Nyugdíjletiltás

gerbera317 # 2012.02.07. 18:54

Ez azért van, mert ilyenkor a végrehajtást kérő dolga, hogy felvisítson, hogy "hol a pénzem???".

Magánban írod, hogy a részlethez a tőke 15-20 százalékát kéri letenni a végrehajtó. A törvény (52/A. §) úgy fogalmaz, hogy "a végrehajtó a természetes személy adós kérelmére megállapíthatja a pénztartozás részletekben történő teljesítésének feltételeit, ha az adós vagyontárgyainak felkutatása és lefoglalása iránt intézkedett, és az adós a végrehajtandó követelés egy részét már megfizette." Kérd a részletet újra, és hivatkozz erre a szabályra, kérve, hogy az "egy rész megfizetésének" tekintsék az eddig letiltott összeget.

Igazából nincs akadálya ennek, csak a végrehajtónak eddig piszok kényelmes volt, hogy kiadta a letiltást a Nyufignak, és az foganatosította a levonást. Most viszont dolgozni kell, hiszen meg kell állapítani egy részletet, kiszámítani a futamidőt, jegyzőkönyvezni, kinyomtatni, elpostázni, és még az is lehet, hogy az egészet megtámadja a végrehajtást kérő. Mert a valós indok ez. Csakhogy ez az indok elfogadhatatlan! javaslom, hogy kilincselj egy kicsit tovább, mert megéri.

raczjanosnezsuzsa@gmail.c # 2012.02.06. 15:35

Köszönöm a gyors választ, már jeleztem is a végrehajtónak emailban, hogy legalább valami nyoma legyen, hogy szeretném megoldani a problémát és fizetési hajlandóságom meg van.
Mindettől függetlenül nem értem, hogy engem és a hasonló cipőben járókat, miért nem tájékoztatja valaki a további lehetőségekről.Nincs mindenkinek lehetősége az interneten tudakozódni. Azt nem tudom kinek lenne a dolga. Nyugdíjfolyósító, végrehajtó, önkormányzat????Érkezett egy szűkszavú levél, amely szerint a folyósított járadék nem levonható és kész.És hogyan tovább?Azt senki nem írja meg az érintetteknek.

gerbera317 # 2012.02.06. 14:08

Be kell menni a végrehajtóhoz, és részletfizetést kérni, amelynek összege megegyezik az eddigi letiltás összegével. Ha a kérőnek eddig megfelelet a letiltás, ez is meg fog neki felelni.

Sokan járnak ugyanebben a cipőben, és ha valaki fel akar lélegezni, mert felszabadult a rokkantnyugdíja, annak tudnia kell, hogy ha egyéb módon nem hajtható be a követelés, akkor a továbbiakban ingatlan-végrehajtásnak van helye.

raczjanosnezsuzsa@gmail.c # 2012.02.06. 11:20

Szeretném megkérdezni, hogy a letiltott gáz tartozásomat eddig vonták a rokkant nyugdíjamból. Januárban viszont a Nyugdíjfolyósító nem vont le, mert csökkent munkaképességű járadékká minősítették az eddigi rokkant nyugdíjat.Mi lehet ilyenkor a megoldás, hogy ne az ingatlan eladás/árverezés történjen meg?Jövedelem továbbra is van, csak az "átminősítés" nem szerencsés esetemben. A végrehajtót próbáltam elérni telefonon, de nem tárgyal így és e-mailra sem válaszol.Mit tehetek?

lili.54 # 2012.02.04. 16:38

Rorire!
Kaptál egy bírósági határozatot ! Annak van egy ügyszáma! Bemész az illetékes bírósághoz, és kikéred az anyagot! Ott, abban minden benne lesz! Benne lesz az is, hogy mennyi az összeg, kit illet, és mikortól vonják! Innen már csak egy lépés, hogy kiszámold, hogy mennyit fizettél eddig!
Azért osztom a Gerbera 317 véleményét! Én minden fillérről tudok, amit tőlem vonnak!

gerbera317 # 2012.02.04. 12:37

Casablanca
A gyermektartásdíj levonása nem szűnik meg. A bíróságtól kell kérni a megszüntetést.

