én házamra 2008-ban fel lett véve 6,5 millió jelzáloghitel és ezt tavaly óta nem tudok fizetni, mert elvették a nyugdíjam. Fel is mondták a hitelem, miért nem az én hitelezőm az első, hogy vonassa a nyugdíjamból a tartozást? Miért a más lakását fizetem, ő meg évekig ott lakhat, hogy semmit nem fizetett még?
Nem tudom, mikor tesznek az utcára bennünket, betegen és a 11 éves unokánkkal?)
Hová fordulhatok?
Egy szomorú nyugdíjas.
nagyon várom segítő válaszát.
köszönöm

Pelso # 2012.05.14. 09:58

Tisztelt Szakértők!

Egy futárcéggel szerződtem le csomag szállításra de az utóbbi másfél hónapban nem kaptam meg a már a beszedett utánvétes termékekért a közel 800000 Ft-om.Telefonon hitegetnek de mi van ha nem tudnak fizetni, mit tehetek?
Üdv!

Kovács_Béla_Sándor # 2012.05.14. 10:06

Fizetési meghagyás. (Esetleg felszámolás, hátha attól jobban tartanak.)

stavros118 # 2012.05.14. 16:05

Van-e valakinek tapasztalata, a bankok által elkövetett hibákkal kapcsolatosan? Vannak-e tipikus hibák? A kamatos kamat alkalmazása mennyire állja meg a helyét? Köszi

judith84 # 2012.05.14. 16:13

Kedves Fórumozók!

Szeretnék egy kis segítséget kérni. Egy végrehajtási lapot kell kitöltenem. Ezzel kapcsolatban szeretném kérdezni, hogy hogyan kell kiszámolni a munkadíj + költségáltalány összegét kiszámolni?

Teljesen belezavarodtam a számokba és nagyon örülnék ha valaki tudna segíteni! Eléggé fontos lenne!

Nagyon szépen köszönöm a segítséget! További szép napot kívánok!

stavros118 # 2012.05.14. 16:43

Tisztelt Szakertok!

Perujitast inditvanyoztunk az OTP-vel szemben, egy vegrehajtsi stadiumban jaru uggyel kapcsolatosan.
Milyen hibakat tapasztaltak a bankok reszerol a szerzedeseket illetoen? Lehet-e "tipikus" hibaval talalkozni, amibe a banki karosultak kapaszkodhatnak?Valamint, mennyire allja meg a helyet a kamatos kamat alkalmazasa egy regi tipusu(1989-es)lakas hitel eseten?

Segitseget koszonom, Stav.

konor # 2012.05.14. 21:15

Végrehajtás alá vonható a rehabilitációs ellátás?Ha kérhetnék gyors választ?

T. Cím! Azt szeretném kérdezni, hogy rokkantsági ellátásból végrehajtó eszközölhet-e letiltást ?

Kovács_Béla_Sándor # 2012.05.15. 07:05

Nem.

konor # 2012.05.15. 13:56

Köszönöm a gyors és kielégítő válaszát.

T. Cím! Azt szeretném kérdezni, hogy rokkantsági ellátásból végrehajtó eszközölhet-e letiltást ?

konor # 2012.05.15. 17:55

Tisztelt szakértő! Kérdésem:Végrehajtás indult ellenem,mert hiteleimet jó ideje nem tudtam fizetni,mert beteg lettem és a munkahelyem is megszünt.A végrehajtó levelet küldött amiben közölni kell a bankszámlaszámot és munkahelyet/amik nincsenek/.Be is idézett e hónap végére.Felhívtam,a titkárnője mondta,hogy írjam ezt meg levélben és azt is hogy betegségem miatt nem tudok elmenni.Ingatlanom nincs,ingóságaimat régebben eladtam.Nem a bejelentett lakcímemem lakom,hanem albérletben,ahol a berendezési tárgyak nem az enyémek.Ilyen esetben mit fog tenni?Ugy tudom a rehabilitációs ellátáshoz nem nyúlhatnak./Így is alig tudok megélni,orvoshoz sem jutok el/.Várom mielőbbi válaszát.Köszönettel.

