még a végén vitát robbantok ki.
akinél már járt a végrehajtó
- 1
- 2
Kedves Goodwitch!
„ha hozzád menne a végrehajtó,”
óóóó :)még csak az hiányzik:)
kedves Goodwitch te is szakmabeli vagy ?/ügyvéd,végrh./
nagyon szépen köszönöm!közben betelefonáltunk a végrehajtó irodába,és mint kiderült ott dolgozik az ismerősünk ismerősének az ismerőse.........azt mondta nem kell megijedni nem foglalni jönnek(ha lehet hinni neki),tudják milyen körülmények között vagyunk,meg,hogy albérlet.....csak azért jönnek,hogy időközben nem e lett valami nagy értékünk.csak azt tudnám honnan tudják,hogy az ember milyen körülmények között él.
szsysy,
ne ijedj meg, ruhát, kaját, ágyneműt, ilyesmit szinte soha nem foglalnak, mert gyakorlatilag értéktelen, nem túr bele a szekrénybe, de az ékszert azt viszi, ha talál...., meg a nercbundát is (ha lenne).
Goodwitch
kedves végrehajtó1, ha hozzád menne a végrehajtó, és nem a barátod :-), lehet, hogy Te is zizegnél, főleg, ha nem lennél végrehajtó :-)
volt olyan tapasztalatom, hogy a végrehajtónak megtetszett egy csillár, és hiába volt okirat, fénykép arról, hogy nem az adósé, hanem másé, és nem is foglalható, mégis foglalta.
Goodwitch
szsysy,
van ilyen tapasztalat, meg olyan is. Attól függ, hogy az adott végrehajtó éppen milyen, és éppen el tud-e adni egy olyan valamit, ami éppen nálad van.
„86. § (1) Lefoglalni az adós birtokában, őrizetében levő vagy más olyan ingóságot lehet, amelyről valószínűsíthető, hogy az adós tulajdonában van.
(2) Nem lehet lefoglalni az adós birtokában, őrizetében levő ingóságot, ha a rajta levő jelből vagy más körülményből minden bizonyítás nélkül kétségtelenül megállapítható, hogy az ingóság nincs az adós tulajdonában.
(3) A házassági életközösség tartama alatt a házastársaknak vagy bármelyiküknek a vagyontárgyát bármelyik házastárs ellen külön vezetett végrehajtás során is le lehet foglalni. Nincs helye a foglalásnak, ha az a házastárs, aki ellen a végrehajtás nem irányul, kétséget kizáróan igazolja, hogy a szóban levő vagyontárgy nem a házastársi vagyonközösséghez, hanem az ő különvagyonához tartozik.”
Amiket írsz egyébként a Tn kívül, nagyjából minden a végrehajtástól mentes vagyontárgyak közé tartoznak.
„90. § (1) Mentesek a végrehajtás alól a következő ingóságok:
- az olyan eszköz, amely nélkül az adós foglalkozásának (hivatásának) gyakorlása lehetetlenné válik, így különösen a nélkülözhetetlen szerszám, műszer, technikai, katonai és egyéb felszerelési tárgy, egyenruha, önvédelmi fegyver, szállítóeszköz, ide nem értve a gépjárművet,
- a rendszeres tanulmányok folytatásához nélkülözhetetlen eszköz, így különösen a tankönyv, tanszer, hangszer,
- a szükséges ruházati cikk, felsőruházatból 3 felsőruha, 1 télikabát, 1 felöltő, 3 pár lábbeli,
- a szükséges ágynemű: személyenként 1 készlet a hozzávaló 2 huzattal,
- az adós háztartásához tartozók számának megfelelően szükséges bútor, legfeljebb 3 asztal és 3 szekrény vagy azonos célt szolgáló más bútor, személyenként 1 ágy vagy más fekvőhely és 1 szék vagy más ülőbútor,
- a szükséges fűtő- és világító eszköz,
- az adós háztartásához nélkülözhetetlen konyhai és háztartási felszerelés, továbbá 1 hűtőgép vagy fagyasztószekrény és 1 mosógép,
- az a kitüntetés (érdemrend, érem, jelvény, plakett), amelyet az adós kapott, ha ezt okirattal igazolta,
- az adós betegsége és testi fogyatékossága miatt szükséges gyógyszer, gyógyászati és technikai segédeszköz, a mozgásában korlátozott adós gépjárműve,
- az adós háztartásához tartozó kiskorú gyermek által használt - jellegénél fogva gyermekek részére szolgáló - tárgy,
- az adós és a háztartásához tartozók részére 1 hónapra szükséges élelmiszer és 3 hónapra szükséges tüzelőanyag,
- a lábon álló, illetőleg be nem takarított termés, gyümölcs,
- az a dolog, amelyet a felszámolási eljárás során nem lehet az adós vagyonához tartozóként figyelembe venni.”