Én is így gondoltam, elvégre a kérelemhez kötöttség rulez. Ha tehát az adós nem jelenti be, hogy szerinte már nem kéne vonogatni tőle, persze, hogy nem szűnik meg a gyt. letiltása. Ha a letiltást a végrehajtó adta ki, akkor Vht. 41. §, egyébként pedig a bíróságot kell kérni.

pazs # 2012.02.03. 12:51

Írta is, hogy most éppen nem vonják.

C a s a b l a n c a # 2012.02.03. 11:46

A gyermektartásdíj levonása nem szűnik meg. A bíróságtól kell kérni a megszüntetést.

A jogszabály változása miatt a rokkantsági járadékból 2012-től nem lehet levonást eszközölni, tehát a "másik" letiltásnak meg kéne szűnnie...

Rorie* # 2012.02.02. 19:16

Köszönöm szépen a választ!
A gyermektartást nem számoljuk, csak a másik letiltás érdekelne minket.
Ma újból telefonáltam, kaptam egy újabb ígéretet az elszámolásra, kíváncsi leszek...
Ha azt megkapjuk végre, akkor pedig megyünk a végrehajtóhoz.

gerbera317 # 2012.02.01. 22:55

A gyermektartást felesleges számolgatni, mert az nem tőketörlesztésre megy, hanem egy havonta megújuló követelésre. Ez a követelés nem fogy el, hanem a jogosult nagykorúvá válásával és a tanulmányai befejeztével egyszercsak megszűnik.
Az aranyos, hogy a másik letiltásról azt sem tudjátok, mi az.

Ne a Nyufigot piszkáljátok, mert ő csak a dolgát végzi. A letiltás jogosultját kell megkeresni, és konzultálni vele. Ha a letiltást végrehajtó adta ki, akkor pedig vele kell beszélni.

Rorie* # 2012.01.31. 20:51

Üdv Mindenkinek!

Édesapám rokkantnyugdíjas és eddig a nyugdíjából összesen 50%-ban vontak le gyerektartást és egy másik bírósági letiltást. Kb. 10 éve, hogy ezeket vonják tőle.
Mivel csak 50%-ot kap, ezért elég nehéz körülmények között él, felmerült bennem a kérdés vajon meddig lesz ez így. Erre nem tudta a választ, így gondoltuk utánajárunk.
Tavaly júliusban vettem nyakamba az ügyet, azóta harcolok a Nyugdíjfolyósítóval.
A kérésünk annyi lett volna, hogy mondják meg mekkora összegű volt a másik tartozás, eddig mennyit vontak le tőle és mennyi van még vissza. Azt hiszem ezekre a dolgokra azért csak választ kaphat az ember.
Három levél, egy személyes megjelenés és számtalan telefon ellenére sem kaptam semmi segítséget tőlük azzal kapcsolatban, hogy mennyi is az annyi.
Egy bírósági határozat másolatot voltak kegyesek küldeni, amiben benne van hogy kinek és mennyivel tartozik.
Azt a mai napig nem tudjuk, hogy mennyit vontak le összesen tőle eddig.
Januártól persze nem vonnak, a hatályos módosításról is értesítettek minket levélben.

És a lényeg, hogy kilyukadjak ide végre:
a Nyugdíjfolyósítótól kapott éves igazolások alapján kiszámoltuk mennyit is vontak le eddig kb., és az a sejtésünk, hogy többet, mint amennyit kellett volna. Mintha úgy felejtették volna, nyomták, mint "süket a csengőt".

Az lenne a kérdésem, hogy fordult-e elő ilyen már? Mit lehet ez esetben tenni? Ugye jogunk van egy elszámolást kérni minden eddig levont Forintról, és ha jogunk van és eddig nem kaptunk, akkor hova lehet fordulni panasszal, mert úgy tűnik nem foglalkoznak velünk?! Mi van akkor ha tényleg többet vontak le?
Köszönöm szépen mindenkinek, aki elolvasta és segít!