(összegét, jogalapját, vagy elévülését, ugye. Vagy az már benne van a jogalap fogalmában?)
Nyugdíjletiltás
- 1
- 2
Rokkantnyugdijas voltam már nem hivtak be felülvizsgálatra,kórházban voltam tetemes összegről szól a számla...84-ből 72-öt kell befizetni...mig sokan semmit..ennyit az esélyegyenlőségről..is
A végrehajtó nem foglalkozik azzal, hogy rokkantnyugdíj vagy rokkantsági járulék. Kiadja a letiltást, és majd a folyósító tudni fogja (mert tudnia kell), hogy az letiltás alól mentes juttatás-e. Ez az ő felelőssége. És ha úgy igazolja vissza a letiltást, hogy a mentes juttatás, akkor a végrehajtó azt tudomásul veszi. Mert végrehajtónak meg az a felelőssége, hogy a feltárt jövedelemet letiltotta-e.
Az esélyegyenlőségről szóló szemrehányó kommenteket meg nem itt kéne előadni. Szerintem.
Köszönöm...már csak annyit,mennyit tilthat le...
Mint egyébként: egy letiltás esetén 33 százalékot, több letiltás esetén további 17 százalékot.
Köszönöm szépen..további szépnapot
Anyukám nyugdíjából vonnak 50-%-ot. Postán kapja a nyugdíjat, de most kapott a Nyugdíjfolyósítótól egy levelet, hogy még egy plusz összeget (letiltási rendelvény adós terhére foganatosítottuk) vonnak le juniustól. Szeretném kérdezni hogy ez így lehetséges-e lehet-e többet vonni mint 50 százalék?
@ratata46: Ha kiemelkedően magas (285.000+) lenne a nyugdíja, akkor lehet 50% felett is levonni.
A korábbi leveleken és a mostanin szereplő végrehajtói ügyszámokat (ABC.V.XYZ/ZYXX) hasonlítsátok össze, ha az elejétől az évszám végéig megegyezik kettő iraton, azok ugyanarról a tartozásról szólnak. Tehát lehet, hogy csak a már letiltás alatt lévő összegek jogcímének/arányának változásáról kapott most értesítést.
Én - mivel "védett" korban vagyok - járadékosból rokkant nyugdíjas lettem. Ezzel a változással már levonhatnak 50 %-ot?
Linnax! A levonás nem ilyen hétköznapi dolgokon dől el, hogy az adós védett korú vagy sem, cukros vagy sem, az utca páros oldalán lakik-e vagy a páratlanon. A szabályokat a Vht. 74. §-a rögzíti, azt kell elolvasni. Ha a jogi fórumot sikerült megtalálnod, talán a Vht-t is sikerül majd, például itt: https://net.jogtar.hu/…jegy_doc.cgi?…
Grave7
Köszönöm válaszát, igaza volt a már letiltás alatt lévő összegről kapott tájékoztatást anyukám. Megkapta az eddig kapott nyugdíját.
- 1
- 2
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02