Goodwitch
köszönöm.
Mond el mi nem az adósé, és jegyzőkönyveztesd.Nem kell ezt már annyit zizegni:)
mi a tapasztalat,eljárás a reggeli kérdésre???
Igaz.
albérletben.egy kávé még nem jelent semmit.
"Pálinkát nem fogad el, kávét esetleg.
Ez egy MEGA LOL :-)))
ui.: Ha az ember meg tudja kínálni a saját házában/lakásában az nem jó jel.
nagyon köszönöm a válaszokat!más helyre már irtam,és azt a választ kaptam,hogy általában elhiszi bemondásra a végrehajtó,hogy másé az ingoság.nem akarunk semmit eldugni,titkolni,de amink van egy gyerek szekrénysor,ágy ,10éves orion tv,mosogép,hűtő,mind régi.olvastam,hogy pl:szülőknél laksz,(és tényleg minden az ővék),persze ezt csak bemondással tudod igazolni,akkor elhiszik,vagy a szülő igy járt?
szsysy
Ha kérelmet adsz be akkor (ha ez az első) ki sem mehetnek .Amíg azt el nem bírálták szüneteltetik a végrehajtást.Art. szerint kérhetsz elengedést, mérséklést, részletfizetést.Az hogy megkapjátok-e azt innen nem lehet eldönteni.
Nem, nem szoktak tájékoztatni a méltányossági lehetőségekről, de ha már vh szakban van az adótartozás, akkor nincs is túl sok lehetőség, csak a vh elévülése.
Azt még tudd, hogy arra tekintet nélkül fognak foglalni, hogy azt mondod-e, hogy másé a TV, vagy a fotel, akkor is lefoglalják, ha az ingatlanban találják, és majd vh igényperrel érvényesítheti a tulajdonos a tulajdoni igényét, legfeljebb jegyzőkönyvbe veszik, hogy másé a vagyontárgy. egy kivétel van, ha azonnal hitelt-érdemlően tudjátok bizonyítani, hogy nem a tietek a vagyontárgy.
Általában korrektek, valódi értékkel bíró tárgyakat szoktak csak foglalni, függetlenül attól, hogy hány rend ruhát kellene meghagyniuk, én még nem találkoztam olyannal, aki kinyittatta volna a ruhásszekrényt. (nem saját tapasztalat, csak ügyfeleké).
Annyit tudni kell, hogy míg a bírósági végrehajtó "önálló vállalkozó" és a behajtott lé után "jutalékot" kap, addig az adóvégrehajtó max. több jutalmat kap, ha több lé folyik be a tevékenysége folytán, de a "fizetése" alapjaiban nem függ a behajtott összegtől, ezért kicsit más a hozzáállás, és ezt nem rossz értelemben írom, csak közgazgdaságilag.... :-)
Goodwitch
a normálisabb jelzővel nem akartam senkit megbántani.nekem nincs ilyen ügyben szerencsére még tapasztalatom,csak napok óta böngészem a netet,és olvas az ember ezt-azt.elnézést kérek minden végrehajtotól!!!!!
azért megkinálom őket kávéval!
köszönöm a felvilágositást!nincs plazmatv,jo nekünka 10 éves.arra gondoltam,hogy esetleg elmondják,hogy milyen lehetőségek vannak,pl:esetleg tartozás elengedés kérés,csökkentés.ilyet elmondanak?
Jó napot kívánok a Navtól jöttünk.szsysy párját keressük.Ön az? rendben.
Menjünk be.Tájékoztatjuk hogy önnek x forint tartozása van.Kifizeti most?Nem tudja? Nem baj.Felveszünk egy foglalási jegyzőkönyxvet.(Írják)Személyit adókártyát kérünk!(tovább írják)Kik laknak önnel?Felírjuk a mentes vagyontárgyakat.Kérem fordítsa meg a plazma tv-t le irom a gyáriszámát, stb stb ...15 napon belül kifizetheti.Utána ha nincs akadálya árverésre tüzzük ki.
Itt tessék aláírni.Egy példány a magáé.Közben a kolléga írja az eljáráai költség határozatot.(5 rugó lessz):)
További szép napot...
a páromhoz jönnek az apeh-tól,és nem tudom mire lehet számitani.lehet-e velük beszélni?ugy hallottam,olvastam,hogy az apeh-osok ugymond"normálisabbak" a birosági végrehajtóknál.(most gyorsan megnéztem,hogy ön végrehajtó-e,nehogy megbántsam)olvasgattam a fórumot de olyat nem találtam,hogy valaki leirta volna mi történt amikor ment a végrehajtó!
Lehet. De konkrétan kellene kérdezni.
lehet egyáltalán ilyesmiről beszélni a fórumon?
köszönöm!az már akkor jó jel!?
Pálinkát nem fogad el, kávét esetleg.
- 1
- 2
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02