Tompi # 2012.05.21. 10:21

Szép napot..
A Duna Corp Zrt hívtak (jogi osztály) pénteken.
Van egy t-homes tartozásom náluk.. Múltkor már beszéltem egy hölggyel aki mondta havi 30000Ft. Mondtam neki én ezt nem tudom fizetni, gyesen vagyok, de a tartozást el ismerem, de csak havi 10.000 ft tudom törleszteni..
Na most erre hívott a hölgy hogy holnapig 25000 Ft fizessek be, (mert a múltkori nemet mondót a 10.000ft-ra)
Szóltam hogy ez nekem nem fog menni, azt mondta ha kedd du nem lesz a számlán a 25000 ft akkor három napon belül jön a közjegyzői végrehajtási papír és utána a végrehajtó.. A kérdésem az lenne ha é befizetek neki a számlára 10.000 ft mert csak annyit tudok, akkor jöhet a közjegyzői papír és a végrehajtó? Azt mondta a 25000 az alsó határ, hiába mondtam nekem nincs ennyim.. Mit tegyek, vagy mit tudok tenni, illetve elég-e a 10.000 ft befizetés.. Mondjuk a tartozást sem értem, mert kb 3-4 éve volt t-homnál, de 1 havi elmaradásom volt csak.. De ez nem lényeg tartozásom volt, amit szeretnék rendezni, de havi 25000 nem megy... Válaszát előre is köszönöm.

konor # 2012.05.24. 15:01

Tisztelt K-B-S.Május 15.-én feltett kérdésemre szeretnék mihamarabb választ kapni,nem tudok mi az oka,hogy eddig nem válaszolt.Köszönöm.

pazs # 2012.05.24. 15:04

konor: ha nincs miből behajtani, a végrehajtás szünetel, egyszer csak lesz jövedelmed, örökölsz, ajándékba kapsz valamit stb.

ius latratus # 2012.05.24. 15:30

Tompi

"ha kedd du nem lesz a számlán a 25000 ft akkor három napon belül jön a közjegyzői végrehajtási papír és utána a végrehajtó.."

Aztaaa...
Három napon belül nekem sem sikerült. Közjegyzői "végrehajtási papír" nem fog menni. Egyrészt, mert olyan nincs, másrészt, mert a Dunacorp megvásárolta a követelést a "kitudjahanyadik" kintlévőségkezelőtől, s annak is örül, ha a telefonszámláit rendezni tudja. A végrehajtót meg hadd ne részletezzem, de nyilvánosan, itt, mindenki előtt megígérem, megesküszöm, hogy ha három nap múlva mégis megjelenik, akkor megeszem a kutyámat, meg a szomszéd macskáját is.

"A kérdésem az lenne ha é befizetek neki a számlára 10.000 ft mert csak annyit tudok, akkor jöhet a közjegyzői papír és a végrehajtó? "

Attól még igen, ha a megállapodás nincs írásba foglalva. A többit lasd fent.

"Mondjuk a tartozást sem értem, mert kb 3-4 éve volt t-homnál, de 1 havi elmaradásom volt csak."

Amennyiben több mint egy év eltelt úgy, hogy semmilyen igazolható módon nem kaptál felszólítást a tartozásod rendezésére, akkor jó eséllyel el is évült a követelés. Ezt innen én nem tudom, de te jó ha tudod.
Ebben az esetben várd meg az fmh-t (ez lesz az a bizonyos "közjegyzői végrehajtási papír"), annak mondj ellent, majd a bíróságra nyújts be elévülési kifogást. Fontos, hogy neked kell jelezned, hogy tudomásod szerint a távközlési szolgáltatásokra vonatkozó, 2003. évi C. törvény (az Elektronikus Hírközlésről) 143. § (2) bekezdése alapján az elévülés beállt. Maguktól nem fognak szólni...

ius latratus # 2012.05.24. 15:32

Na, szép. Most nézem, hogy egy négy napos kérdésre válaszoltam...
:(

ius latratus # 2012.05.24. 15:34

természetesen: négynapos...

Tompi # 2012.05.24. 16:28

Azért köszönöm a választ. Mert keddig nem tudtam befizetni, szerdán újra fel hívtak, és azt mondták péntekig fizessem-be. De a szöveg ugyan az volt.. A behajtó közjegyzői papírral jöhet foglalni bármit?
Nem lenne jobb ha lépnék vagy várjam meg ezt a közjegyzői papírt.. Igaz nem tudom hova küldik, mert az új címemet nem kérték el...

ius latratus # 2012.05.24. 17:07

"A behajtó közjegyzői papírral jöhet foglalni bármit?"

Nem. A behajtó (értsd: a Dunacorp alkalmazottja) max. az édesanyját foglalhatja le nálad -már bocs. Felejtsd már el, ezt a közjegyzői papírt!

Hozzád foglalni a végrehajtó mehet, de ez meg Makó, meg Jeruzsálem -kategória. A dunacorp majd ha annyira viszket az izéje, akkor fmh kibocsájtását kéri a közjegyzőtől. (Addig minden egyéb csak duma. Még egyszer: addig csak duma. Nem mennek foglalni, csak duma.) Az egy papíros. Na, ha azok a feltételek fennállnak, amiről az előbb írtam, akkor annak ellentmondasz. A többit lásd alább.

konor # 2012.05.29. 16:13

pazs: köszönöm a válaszodat.

Könyv # 2012.06.06. 20:47

Tisztelt Szakértők!

Végrehajtást kérő vagyok. Jelentős perköltségre és meghatározott cselekmény végrehajtására adtam be végrehajtási kérelmet.
A perköltség miatt már felhívtak előleg-rész befizetésére, a cselekmény végrehajtási határidaje a napokban járt le az adósnak küldött felszólítás szerint.

A problémám az, hogy ha bejelentem azt is, hogy a cselekményt sem hajtotta végre az adós, akkor további előleg befizetésére kapok felszólítást és lehet, sőt biztos, hogy a pénztartozás behajtása miatt is további befizetésre szólítanak fel. És még egy fillért nem kapok akkor sem.

Ha már van végrehajtási lap a végrehajtónál van és az általa adott határidő az adós oldaláról lejárt, akkor a cselekmény végrehajtására kérhetek felfüggesztést? Ugyanis egyszerre a kettő megelőlegezése elviselhetetlen terhet ró rám, arra számítottam, hogy a pénztartozást gyorsan behajtják és abból megelőlegezem a meghatározott cselekmény költségeit.

Eleve külön akartam kiállítani a két ügyben a végrehajtási kérelmet, de nem hagyták. Egy nyomtatványon kellett a kettőt kérni. (Eltérően az itt a fórumon kapott tájékoztatástól).

További kérdésem: a meghatározott cselekménynél kérhetem-e, hogy én magam hajtsam végre, ekkor nem keletkezne jelentős költség. És ezt kitől kérhetem?

Egyáltalán: kinek kell bejelenteni, hogy a cselekményt nem hajtotta végre az adós, mert telefonon azt mondta a végrehajtó, hogy majd a bíróság kirendeli a karhatalmat. Hát nem ő intézkedik erről?

Nem értem az egész menetet, pedig eddig értelmesnek tartottam magamat. Nagyon nagy összeggel tartozik a pervesztes és röhög a markába, hogy nem tudom a költségelőleget befizetni. Pedig csak be kellene hajtani a pénzkövetelést és abból tudnám fedezni a meghatározott cselekmény előlegezését. Miért nekem kell anyagi romlásba dőlnöm, ha nekem tartoznak jelentős összeggel?

gerbera317 # 2012.06.08. 20:07

Perújításra még nem gondoltál? ;-)

gerbera317 # 2012.06.08. 20:28

Upsz, eltűnt az eredeti kérdés. Bocsika.

i.am.s. # 2012.06.11. 14:58

Kedves Fórumozók!
Nekem ezúttal a Sigma Zrt-vel gyűlt meg a bajom,nem jutok velük dűlőre és ma azzal a közleménnyel hívtak fel,hogy a héten fizessek,mert bírósági végrehajtásra kerül a sor.
Nos az észrevételeim,amit már velük is közöltem:
1.) Tavalyi évben ezt a tartozást rendeztem egy másik végrehajtó cég(nevezetesen az EOS) felé,erre az volt a válasz,hogy ez másik (hozzáteszem áramszolg. alapdíj elmaradásáról van szó)
2.) Eleve nem ismertem el a tartozást,mivel már egyszer kifizettem.
3.)Nem egyeztem meg velük semmiben,mégis küldtek csekkeket,hogy fizessem részletekben.
4.)Engedményezésről egy papírt nem kaptam,sem az áramszolgáltatótól,sem a végrehajtó cégtől.Pedig közöltem az ügyintéző hölggyel,hogy amint kapok egy ilyet,megyek vele a szolgáltatóhoz.
4.)Jövedelmem jelen esetben 0,azaz 0 Ft, van a nevemen egy 17 éves lejárt műszakis,üzemképtelen autó.Ingóságaink annyi van,amihez törvényesen nem nyúlhatnak hozzá.
Tehát az lenne a kérdésem,hogy ez esetben milyen jogi lépéseket tehet a Sigma Zrt?